נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מתייחס להודעת חמאס על שחרורו הצפוי של החייל החטוף עידן אלכסנדר וכותב הלילה ברשת החברתית שלו: "אני שמח לבשר שעדן אלכסנדר, אזרח אמריקאי המוחזק כבן ערובה מאז אוקטובר 2023, חוזר הביתה למשפחתו".
טראמפ הוסיף: "אני אסיר תודה לכל העוסקים ביצירת החדשות המונומנטליות הללו. זה היה צעד שנעשה בתום לב כלפי ארצות הברית והמאמצים של המתווכים קטאר ומצרים – לשים קץ למלחמה האכזרית הזו ולהחזיר את כל בני הערובה והשרידים החיים ליקיריהם".
"אני מקווה שאלה הצעדים האחרונים הדרושים לסיים את הסכסוך האכזרי הזה. אני מצפה מאוד ליום החגיגה ההוא!"
במקביל דווח כי שליחו המיוחד של הנשיא טראמפ לענייני חטופים אמריקניים, אדם בוהלר עושה את דרכו ארצה יחד עם הוריו של החטוף עידן אלכסנדר.
הכתב המדיני של ערוץ 14 תמיר מורג מדווח כי במהלך הלילה מתאם השבויים והנעדרים גל הירש שוחח פעמיים עם הוריו של עידן אלכסנדר. בנוסף, הירש השיב לאורך הלילה לפניות רבות של משפחות חטופים שביקשו להתעדכן במצב ולהבין את המשמעויות.





















למה לא את כך השבויים כולם ביחד …?!
זה לא סכסוך….!
זה חבורת נאצים רוצחים אכזריים ברברים ארורים פראי אדם יותר גרועים מהנאצים הגרמנים…!
הם ראויים להשמדה !!!!
להשמיד את הנאצים בעזה ! בלי רחמים. לא לשכוח את הטבח האכזרי ואת החגיגות על הדם. אין פשרות עם עמלק !
נמאס לשמוע מושגים כמו סיום הסכסוך. מאז שנולדתי שנת 95, שמעתי על השלום, ושיגיע ובלבלו אותנו עם אירועים שעשינו עם ערבים מהעיר.
אבל פלסטינים או כל ערבי שמזדהה כפלסטיני זה ארוע אחר לגמרי.
בחיים לא יפתר הסכסוך. או שכן יפתר אם אחד מהצדדים יעלם.