רעידת אדמה חזקה באזור כרתים שביוון הורגשה הלילה (בין שלישי לרביעי) ברחבי ישראל. על פי נתונים שונים, עוצמת הרעידה נעה בין 6.1 ל-6.4 בסולם ריכטר, כשמוקד הרעידה היה בעומק של כ-83 ק"מ מתחת לפני הים התיכון.
תושבים מכל רחבי הארץ דיווחו על תחושת רעידה – מחיפה בצפון ועד אילת בדרום, כולל תל אביב, ירושלים, רמת גן, ראשון לציון, רחובות, הרצליה, פתח תקווה, בית שמש, מודיעין, אשדוד ואשקלון. דיווחים דומים התקבלו גם מירדן, לבנון ומצרים.
לפי המכון הגאולוגי, הרעידות שהורגשו בישראל עצמה היו בעוצמה של 2 עד 2.3 מגניטודות. מדובר ברעידה שנייה באזור יוון תוך 24 שעות, לאחר שאמש הורגשה רעידה בעוצמה 4.6. לפי מקורות שונים, ייתכן שהרעידה שהורגשה בישראל נבעה משילוב של שתי רעידות שהתרחשו במקביל – האחת בכרתים והשנייה במצרים בעוצמה 4.5.
בחודש מרץ האחרון הורגשה רעידת אדמה בעוצמה 4.3 באזור אילת, כ-16 ק"מ דרום-מזרח לנואיבה. בחודש האחרון אירעו מספר רעידות אדמה נוספות באזור יוון וטורקיה.
הרעידה התרחשה בשעה 00:51 לפנות בוקר (שעון מקומי באירופה/אתונה) בעוצמה של 6.3 בסולם ריכטר באזור הים התיכון המזרחי, כ-14 ק"מ דרומית לאי קאסוס, סמוך לכרתים. על פי דיווח של המרכז הגרמני למחקר גאולוגי (GFZ), הרעידה הייתה בעומק של כ-83 ק"מ מתחת לפני הים.
תושבים במצרים גם חשו את הרעידה, והיא הורגשה גם בישראל. רעידה זו הייתה אחת החזקות באזור בתקופה האחרונה, והיא הורגשה במרחקים גדולים בשל העומק שבו התרחשה.
למרות עוצמתה הגבוהה, לא דווח עד כה על נזקים משמעותיים או פצועים באיים היוונים. הרשויות ביוון ממשיכות לעקוב אחר הפעילות הסיסמית באזור.
בשעות שלאחר הרעידה העיקרית, נרשמו מספר רעידות משנה באזור, חלקן בעוצמה קטנה יותר. על פי נתוני האתר VolcanoDiscovery, ביממה האחרונה נרשמו ברחבי כרתים והאזור רעידה אחת בעוצמה 6.1, וכן מספר רעידות קטנות יותר.
יוון נמצאת באזור פעיל מאוד מבחינה סיסמית, והיא חווה בממוצע כ-2,300 רעידות אדמה בשנה. רעידות בעוצמה של 6 ומעלה מתרחשות בתדירות של כאחת לכל 3-4 שנים באזור כרתים.





















אני הרגשתי ב1:54
לא ב12:50
כן, באזור הזה.
שלום האם בטוח לטוס מחר לכרתים ?