חברת הכנסת לימור סון הר מלך זועמת על פיגוע הירי הקטלני שהתרחש הלילה ליד ברוכין ופדואל בשומרון בו נרצחה צאלה גז הי"ד בדרכה לחדר הלידה עם בעלה חננאל. חברת הכנסת שנפצע בעצמה בפיגוע ירי ובעלה שולי הי"ד נרצח לנגד עיניה לא יכלה לשתוק עוד אל מות המתחולל בשטחי יהודה ושומרון.
בפוסט ארוך ונוקב היא משתפת בתחושות הקשות שחוותה אתמול שעה שאירסה את בתה שנולדה גם היא כמו התינוק של צאלה הי"ד מיד לאחר הפיגוע בו נרצח אביה שולי הי"ד. הלידה הייתה מוקדמת ובמשך שעות נלחמו הרופאים על חייה של התינוקת ובחסדי שמיים הצליחו להציל אותה. כעת תוך כדי חגיגות האירוסין שמעה הח"כית על פיגוע דומה באופן מצמרר ולא יכלה להבליג עוד.
וכך מספרת חברת הכנסת לימור סון הר מלך: "מתעדכנת על הפיגוע הנורא הלילה בשומרון ולא מצליחה לנשום. קוראת על צאלה גז הי"ד — אישה צעירה, בהריון, בדרכה לחדר לידה, לאירוע המשמח ביותר בחייה, הבאת חיים לעולם. בעלה נפצע בפיגוע שעה שנלחמים על חיי התינוק — ואני לא יכולה שלא לחזור 21 שנה לאחור".
"גם אני הייתי שם. גם אני הייתי אישה בהריון שנוסעת עם בעלה בכבישי השומרון, גם אנחנו נתקלנו בחוליית מרצחים שירתה לעבר רכבנו. שולי, בעלי האהוב, נרצח. ואני, פצועה, הובלתי לניתוח חירום. בתי שרה נולדה אז, בחודש השישי – שלוש שעות אחרי שאביה נרצח וגם אז נלחמו על חייה".
"אתמול, בדיוק כשחגגנו את אירוסיה של שרה, התקבלה ההודעה הנוראית. התקשרו מכלי תקשורת, ביקשו שאתראיין. לא הצלחתי. הכאב היה גדול מדי. דמיינתי שם את צאלה גז הי"ד, ואת בעלה – שאני מתפללת להחלמתו. דמיינתי כמה הם התרגשו לקראת הלידה, כמה הם כבר חיכו לרגע הזה. איך החליטו שזו העת – עכשיו – להיכנס למכונית ולנסוע לבית החולים. ובאותה שעה בדיוק, התכנסה לה חוליית מחבלים, שהחליטה שזו העת לרצוח – לרצוח אותם רק משום שהם יהודים".
חברת הכנסת הוסיפה וכתבה: "אנחנו מתמודדים עם אויב אכזר. אויב שמחפש להרוג יהודים. באמצע הלילה. על כבישים חשוכים. בשביל לנצח אותו ובשביל למגר אותו – אנחנו צריכים קודם כל להכיר את אופיו האכזרי והרצחני ואת מטרותיו".
אישה נרצחה בדרך לחדר לידה – וזה עליך!
בפנותה לאלוף פיקוד מרכז אבי בלוט האחראי על ביטחונם של תושבי יהודה ושומרון ומשמש למעשה כשליט יחיד בשטח המורכב, כתבה חברת הכנסת סון הר מלך את הדברים הבאים: "לך, האלוף אבי בלוט, אני אומרת בכאב ובזעם: אתה התבלבלת. בחודש האחרון פתחתם מחסומים רבים ברחבי יו"ש, למרות שמסתובבות חוליות מחבלים באזור, ומה שמטריד אותך זה איך יגיבו היהודים? היהודים – הם לא האויב. הם לא אלו שמתחבאים בלילה במארבים ויורים על נשים בדרך לחדר לידה".
חברת הכנסת הוסיפה וכתבה: "תעשה חשבון נפש: איך הגעת למצב הזה? אישה נרצחה בדרך לחדר לידה – וזה עליך! אתה שפתחת מחסומים למרות שידעת שממש באותו מקום מסתובבת חוליית מחבלים שביצעה וניסתה לבצע ארבעה פיגועים. עשית זאת כדי "לא לפגוע בשגרת חיי האויב".
"אתה שהמשכת במדיניות המבישה של קודמך פוקס, וגם כששר הביטחון השכיל לבטל את בזיון המעצרים המנהליים – דאגת מיד לעקוף את ההחלטה המדינית ולהמיר אותם בצווי הרחקה. אתה שלא ביטלת את הגדרת היהודי כאויב בתוכנת 'משואה' — תוכנה אנטישמית ומרושעת שמנציחה את התפיסה שהיהודים הצדיקים באיו"ש הם האויב".
"אתה שקיבלת את כל הכלים והגיבוי מהדרג המדיני כדי למגר את תרחישי האיום באיו"ש – ופעלת כמו חגב מבוהל בחנות מפוצצת במחבלים ואמל"ח. שוב פספסת את ההזדמנות. נתתי לך הזדמנות. רציתי להאמין שתפעל אחרת מהרשע שהיה לפניך. אבל עד כאן. אישה נרצחה בדרך לחדר לידה — וזה רק עליך. לא אשתוק לך יותר", סיימה בכעס.





















יפה מאד.
כולם כנראה אותו הדבר….במעבר דרך פו"מ במהלך הקצונה . נטמעו כולם בחלומות השלום של ההוא ימ"ש.כי מי שנכנס לחנות תבלין – ידבק בו הריח כדברי הגמרא.
אם הדרג המדיני היה נותן הוראה להשמיד את היישובים של הרוצחים האלו – אז בלוט או לא , היו עושים את זה.
למרות שעדיין יש בסמכות האלוף הפיקוד לאשר מחסומים כאלו ואחרים.
הכל אחיזת עיניים.
וזה בדלל שאנחנו לא לומדים מספיק תורה ומתחזקים. כי אז ישלח לנו מנהיג ראוי.
צודקת!!!
הצבא פותח מחסומים ואז סוגר אותם אחרי פיגועים, זה כמו לנעול כספת אחרי שרוקנו אותה, ובכל זאת אף פעם לא לומדים.
בס"ד, גב' הר מלך, התבלבלת, שכחתם שאתם והליכוד בשילטון כבר 20 שנה, אם אתם ממנים אנשים שמאלנים לתפקידי מפתח כמו למשל פוקס, אז הבעיה עליכם ואל תלינו.
הצבא בפשיטת רגל
חייבים להחליף את כל הפיקוד
עד רמת אל"מים
כבר אמר אמריקאי שיש לראשי הצבא בעיה נפשית
אבל למה חמען ה' לקואליציה אין ע"ז שום השפעה למההההההההההההה?
לסו הרמלך פתרון ברור תהרגו או תגרשו את כל הערבים. ומי לא עושה זה הצבא ומפקדיו..שכבולים בקונספציה של אוסלו.
את בממשלה של ימין מלא על מלא. תנסו לעשות זאת ואל תחפשו אשמים.
לא הערבים ייעלמו וגם הטרור לא יעלם. על חרבנו נחייה עוד דורות.
ואם הייתם ממשלה אפקטיבית, היה אפשר לצמצם את הטרור ולא למנוע אותו לחלוטין כי זו תרבות הפלסטינים
נמאס מכל הזיופים העלובים ! רוצים משיח ! רוצים מלכות בית דוד ! בלי בג"צ ובלי יועצות ערב רב. מלך המשיח ישמיד ויסלק את האויב העמלקי באופן מיידי
בושה וכלימה למפקדים שהם אלה שמייעצים למנהיגים לא לעשות כלום. משכורות פנסיוניות גובים למקורבים, ואנשים נרצחים
בלוט אם אין לך את האומץ להגן על האחים שלך תפשוט את המדים ותחלוץ את הנעליים ושב בנידוי