על רקע המטחים מאיראן, בהחלטה משותפת של משרד הביטחון ופיקוד העורף יוצבו החל ממחר בבוקר עשרות מיגוניות במרכזי הערים בגוש דן – כל רשות באזורים מועדפים שתבחר, סמוך למוסדות חינוך ומבני ציבור. כך פורסם היום (שני) בכאן חדשות.
על פי התוכנית, המיגוניות יוצבו במתחמים – לא בצירי התנועה, כמו למשל במתחם של שירותים ציבוריים במופעים, במקומות שבהם יש מחסור במקלטים ציבוריים או שהבניינים בהם ללא ממ"דים תקניים. המטרה היא לספק מיגון לעשרות בני אדם ביחד.
בנוסף, בניגוד למיגוניות הפתוחות שהוצבו בשנים האחרונות בעוטף עזה להגנה מירי תלול מסלול, הפעם מדובר במיגוניות מסוג "ארבל": מיגוניות סגורות עם דלתות כבדות שנותנות מענה מיטבי להדף ורסיסים – איום התרחיש מטילים בליסטים.





















מה עלות המיגונים והאם אני רשאי להציב אותו בשטח שלי?
אתה יכול לקנות ולהציב אצלך , ככל הידוע לי כרגע אין צורך בהיתר בניה.
כול הכבוד
מגוניות?? נגד טילים בליסטיים!! ממ״ד תיקניים
התפרקו שנכנס בהם טיל בליסטי
ולמיגוניות יש. זיכרון לא נעים. מה7/10 לזכר כל הנירצחים במיגוניות המוות בעוטף עזה
מיגונית לא פחות בטוחה מממ"ד ובכל מקרה המרחב המוגן לא נועד להגן מפגיעה ישירה אלא מההדף והרסיסים ואת זה הוא עשה מצוין כמו שאתה יכול לראות שהממ"דים הצמודים נשארו שלמים
מטרת המיגוניות היא הגנה מפגיעה בסביבת המיגונית. לא בה.
זה לא מגונית זה ממד נייד כזה
צריך להציב מילוניות בבסיסי צה"ל, איך החיילים לא ממוגנים?
איפה יוצבו המיגוניות? ובאילו שכונות ושווקים?