במהלך הלילה (חמישי) תקף חיל האוויר וחיסל מחבל חיזבאללה שכיהן כמפקד נ"ט בשבעא והיה אחראי על הירי להר דוב ממנו נפגע אזרח ישראלי.
בהודעה שפרסם דובר צה"ל הבוקר נכתב כי "במהלך הלילה (ה׳), צה"ל תקף וחיסל באמצעות כלי טיס, את המחבל מחמד אחמד ח'ריס, מפקד הנ"ט במתחם שבעא בארגון הטרור חיזבאללה, במרחב נבטיה שבדרום לבנון".
במהלך המלחמה, המחבל קידם מתווי ירי רבים לעבר מדינת ישראל בינהם את ירי הנ"ט לעבר הר דב, שהוביל למותו של שריף סואעד ב-26 באפריל 2024. בנוסף, המחבל המשיך לקדם מתווי טרור בדרום לבנון באופן שהפר את ההבנות בין ישראל ללבנון.
"צה"ל ממשיך לעקוב ולסכל ניסיונות של ארגון הטרור חיזבאללה לקידום מוכנות לפגיעה במדינת ישראל בחסות המבצע עם איראן, וימשיך לפעול להסרת כל איום על אזרחי מדינת ישראל".
מוקדם יותר פרסמנו כי צה"ל חיסל אתמול במרחב בריש שבדרום לבנון, את המחבל יאסין עבד אל מנעם עז אלדין. אלדין היה מפקד הארטילריה בגזרת הליטני של ארגון הטרור חיזבאללה.
מספר המחוסלים בשורות חיזבאללה מתחילת הפסקת האש עם לבנון לפני כשבעה חודשים עומד על כ-200 מחבלים שחוסלו מהאוויר. שורת החיסולים הממוקדים מצטרפת לתקיפות העצימות בדאחייה ובעשרות נקודות ברחבי לבנון באמצעותן אוכף צה"ל את ההפרות של חיזבאללה שפועל בניגוד להסכם שנחתם עם מדינת לבנון.




















