ברקע הכרזת נשיא בית המשפט העליון לשעבר אהרן ברק על פיה "אין לו בעיה לחנינה להעניק לנתניהו" במשפטו, הפרשן עמית סגל חשף כי פרקליטו של ראש הממשלה ניהל בתקופה האחרונה מגעים חשאיים לסיום משפט האלפים של נתניהו מול ברק.
מסתבר כי בחודש שעבר, זמן קצר לפני שהחלה חקירתו הנגדית של ראש הממשלה, התקיימה פגישה חשאית בביתו של הנשיא בדימוס ברק בתל אביב. הנוכחים היו פרקליטו של נתניהו, עמית חדד, פרקליטו של אלוביץ׳, ז׳ק חן, פרופסור ברק מדינה, מראשי המתנגדים לרפורמה המשפטית וכמובן אהרן ברק עצמו.
לדברי סגל קיימת מחלוקת מי יזם את הפגישה – הנשיא ברק או פרקליטי נתניהו. בפועל חדד הוא זה שהתקשר לברק לבקש אותה.
הנושא שהיה על הפרק: גישור פלילי בין התביעה וההגנה כדי להביא את משפט נתניהו לסיומו. על פי הדיווח של סגל, ברק תהה בפני הפרקליטים מדוע הם פונים אליו. לדבריו "תקבלו את הסכמת היועמ״שית בהרב-מיארה – ואשמח להיות המגשר". נציין כי היועמ״שית סירבה עד היום לכל הפצרות השופטים לפתוח בגישור כזה.
ברק גם אמר שבכל מקרה תידרש פרישה של ראש הממשלה מהפוליטיקה, כפי שהיה בזמנו עם ברק עצמו כיועמ״ש וראש הממשלה יצחק רבין בפרשת הדולרים.
חדד הבהיר שלנתניהו יש תנאי סף: לא לפרישה, ולא לקלון. אז אמר חדד משפט דרמטי שהפתיע את הנוכחים מהצד השני: לדבריו, "נתניהו הדגיש שנים את הצורך לשמור על מערכת משפט אובייקטיבית ועצמאית. כרגע בשל ניגוד העניינים הוא מנוע לעשות זאת".
הנוכחים לשיחה פירשו זאת כהצעה מוסווית חלופית, על פיה נתניהו לא יפרוש אבל בלי ניגוד העניינים יגנוז את הרפורמה המשפטית. חדד מכחיש בתוקף שזו הייתה כוונתו. סגל מציין כי זה הסיבוב השני למגעים על סיום המשפט, וגם אם יסתיים בלא כלום, די ברור שהוא לא יהיה האחרון.
בתגובה לחשיפה הודיעו עורכי הדין עמית חדד וז׳ק חן: "ראשית. בניגוד לנטען, הפגישה עם אהרון ברק לא התקיימה לפני החקירה הנגדית אלא לפני כחצי שנה- בחודש ינואר. שנית. בניגוד לנטען, הפגישה לא היתה ביוזמתו של ראש הממשלה או של עו״ד חדד. להפך, עוה״ד חדד וחן נענו להזמנה להגיע אליה. שלישית. בפגישה זו עו״ד חדד לא אמר, לא הציע ואף לא רמז שראש הממשלה יקפיא את קידום הרפורמה במערכת המשפט כחלק מעסקה כלשהי. ברור שמי שהוציא את הדברים רצה ליצור רושם שקרי כאילו יש קשר לחקירה הנגדית".





















כל המשפט נגד נתניהו התחיל רק בגלל שהוא הוביל רפורמה
אם הוא יסוג זה אומר שהדייפ סטייט ניצח
שקר שקר תרדוף.
כתבה שקרית. כל הזמן מנסים להנדס דימוי שכביכול נתניהו מבקש שיסגרו לו את התיק ומסכים לשם כך למכור את המדינה.
כי לעצור את הרפורמה המשפטית זוהי מכירת המדינה ואזרחיה לפרוגרס המזיק שבתורו יימכרנו לפלסטינים.
שקר שקר שקר שקר שקר שקר שקר שקר שקר שקר.
מה מיסטר ברק קשור? אה בעצם התקשורת הסמאלנית מודה שברק הוא המחליט אם כן מה ההבדל בינינו לאיראן שיש לה את חמינאי?
אני לא מבין – אם חוק זה חוק אז או שנתניהו ילך לכלא או שהוא יילחם על חפותו עד הסוף.
ואם רוצים לוותר לו בגלל האינטרסים של העם – אז העם בחר בביבי וברפורמה.
השמאל מגמיש את החוקים לפי נוחיותו.