נהגי המשאיות שמובילים את "הסיוע ההומניטרי" התבררו כבר לא פעם כמחבלים מחופשים וחלקם אף נעצרו על ידי שב"כ. הבוקר (שני) נחשף כי בשבוע שעבר אותרו שתי משאיות שהגיעו למעבר כיסופים כביכול כדי להעביר סיוע הומניטרי לרצועה.

בבדיקה שנערכה למשאיות התברר כי הן מובילות סחורות אסורות בהעברה לעזה במסווה של סיוע הומניטרי. נהגי המשאיות תושבי דבוריה וזרזיר נעצרו על ידי שוטרי משטרת ימ"ר דרום. המשאיות הועברו לבדיקה על ידי עובדי המכס.

בבדיקה התברר כי הן מכילות כמויות גדולות של מוצרי טבק וסיגריות בשווי מוערך של מאות אלפי שקלים. יש לציין כי שווי הסיגריות ברצועה גבוה עשרת מונים.

בהודעה משותפת לדוברות המשטרה ודוברות רשות המסים נמסר כי תכולת המשאיות עדיין נבדקות בשעות אלו בידי יס"מ מכס מעברים.
באופן תמוה, החשודים שנעצרו לחקירה בימ"ר דרום שוחררו לאחר מכן בתנאים מגבילים. במשטרה אומרים כי הם שוחררו לצרכי המשך חקירתם המשותפת עם רשות המסים.
הבעיות בסיוע ההומניטרי שמוצנח מהאוויר
הכנסת הסיוע לרצועת עזה מתקיימת לאחרונה גם מהאוויר באמצעות משטחים שמדינות זרות מצניחות ישירות לעזה ללא כל בידוק אף לא למראית עין של גורמי הביטחון. לשאלת חדשות JDN השיבו בלשכת רה"מ כי מתקיים תיאום בין ישראל למדינות הזרות שמצניחות סיוע לרצועה.
לצד הבעייתיות של עצם הכנסת הסיוע ההומניטרי ללא בידוק, נוכחות מטוסים של מדינות זרות מעל עזה מאפשרת להם לבצע צילומי אוויר איכותיים שעלולים לעבור לאחר מכן לידי חמאס. חלק מהתיעודים הללו פורסמו ברשתות החברתיות על ידי המדינות המשתתפות בהצנחת הסיוע לעזתים.























נשק ותחמושת הם שולחים,. הטבק רק להתטעות את כלבי הגישוש.
לעצור לאלתר כל סיוע . להפסיק את ההפגנות מכל הסוגים. זה הכוח של קאטר – לפלג ולהתסיס.