על פי דיווח ב'ווינט', השרה עידית סילמן גיבשה מכתב בימים האחרונים, בהשראת נאומו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ בכנסת, במהלכו הציע לנשיא המדינה יצחק הרצוג להעניק חנינה לראש הממשלה נתניהו.
במכתב ביקשה סילמן מהנשיא "להפעיל את סמכויותיו' לעצירת משפטו של ראש הממשלה. המכתב התחיל לעבור בין השרים בליכוד, בדרישה שיחתמו עליו. המילה 'חנינה' אמנם לא מוזכרת בבקשה, אבל הנימוקים שמוזכרים שם הם טענות לצעד של "איחוי וריפוי החברה", וכי מדובר "במשפט נגד מחנה שלם".
על פי הדיווחים, חלק משרי הליכוד חתמו על הנוסח הראשוני, שעוד מתגבש מעט. ההערכה היא שכל השרים בליכוד יחתמו עליו.
נציין כי מדובר בחלק ממהלך רחב של הליכוד בנושא. הבוקר עם חידוש עדות נתניהו, התייצבו בין היתר בתל אביב מפגן שרים להבעת תמיכה בראש הממשלה, ביניהם יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, שר התקשורת שלמה קרעי, שר התרבות והספורט מיקי זוהר, השרה להגנת הסביבה עידית סילמן וגם חברי כנסת דוגמת ניסים ואטורי ואושר שקלים.
בתיאום מוחלט, הוציאו השרים הודעות על הצורך הבהול בביטול המשפט בשעה שנתניהו מנהל את המדינה בימים היסטוריים – אך לא רק בגלל העיתוי, אלא גם בגלל העיקרון. עם תחילת עדות ראש הממשלה, הוציא גם שר המשפטים יריב לוין הודעה דרמטית על הצעת חוק שתקודם ותאפשר לו ולשר הביטחון ישראל כץ לקצוב את זמני הדיונים בעתות חירום.




















