היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה פנתה אתמול (רביעי) לראש הממשלה נתניהו ודרשה להמשיך ולקדם צעדים מנהליים ולהגביר את האכיפה כנגד החרדים בעקבות אי התגייסותם לצבא החילוני. עיקרו של המכתב מכוון לשלילת כל הזכאיות הסוציאליות שאזרח ישראלי זכאי להן ממי שאינו משרת בצה"ל והוא ממוצא חרדי.
תחת הכותרת "סנקציות מינהליות בגין השתמטות מצה"ל", טוענת היועמ"שית כי כבר לפני שלושה חודשים פנתה לנתניהו בדרישה "לקדם בטווח הזמן המיידי צעדים להגברת האכיפה של חובת הגיוס כלפי משתמטים, בדגש על פעולות מנהליות שאינן מחייבות חקיקה".
היועמ"שית מנמקת את דרישתה וכותבת: "תופעת השתמטות רחבת היקף שעמה מתמודד צה"ל, והנתונים המלמדים כי מספר המתגייסים אינו הולם את צרכי הביטחון או את חובת המדינה להקל את העומס על הנושאים בנטל".
עוד נימקה את דרישתה בכך ש"עמדתם של גורמי הביטחון והמקצוע אשר חזרו והדגישו כי התמודדות אפקטיבית עם תופעת ההשתמטות מחייבת את הרחבת סל הסנקציות המנהליות אישיות כלי המצוי בידי הממשלה".
לדבריה כבר הועלו הצעות לצעדים משמעותיים שניתן לקדמם על ידי הממשלה, בלא חקיקה. אולם "עד-כה הנושא לא קודם".
פניית היועמ"שית לרה"מ מתבצעת לקראת דיון שיתקיים בבג"ץ בעוד כשבוע, דיון שבו תידרש המדינה להשיב בפני הרכב מורחב של חמישה שופטים לצו על תנאי, בנושא האכיפה האפקטיבית של צווי הגיוס שהוצאו לתלמידי ישיבות, שכמובן נשמעים לעמדת רבותיהם ולא התייצבו כלל בלשכות הגיוס.
לטענת עו"ד בהרב מיארה, "המצב שבו נטל המילואים כבד ומערכת הביטחון הבהירה כי נדרש להאריך את משך השירות הסדיר, אך הממשלה אינה נוקטת באמצעים המצויים בידה להגברת אכיפת חובת הגיוס, מהווה פגיעה קשה בשוויון, שלא ניתן להצדיקה מבחינה משפטית. על כן אשוב ואבקש, כי תנחה על גיבוש תכנית ממשלתית סדורה להגברת אכיפת חובת הגיוס".
דרישה לשלילת כל תמיכה ממשלתית לחרדים
היועמ"שית דורשת בנוסף, כי הממשלה תחליט שכל תמיכה כספית מהמדינה תישלל מחייבי גיוס חרדים: "בתוך כך, נושא מרכזי שהממשלה טרם נדרשה אליו הוא קביעת מדיניות ממשלתית לפיה, על דרך הכלל, הענקת תמיכה או סובסידיה למי שחייב בשירות צבאי, תחייב את הפרט המבקש להציג אישור על שירות בצה"ל, או להסדיר באופן פרטני את מעמדו מול רשויות הצבא. הצורך בהסדרת הנושא באופן רוחבי ואחיד הוצף על-ידי גורמי ממשלה שונים. אנו עומדים לרשותך לצורך כך".
למרות הניסוח הברור מאוד של מכתב היועמ"שית, גורמים המעורים בפרטים מסבירים כי מטרת הפניה אינה הכתבה מלאה של מה שהממשלה צריכה לבצע אלא קריאה להסדרת הנושא.
לשם הדוגמה ביקשנו להבין מה אמור להיות דינו של אב לילד נכה שזכאי לתמיכה כספית מביטוח לאומי, נאמר כי זו סוגיה שהממשלה תצטרך לשקול ולהסדיר בתקנות.
ככל הנראה משרדי ממשלה רבים (דוגמת: משרד החינוך, העבודה, ביטוח לאומי, האוצר ועוד) יידרשו לסוגיה על מנת לגבש תמונה מלאה ומאוזנת (לשיטתם) בנוגע לשאלה אלו זכויות לשלול מהחרדים ועד כמה ראוי וניתן להתחשב בנסיבות אישיות מורכבות בכדי להעניק בכל זאת סיוע ממשלתי.























שהממשלה תגיד שההחלטה לא יכול לחול רק על חרדים אלא על כל מי שלא מתגייס שזה כולל את כל המגזר הערבי ועוד עשרות אלפי שמאלנים שלא התגייסו אף פעם כמו מספר אנשים שאני מכיר,
ושהממשלה תודיע שאם בית משפט יפסוק אחרת המדינה לא תכבד את זה, כי זה בניגוד לחוק השיויון,
עוכרת ישראל!!!
היועצת???המפוטרת ממשיכה לתת הוראות…מעניין..
בס"ד, ג שאלות. א. האם הבן שלה שירת בצבא והיכן, ב. תבוסתנות הימין שאשה אחת טיפשה מסובבת אותם על האצבע והם ללא אונים. ג. היכן נעלמן נציגים החרדים שהפקירו את הבמה להשתוללות היועמשי"ת והצבא.
ככה נראה אדם עם הפרעות אישיות קשות! אין גבולות ושום דבר עוצר אותו, ואי אפשר מולו כלום, הוא תמיד צודק ואתה צריך לבקש סליחה. אני גם עבדתי פעם עם אנשים שצריך לנעול כל דבר שיש לך כדי שלא יעלם/יאבד/ישבר…. [רק מזכירה ששר המשפטים שנמצא מעליה החליף מנעולים של הלשכה שלו וכו']
צעד חשוב של היועצת המשפטית, שיוון וזכות מגיעות עם חובות
מתי תעוף הכלבה הזו???????????
מה היא חושבת לה, שהיא הריבונית פה על המדינה? יתוש אחד קטן יכול להביס אותה. הקב"ה משפיל גאים עדי ארץ!!!!!!!!