לאחר החלטת הממשלה על סגירת תחנת גלי צה״ל, הוגשה היום עתירה ראשונה לבג״ץ. העתירה מוגשת על ידי עמותת האקדמיה למען ישראל דמוקרטית, שישה ממפקדי התחנה בעבר, ארגון בוגרי גל״צ ואייל אשל – אביה של התצפיתנית רוני אשל ז״ל. העתירה מוגשת באמצעות משרד עורכי הדין קריספין, בלכר, רובינשטיין, קדוש.
בעתירה נטען כי ההחלטה התקבלה בהליך מנהלי פגום, תוך מחיקת המלצות ועדת זמיר, ניגודי עניינים של חברי הוועדה ושיקולים זרים. עוד נטען כי סגירת התחנה מחייבת חקיקה ראשית בכנסת ולא יכולה להתבצע בהחלטת ממשלה בלבד.
העותרים כתבו: "המתקפה הפוליטית על התקשורת מגיעה לשיאה בהחלטה לסגור את גלי צה״ל – גוף תקשורת ציבורי בעל חשיבות ראשונה במעלה. מדובר בהחלטה בלתי סבירה בעליל, נגועה בשיקולים זרים ובעלת השלכה חוקתית על יסודות הדמוקרטיה".
במקביל, התנועה לאיכות השלטון עתרה גם היא לבג״ץ בדרישה לבטל את ההחלטה. לטענתה, סגירת התחנה מחייבת חקיקה ראשית, וההחלטה התקבלה תוך שקילת שיקולים זרים ומתן הטבות לגופי תקשורת מקורבים לממשלה.
עו״ד אורי הס מהתנועה לאיכות השלטון אמר: "סגירת גלי צה״ל תפגע בחופש הביטוי ובעיתונות החופשית ותסב נזק משמעותי לשוק התקשורת. החלטה זו אינה יכולה להתקבל על ידי הממשלה בלבד".
עובדי התחנה מסרו בתגובה: "מדובר בהחלטה מצערת, כואבת ולא עניינית, המתעלמת מחשיבותה של התחנה לחברה הישראלית ולצה״ל במשך 75 שנה. גלי צה״ל היא מוסד ציבורי ייחודי, בית ובמה לאוכלוסיות רבות ומגוונות, ולכן אסור לסגור אותה".
שר הביטחון ישראל כ״ץ הנחה את צה״ל להפסיק את כלל המיונים ליחידת גלי צה״ל ולהתחיל בשיבוץ החיילים ביחידות אחרות. עוד הנחה על סיום העסקת עובדי התחנה האזרחיים והתקשרויותיה, כחלק מהיערכות כוללת להפסקת פעילותה.





















מישהו חושד שהבלונדה וחבורתה לא יכתיבו למועצת הג'לביות השחורות פס"ד שימנע סגירת התחנה הזאת ?
אם התחנה באמת היתה לטובת החיילים -ניחא. אך הנה במה למשתוללי השמאל כבר שנים.זרועה נוספת של חילון בני ישראל באמצעות צה"ל.