מליאת הכנסת אישרה היום (רביעי) בקריאה טרומית, ברוב של 53 תומכים מול 48 מתנגדים, את הצעת החוק של ח"כ אריאל קלנר (הליכוד), להקמת ועדת חקירה פוליטית לאירועי טבח 7 באוקטובר. משמעות ההצבעה: הסיכוי להקמת ועדת חקירה ממלכתית – בעלת סמכויות רחבות ועצמאות מלאה – הולך ומתרחק.
במהלך הדיון הגיעו למשכן הכנסת חברי “מועצת אוקטובר”, המאגדת משפחות שכולות, שורדי שבי ושורדי הטבח, כדי למחות נגד המהלך. חלקם נראו נסערים ובוכים, וניסו לשכנע חברי קואליציה להתנגד להצעה. אתר ynet העביר את ההצבעה בשידור חי.
מיד עם פתיחת נאומו של קלנר, הפנו חברי “מועצת אוקטובר” שישבו ביציע את גבם לעברו, כמחאה שקטה. גם מספר חברי כנסת הצטרפו למחאה והפנו את גבם, תוך הפרעות חוזרות לנאום. יו"ר הישיבה, ח"כ לימור סון הר-מלך, הורתה לסדרנים להוציא את חברי הכנסת שהפריעו, אך בהמשך אפשרה להם להישאר.
ח"כ נעמה לזימי הניפה שלט ועליו הכיתוב “לא לטיוח”, וחברי אופוזיציה קראו לעבר הקואליציה “בושה”. בשלב מסוים נקרא יו"ר הכנסת אמיר אוחנה להחליף את סון הר-מלך בניהול הישיבה. ח"כ אחמד טיבי פנה אליו בקריאה חריפה: “אתה ביזיון”.
בדבריו תקף קלנר את נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, וטען כי אינו יכול לשמש גורם אובייקטיבי בקביעת הרכב ועדת חקירה ממלכתית.
לדבריו, בין הנושאים שעל הוועדה המוצעת לבחון: השפעת איומי הסרבנות על שחיקת ההרתעה טרם הטבח, יחסי הדרג הצבאי והדרג המדיני בתקופה שקדמה לאירועים, וכן השפעת פסיקות והתערבות בית המשפט העליון בנושאי ביטחון בשנים האחרונות. קלנר הדגיש כי הוא תומך בוועדת חקירה “ציבורית” בהרכב שייקבע בהסכמה רחבה.





















אתם צריכים להתבייש לעלות כתבה כזו שאומרת שהוועדה היא פוליטית
נכון
אמאלה – ואם הבג"ץ ירכיב אותה היא תהיה עוד יותר פוליטית ומוטה לצד אחד בלבד, כאן לפחות היא תהיה פריטטית.
למה לא הקמתם ועדת חקירה על 2000 נרצחי אוסלו?!
דמוקרטיה לא??
הפרסום של הפאות הנ'ל לא מתאים לאתר חרדי..תודה
העתק הדבק מעיתון הארץ