שר החוץ של איראן, עבאס עראקצ'י, התייחס היום לאפשרות של חידוש העימותים באזור והבהיר כי להערכת טהראן הסבירות לכך נמוכה.
לדבריו, “לא סביר שהאויבים שלנו יחזרו על הטעויות שלהם”, תוך הדגשה כי הצד שמנגד למד את הלקחים מן העימות האחרון.
עראקצ’י ציין כי איראן סיימה את מה שכינה “מלחמת 12 הימים” בעוצמה ובגאווה, והוסיף כי האויבים טעו בהערכת היכולות הצבאיות והאסטרטגיות של איראן. “החישובים שלהם היו שגויים,” אמר, “וכיום כוחותינו חזקים ומוכנים יותר משהיו לפני העימות.”
לדבריו, ההתפתחויות האחרונות הביאו לחיזוק ההיערכות הביטחונית של איראן ולשיפור משמעותי בכשירות הכוחות. עם זאת, הדגיש כי מדיניותה של איראן אינה מכוונת להסלמה, אלא להרתעה ולהגנה על ריבונותה וביטחונה הלאומי.
הצהרותיו של שר החוץ מגיעות על רקע מתיחות אזורית מתמשכת והערכות שונות בזירה הבינלאומית באשר להמשך ההתפתחויות. בטהראן מבקשים לשדר מסר של ביטחון עצמי ויציבות, לצד אזהרה ברורה כי כל ניסיון לפגוע באיראן ייענה בתגובה נחושה.




















