נשיא סומלילנד הודיע כי בכוונתו להגיע לביקור רשמי בישראל כבר בעתיד הקרוב, זאת על רקע מהלך מדיני חסר תקדים והתחממות מהירה ביחסים בין הצדדים. בראיון לסוכנות רויטרס אמר הנשיא כי מדינתו מצפה לחתום בקרוב על שורה של הסכמים עם ישראל, ובראשם הסכם סחר רחב היקף.
לדברי הנשיא, ההכרה הישראלית בעצמאות סומלילנד – הראשונה מסוגה בזירה הבינלאומית – פתחה פתח לשיתוף פעולה אסטרטגי בין המדינות. “השמיים הם הגבול”, אמר, והוסיף כי סומלילנד רואה בישראל שותפה טבעית בתחומים של טכנולוגיה מתקדמת, חקלאות חכמה, בריאות ופיתוח כלכלי.
במסגרת ההבנות המתגבשות, הבהיר הנשיא כי סומלילנד מוכנה להציע לישראל גישה למשאבי טבע משמעותיים המצויים בשטחה, בהם מחצבים יקרי ערך, כחלק מהעסקאות העתידיות. “האזור שלנו עשיר במשאבים, ואנו מחפשים שותפים שיודעים להפוך פוטנציאל לפיתוח אמיתי”, אמר.
מעבר לשיתופי פעולה כלכליים, הנשיא לא שלל גם אפשרות לשיתוף פעולה ביטחוני בעתיד. לדבריו, מדינתו שואפת לחזק את יכולות ההגנה שלה, וישראל – בעלת ניסיון וטכנולוגיה מוכחת – עשויה להיות שותפה לכך בהמשך הדרך.
כזכור, בחודש שעבר הפכה ישראל למדינה הראשונה בעולם שהכירה רשמית בעצמאות סומלילנד – חבל ארץ בצפון־מזרח סומליה הטוען לעצמאות זה עשרות שנים. בעקבות ההכרזה, ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר כי ישראל תפעל להקמת שיתופי פעולה מיידיים עם סומלילנד בתחומי החקלאות, הבריאות, הטכנולוגיה והכלכלה.




















