לקראת ביקורו של ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי, בכנסת, מתגבר המתח הפוליטי סביב נאומו הצפוי במליאה. על רקע איום האופוזיציה להחרים את האירוע בשל החלטתו של יו"ר הכנסת שלא להזמין את נשיא בית המשפט העליון, החליט יו"ר הכנסת אמיר אוחנה להזמין חברי כנסת לשעבר ולשבצם ביציעים – במטרה למנוע מצב של מליאה חצי-ריקה.
המהלך נועד לצמצם את הפגיעה התדמיתית האפשרית באירוע מדיני רגיש, במיוחד לנוכח הדיווחים שלפיהם גם בצד ההודי עוקבים אחרי ההתפתחויות ושוקלים את צעדיהם. גורמים המעורים בפרטים ציינו כי בהודו טרם התקבלה החלטה סופית אם לקיים את הנאום בכנסת, בין היתר מחשש למראות של חרם אופוזיציוני פומבי.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד הודיע כי אם נשיא העליון לא יוזמן – סיעתו לא תשתתף בישיבה המיוחדת. לדבריו, מדובר בפגיעה במעמד הממלכתי של האירוע וביחסי החוץ של ישראל. מנגד, אוחנה תקף את ההחלטה והבהיר כי חרם כזה יהווה פגיעה בקשרים עם אחת המדינות החשובות בעולם.
מודי צפוי להגיע לישראל לביקור בן יומיים, שבמהלכו ייפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ויחתום על מזכרי הבנות לשיתוף פעולה בתחומי הכלכלה, הביטחון והטכנולוגיה. נאומו במליאה מתוכנן לשעות אחר הצהריים, אם אכן יתקיים כמתוכנן.





















חחחח מצוין ככה גם ראש ממשלת הודו לא יכיר בשופט הזה
לפיד הרשע לך תגור בסוריה אתה פוגע רק בישראל אין בך תועלת