הנשיא דונלד טראמפ התראיין בשעות האחרונות לעיתונאים ומסר עדכון דרמטי על התקדמות מבצע שאגת הארי בטהראן. בנאומו הישיר והתקיף אישר הנשיא כי המודיעין האמריקני והישראלי אימת את חיסולם של ארבעים ושמונה בכירים בהנהגה האיראנית במהלך גל התקיפות האחרון.
כמו כן אומר הנשיא כי אנחנו מקדימים את לוחות הזמנים ואמר שזה מתקדם במהירות יותר מה שציפינו. וארה"ב יודעת כמה מטרות נותרו. אף אחד לא יכול להאמין להצלחה שיש לנו, 48 מנהיגים נעלמים בבת אחת. וזה מתקדם במהירות.
טראמפ הדגיש בדבריו כי מדובר במכה חסרת תקדים ששיתקה את יכולת הפיקוד והשליטה של משמרות המהפכה וציין כי הצדק נעשה עבור כל קורבנות הטרור בעולם. הוא חזר על הקביעה כי המנהיג העליון עלי חמינאי אינו עוד בין החיים ותיאר אותו כאחד האנשים הרשעים ביותר בהיסטוריה המודרנית.
לגבי הדאגה לגבי מחירי הנפט וההשפעות על מצר הורמוז. אומר הנשיא: אני לא מודאג מכלום. אני פשוט עושה מה שנכון. בסוף, זה מסתדר.
בפנייה ישירה למי שנותר בצמרת השלטון באיראן שלח הנשיא אזהרה חריפה ביותר מפני ניסיונות נקמה או הסלמה נוספת. טראמפ הבהיר כי אם איראן תבחר להכות חזק פעם נוספת ארצות הברית תגיב בכוח ובעוצמה שמעולם לא נראו כמותם ותגרום להשמדה סופית של כל נכסי המשטר.
לצד האיומים הציג הנשיא זווית אופטימית לגבי העתיד המדיני ואישר כי ישנם מגעים וטען כי המשא ומתן עם איראן יהיה כעת קל בהרבה מבעבר. לדבריו העובדה שהמשטר הוכה בצורה כה אנושה מאפשרת להגיע להסכמים שיבטיחו שקט ארוך טווח ללא האיומים שחמינאי וסביבתו הציבו בפני המערב במשך עשורים.
טראמפ פנה גם לעם האיראני וקרא להם לנצל את רגע השבירה של המשטר כדי לקחת בחזרה את השלטון לידיהם ולהשתחרר מהדיכוי. הוא סיכם את דבריו באמירה כי אמריקה מחויבת לשלום מתוך עוצמה וכי המזרח התיכון נכנס הלילה לעידן חדש ובטוח הרבה יותר.




















