ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע היום(ראשון) לזירת נפילת הטיל בערד, והציג בפני המצלמות את ממדי הנזק שנגרם בין הבניינים. בנאום שנשא במקום קרא נתניהו לאזרחי ישראל להפסיק להיות שאננים ולהיכנס למרחב המוגן כבר עם ההתרעה הראשונה.
רה"מ בזירה בערד.
ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אני פה בערד. קרה פה נס, אף אחד לא נהרג. אבל אנחנו לא רוצים לסמוך רק על הנס," אמר נתניהו. הוא הדגיש כי בין רגע ההתרעה לנפילת הטיל חלפו עשר דקות מלאות – שבהן לדבריו, אילו נכנסו כלל התושבים למקלטים, לא היה נפצע אף אחד.
נתניהו הצביע על קיר המקלט כדי להמחיש את עמידותו: "שם אתם רואים את ההרס. פה שום דבר לא חודר." הוא ציין כי מאז פתיחת המלחמה נהרגו 15 אזרחים, וכי בפגיעה הראשונה בבית שמש חדר הטיל מקלט ישן ופגע בשני אנשים בלבד – בעוד כל שאר השוהים במקלט יצאו ללא פגע.
"כל העם חזית וכל העורף חזית. במאבק הזה אנחנו מנצחים, אנחנו כותשים את האויב ועוד ידינו נטויה," הצהיר ראש הממשלה, וסיים בפנייה ישירה לציבור: "אחיי ואחיותיי, אזרחי ישראל – כנסו למרחבים המוגנים. אתם שומעים את ההתרעה הראשונה – ישר למרחב המוגן, ובעזרת השם, נשמור כולנו על נפשותינו."






















לא לכולם יש מרחבים מוגנים זמינים…היה זמן של שנים לפתור את הבעייה…אבל החליטו שיש דברים "חשובים"יותר…לפני שפותחים במלחמה היו צריכים למגן את העורף..
.