כמעט 78 שנה לאחר נפילתו בקרבות מלחמת העצמאות, נפתרה סוף סוף תעלומת קבורתו של טוראי דב פרמט הי"ד. ענף איתור נעדרים בחטיבת הנפגעים של צה"ל קבע בסיום חקירה מאומצת שנמשכה למעלה מחמש שנים, כי פרמט נקבר בקבר האחים במעוז חיים יחד עם 16 חללי צה"ל נוספים מקרבות תש"ח.
הקרב ונסיבות הנפילה
בכ"ז אייר תש"ח (5 ביוני 1948) נתקלה פלוגה א' מגדוד 11 של חטיבת "עודד" בכוח אויב בעת משימת הגנה על גבול הצפון במרחב מלכיה. בעקבות תקיפה של כוח חטיבתי לבנוני-סורי התפתח קרב קשה, ובסיומו נפל דב פרמט. מקום קבורתו לא נודע מאז.

חמש שנות חקירה
בשנת 2020 הוקם צוות חקירה מיוחד (צח"ם) שפעל במשך שנים לאיתור פרמט. החקירה כללה ניתוח מסמכים היסטוריים, תחקור עדים, ניתוחי קרקע וסקרים ארכיאולוגיים. כל אלה הובילו למסקנה כי גופת פרמט הועברה לאחר הקרב לקבר אחים ארעי של נופלי הפלמ"ח בגבעת העץ שבקיבוץ מלכיה – ומשם הוטמנה ב-18 בנובמבר 1948 בקבר האחים הצבאי במעוז חיים.
המשפחה עודכנה אמש
ערב חג הפסח נפגשה קצינת משאבי האנוש הראשית וראש חטיבת הנפגעים, תת-אלוף עדנה איליה, עם בני משפחתו של פרמט ועדכנה אותם בתוצאות החקירה. אחייניתו של דב קיבלה את הבשורה לאחר עשרות שנים של אי-ודאות. המשפחה מסרה: "עבורנו זו בשורת 'יציאת מצרים' – מאי-וודאות ואפלה של שנים, בהעדר ידיעה על גורל גופתו של דב".
בתקופה הקרובה ייערך טקס צבאי ממלכתי בבית העלמין הצבאי במעוז חיים, ותוסף כרית מצבה על שמו של דב פרמט ז"ל.
רקע נוסף
דב פרמט נולד בשנת 1931 בחיפה, ישראל, לבלה ויצחק פרמט. הוא נעדר מהתאריך: 05.06.1948, כ"ז אייר תש"ח
תקציר נסיבות ההיעדרות
ב-1 ביוני 1948 עלתה למלכיה פלוגה א' מגדוד 11 של חטיבת "עודד", בה שרת פרמט דב, להחליף את כוח הפלמ"ח שכבש את מלכיה שלושה ימים קודם (ליל ה-28 במאי 1948).
ב-5 ביוני בשעה 12:00 החל קרב ההגנה על מלכיה. הפלוגה שהייתה פרושה מהפילבוקס שממזרח למלכיה דרך בית המכס שמצפון לכפר ובאזור ה"קמפ" וגבעת העץ ממערב לכפר ובתוך הכפר וסביבתו, עמדה מול כוח עדיף של האויב, חי"ר לבנוני בסיוע שריוניות, שעלו על המגנים משלושה צדדים.
הפלוגה סבלה אבדות רבות בהרוגים ובפצועים. תחת לחץ אש האויב, חלקים של הכוח נסוגו מעמדותיהם לכיוון הכפר, שם התמקמה מפקדת הפלוגה. בעת הנסיגה נשארו בשטח חללים.
דב נפגע, כנראה, על גבעת העץ וגופתו נשארה על פסגת הגבעה כ-3 מטרים מעמדה רדודה שהייתה במקום. הכתה שהגנה על גבעת העץ נסוגה לקראת חשכה לכיוון הכפר רק עם שייקה רודוי שהיה פצוע.
מהקרב על מלכיה שנערך ב-5 ליוני 1948 לא אותרו גופותיהם של שמואל ברנשטיין, יעקב ליבוביץ, שמואל מולדבסקי, דב פרמט, יצחק גליק ושלמה קרון הי"ד.





















השם ינקום ויקום דמם…ושבן בנים יקרים לגבולם..בשורות טובות…