הפרקליטות הודיעה הבוקר לשופטי בית המשפט המחוזי בירושלים בירושלים, כי "בלית ברירה" היא אינה מתנגדת לבקשה של ראש הממשלה נתניהו לדחות את הדיון ולבטל את הדיונים שנקבעו לעדותו בשבוע הקרוב – לגבי שבוע הבא, מבקשת הפרקליטות לבחון את הנימוקים בנפרד.
השופטים אישרו חלקית את בקשת נתניהו. הסכימו שלא יעיד השבוע, והם דורשים שיעדכן ביום חמישי האם הנימוקים שהציג עורך דינו תקפים גם לביטול עדותו בשבוע הבא. למעשה השופטים אימצו את עמדת הפרקליטות.
בשבוע שעבר הגיש עו"ד עמית חדד, פרקליטו של רה"מ נתניהו, בקשה לביטול עדותו של ראש הממשלה בשבועיים הקרובים. הבקשה הוגשה לאחר שבתי המשפט שבו לפעילות שגרתית ובית המשפט הודיע על חידוש המשפט.
עו"ד חדד טען בפנייתו כי "בשל טעמים ביטחוניים ומדיניים מסווגים הקשורים – מטבע הדברים – לאירועים הדרמטיים שהתרחשו במדינת ישראל וברחבי המזרח התיכון בתקופה האחרונה, ראש הממשלה לא יוכל להעיד בהליך לכל הפחות בשבועיים הקרובים".
מעטפה סגורה ובה הנימוקים המסווגים נמסרה לנציגי הפרקליטות והועברה הבוקר למזכירות בית המשפט.
עו"ד חדד ציין כי למעשה מדובר בביטול ארבעה דיונים בלבד שכן בשבוע הבא, בימים שלישי ורביעי (21-22.4.2026), מדינת ישראל מציינת את יום הזיכרון לחללי צה"ל ואת יום העצמאות, ימים שממילא לא מתקיימים בהם דיונים.
ד"ר יעקב בן שמש, אמר לשרון גל הבוקר: "האנשים האלה לא מבינים שזה אינטרס ביטחוני שהמדינה צריכה לתמוך בו. מערכת המשפט בישראל הפסיקה להיות מערכת המשפט של מדינת ישראל. השתלטו עליה אנשים שמה שמניע אותם זה לרדוף את נתניהו, ואז 'בלית ברירה' הם מסכימים… אפילו בפסקה הקטנה הזו יהודית תירוש לא מצליחה להסתיר את השנאה המבעבעת שם לנתניהו. מחרידה דרגת הטרלול שאליה המערכת הזו הגיעה"























מענין שעדות רה"מ אינה בגדר פיקוח נפש,
שמתיר לשמג"צ לנהל דיונים ביום הזיכרון וביום העצמאות…
אולי בעיה בזיכרון? אולי בעיה בעצמאות?
העיקר שהמושחת יכנס בסופו של יום (לשנים רבות) בכלא, כל השאר פחות חשוב
כדי להכניס את כל המושחתים לכלא –
ועוד לשנים רבות –
אין מספיק מקום!
המדינה קטנה מדי…