במעמד חגיגי שנערך היום, הוענקה דרגת אלוף למפקד חיל האוויר הנכנס, תומר טישלר.
שר הביטחון, ישראל כ"ץ, ניצל את הבמה כדי להתוות את הקווים המנחים של מערכת הביטחון בעיצומו של מבצע "שאגת הארי", תוך שהוא שולח מסר תקיף לטהראן ולביירות.
שר הביטחון הדגיש כי השנה האחרונה הייתה הקשה ביותר עבור המשטר בטהראן מבחינה ביטחונית ואסטרטגית.
"איראן ספגה מכות שהחזירו אותה שנים אחורה בכל התחומים", קבע כ"ץ. הוא חשף כי מתקיים תיאום הדוק בין ראש הממשלה נתניהו לנשיא ארה"ב טראמפ, במטרה להבטיח שאיראן לא תהווה עוד איום קיומי על העולם החופשי.
למרות המאמצים המדיניים, השר הבהיר כי ישראל שומרת לעצמה את החופש המבצעי: "אנחנו נותנים את הגיבוי למאמץ להשלמת יעדי המערכה, אך ייתכן ובקרוב נידרש לשוב ולפעול כדי להבטיח את מימושם".
בהתייחסו לחזית הצפונית, הבהיר שר הביטחון כי המשימה טרם הושלמה. כ"ץ התחייב כי צה"ל יפעל באזור הביטחון בלבנון באותה נחישות שבה פעל ברצועת עזה, במטרה להשמיד את תשתיות הטרור עד "הקו הצהוב", הן מעל פני הקרקע והן במערכים התת-קרקעיים.
"הבטחנו ביטחון לתושבי הצפון וכך נעשה", הצהיר השר. "נפעל להסיר את האיום מעל תושבי הגליל ונרסק את יכולות חיזבאללה בכל רחבי לבנון".
בפנייה ישירה למפקד חיל האוויר הנכנס, הדגיש כ"ץ את המשקל המכריע שיהיה לחיל בהשגת היעדים האסטרטגיים של מדינת ישראל.
הוא הנחה את האלוף טישלר להבטיח כשירות מלאה "לכל תרחיש ובכל דקה", בזירות קרובות ורחוקות כאחד.
"מדינת ישראל לא תאפשר לאויביה לאיים על קיומה", סיכם שר הביטחון. "נמשיך לפעול בנחישות ובעוצמה כדי להבטיח את ביטחון אזרחי ישראל לדורות קדימה".





















דיי לדיבורים לתת לטראמפ לפעול ללא התעבות ישראלית ולדאוג לתושבים בארץ.