בית המשפט המחוזי בבאר שבע דחה היום את ערעורם של תיאגו אבילה וסאיף אבו קשק, מובילי משט ה"גלובל צומוד", וקבע כי השניים יישארו במעצר לפחות עד יום ראשון הקרוב.
החלטת בית המשפט התקבלה לאחר שגורמי הביטחון הציגו חומרים חסויים המצביעים על כך שמטרות המשט חרגו באופן משמעותי מסיוע הומניטרי תמים, וכי קיים חשש ממשי לשיבוש הליכי חקירה ופגיעה בביטחון המדינה אם ישוחררו.
במהלך הדיון, דחה בית המשפט את טענות ארגון "עדאלה" לפיהן המעצר בלב ים על גבי ספינה הנושאת דגל איטלקי אינו חוקי.
גורמי המקצוע הדגישו כי למדינת ישראל עומדת הזכות המלאה להגן על גבולותיה הימיים ולמנוע חדירה של גורמים עוינים או ציוד בלתי מורשה לרצועת עזה, במיוחד בנקודת זמן רגישה זו.
בצה"ל ובשב"כ רואים במשטים אלו ניסיונות להפרת הסגר הימי ולמתן גיבוי לוגיסטי ותעמולתי לארגון הטרור חמאס, במסווה של סולידריות אזרחית.
העצורים, המוחזקים בבידוד לצורכי חקירה, פתחו בשביתת רעב בניסיון להפעיל לחץ ציבורי על מערכת המשפט.
למרות הטענות על "חטיפה", גורמי הביטחון מבהירים כי הפעולה בוצעה באופן מקצועי ונחוש כדי לסכל את המשך התקדמות המשט לעבר חופי עזה.
על פי החשד, המידע שנאסף עד כה מצביע על כך שהמשט אורגן בתיאום עם גורמים עוינים המבקשים לערער את היציבות האזורית ולפגוע במאמצי הלחימה של ישראל נגד תשתיות הטרור ברצועה.
ההחלטה להותיר את הפעילים במעצר מלמדת על חומרת הראיות שהוצגו בפני השופטים.
בעוד שההגנה טוענת כי מדובר בפעילות שקופה, במערכת הביטחון מדגישים כי מאחורי ה"שקיפות" לכאורה ברשתות החברתיות, עמדו תכנונים חשאיים שכללו ניסיונות להברחת ציוד אסור וקשרים עם פעילי טרור בחו"ל.
ישראל הבהירה כי תמשיך לפעול ביד קשה נגד כל ניסיון לפגוע בריבונותה או לסייע למחבלי חמאס בדרכים עוקפות.





















דינם כמחבלים ימח שמם..נבלות סרוחות
ישחררו אותם. צריך לפנות מקום לאלו שלומדים תורה בישראל..