המתיחות בגבול הצפון נמשכת: בצה"ל מזהירים היום כי קיים חשש ממשי לירי תגובה מצד חיזבאללה, בעקבות חיסול בכיר הארגון בביירות.
במערכת הביטחון מדגישים כי מתקיימות הערכות מצב שוטפות, וכי למרות העלייה בדריכות — נכון לעכשיו אין שינוי רשמי בהנחיות פיקוד העורף. עם זאת, הוחלט לבטל שורה של אירועים שהוחרגו בעבר ממדיניות ההתגוננות, בשל החשש להסלמה.
ברשויות המקומיות בצפון קראו לתושבים לגלות ערנות, להישמע להנחיות ולהימנע מהתקהלויות גדולות. בהתאם לכך, בוטלו אירועים ציבוריים במספר יישובים, בהם ירידים, מופעים ואירועי ל"ג בעומר.
ההתראה מגיעה יממה לאחר תקיפה מדויקת בלב רובע הדאחייה בביירות, שבה חוסל אחמד ע'אלב בלוט — מפקד בכיר ביחידת הקומנדו "כוח רדואן".
לפי צה"ל, בלוט היה אחראי על הובלת מתווי טרור רבים נגד ישראל, בהם ירי נ"ט והפעלת מטענים נגד כוחות צה"ל. בנוסף, נחשב לאחד ממובילי "תוכנית כיבוש הגליל" — תוכנית אסטרטגית של חיזבאללה לפלישה לשטח ישראל.
בצה"ל מציינים כי החיסול מהווה פגיעה משמעותית ביכולות הפיקוד והשליטה של היחידה, אך במקביל מעלים את רמת הסיכון לתגובה מצד הארגון.
נתונים שפרסם הצבא מצביעים על הסלמה בפעילות המבצעית: מאז תחילת התקופה האחרונה חוסלו מאות פעילי חיזבאללה, ובימים האחרונים בלבד הותקפו עשרות רבות של מטרות בדרום לבנון, בהן משגרים ומפקדות.
לצד זאת, נרשמו גם ניסיונות תקיפה מצד חיזבאללה, כולל שיגור רחפנים שהתפוצצו סמוך לכוחות צה"ל. לא דווח על נפגעים, אך האירועים מעידים על המשך החיכוך בין הצדדים.
במערכת הביטחון מעריכים כי חיזבאללה עשוי לנסות להגיב באמצעות ירי רקטות או הרחבת טווח התקיפות, בדומה לניסיונות שביצע בעבר.
כעת, בישראל נערכים לאפשרות של הסלמה נוספת — תוך ניסיון לשמור על שגרה, אך לצד דריכות מבצעית גבוהה.




















