נס גדול אירע הבוקר (שני) ללוחמי מג"ב איו"ש, הלוחמים הצליחו לנטרל ולחסל במהירות מחבל בקלנדיה, לאחר שפתח באש לעברם עם כניסתם לכפר במסגרת פעילות מבצעית.
במסגרת פעילות מבצעית משותפת עם כוחות צה"ל בחטיבת בנימין, הבחינו הלוחמים עם כניסתם למרחב במחבל שיורד מרכב פרטי ומבצע ירי לעברם באמצעות נשק ארוך מסוג m-16 המצויד בכוונת טלסקופית.

לוחמי מג"ב איו"ש חתרו למגע, הגיבו במהירות וביצעו ירי מדויק לעבר המחבל עד לחיסולו. הנשק ששימש את המחבל נתפס בזירה ע"י הלוחמים. בחסדי שמיים מרובים אין נפגעים באירוע.
רס"ר י', לוחם מג"ב איו"ש שחיסל את המחבל.
מפקד משמר הגבול, ניצב בריק יצחק, שיבח את פעילות הלוחמים ואמר: "לוחמי מג"ב איו"ש זיהו מחבל שניסה לבצע פיגוע ירי לעבר כוחותינו, ובתגובה מהירה, חדה ומקצועית בדיוק כפי שמצופה מהם, ביצעו ירי מדויק וחיסלו את המחבל. אני מגבה באופן מלא את פעילות הלוחמים וגאה בהם על החתירה למגע, הנחישות והמקצועיות שהפגינו באירוע. ידע כל מחבל נבזה המבקש לפגוע באזרחי ישראל או בכוחות הביטחון או כי דמו בראשו, וידה הארוכה של מערכת הביטחון תגיע אליו ותכריע אותו".
ארגון הטרור חמאס ברך על פעולת המחבל בקלנדיה ואמר כי היא מבטאת את "רוח ההתנגדות והעמידה, ואת נחישות עמנו הפלסטיני להתמודד עם תוקפנות הכיבוש, הפשיטות והפשעים המתמשכים בעזה, בגדה ובירושלים, ואת הפגיעה המתמשכת בתושבי עמנו, אדמתנו וקדשינו".

תיעוד הירי לעבר המחבל בקלנדיה.























