על פי דיווח ברויטרס, במטרה למנוע גישה בלתי מורשית נוספת למערכות, הוחלט על השעיה זמנית של כלל הפעילות הקשורה לכרטיסי אשראי בבנקים שנפגעו.
המתקפה השפיעה על מגוון שירותים פיננסיים, כולל משיכות כספים בכספומטים, פעולות במסופי נקודות מכירה (POS) ושימוש באפליקציות בנקאיות סלולריות המחוברות למערכות אלו. מדובר בגל שני של תקלות בנקאיות באיראן בתוך זמן קצר. כבר ב-14 ביוני דווח על שיבושים בבנקים גדולים, כולל מלי, סאדראט, טג'אראט ובנק פיתוח הייצוא, בעקבות מתקפה על תשתית תקשורת משותפת אירוע שפתרונו ארך מספר ימים.
גורמים רשמיים באיראן טרם פרסמו הצהרה בנוגע לזהות העומדים מאחורי המתקפה הנוכחית. עם זאת, בעבר האשימה טהרן גורמים זרים, ובראשם ישראל, באירועים דומים. ישראל מצדה לא הגיבה לטענות העבר.
באירוע הקודם הדגישו הרשויות האיראניות כי נתוני הלקוחות לא נפגעו, אך הפגיעה התפעולית בציבור הלקוחות הייתה משמעותית. נכון לעכשיו, המאמצים מתמקדים בבלימת התקיפה והחזרת המערכות הבנקאיות לשגרה.




















