צילום: חיזבאללה
גם כאשר חלפו 16 שנה מאירוע חטיפת לוחמי צה"ל, אהוד גולדווסר ואלדד רגב הי"ד בתקרית שהחלה את מלחמת לבנון השנייה, ממשיך ארגון הטרור הלבנוני לפרסם תיעודי וידאו חדשים במטרה לשמר את ההישג שלו.
לפי הסרטון השנתי, נראה כי הם היו בין החיים בזמן החטיפה. אסף גיבור כותב ב'מקור ראשון' כי עד כה, ההערכה בישראל הייתה כי השניים נהרגו כבר ביום החטיפה, אולם לא היה מידע מהימן על מצבם.
על פי הדיווח, בסרטון החדש שמפרסם חיזבאללה מתגלים פרטים חדשים מהאירוע. ניתן לראות בפנים מטושטשות את אחד החטופים כשהוא הולך על רגליו, דבר המבטל את ההערכה בישראל כי החיילים נהרגו כבר בעת פעולת החטיפה.
כזכור, בתקרית הקשה תקפו פעילי ארגון הטרור חיזבאללה שני כלי רכב של צה"ל, הרגו 3 חיילים, פצעו קשה שלושה חיילים נוספים וחטפו שניים. בעקבות אירוע זה יצאה ישראל למלחמת לבנון השנייה. שנתיים לאחר החטיפה, הוחזרו גופות שני החיילים שנחטפו לישראל כחלק מעסקה עם חיזבאללה.
באותו בוקר קשה, פתח ארגון הטרור חיזבאללה בהפגזת יישובי הצפון בירי מרגמות וקטיושות כפעולת הסחה. באותו זמן באזור זרעית סמוך למוצב ליבנה (שלא היה מאויש), בקו דיווח 105, במקום שבו כביש זרעית-שתולה נושק לגדר המערכת, חוליית חיזבאללה שעברה בסולם את גדר המערכת ולא התגלתה תקפה בטילי נ"ט שני כלי רכב צבאיים מסוג האמר שנקראו לסיור על קו הגבול.
מהרכב הראשון בו נסעו רגב וגולדווסר הצליחו שני חיילים להיחלץ כשאחד מהם פצוע קשה. אנשי החזבאללה לא גילו אותם. הרכב השני ספג פגיעת נ"ט ישירה ובו נהרגו שלושה לוחמים – אייל בנין, שני תורג'מן, וואסים סלאח נזאל.
מיד לאחר מכן פרצה חוליית חיזבאללה נוספת את גדר המערכת, חדרה לשטח ישראל וחטפה שני חיילי מילואים מחטיבה 5 של צה"ל, רס"ל אהוד גולדווסר וסמ"ר אלדד רגב. החוליה נסוגה עם החיילים לשטח לבנון, שם עמד רכב סמוך לגדר שהעביר אותן במהירות למקום מסתור בכפר עייתא א-שעב.
המקום היה בוואדי נמוך ולא נראה על ידי עמדות צה"ל ולכן לקח שלושת רבעי שעה לגלות את דבר החטיפה ולהכריז על נוהל חניבעל טנק צה"לי מגדוד 82 ונגמחון נשלחו לאחר כשעה ללבנון בעקבות החטופים במטרה לאתרם, הטנק עלה על מטען גחון שנאמד בחצי טון של חומר נפץ וארבעת אנשי צוותו נהרגו. בהמשך נהרג חייל נוסף מגדוד 50 מירי מרגמה.
בישראל לא ידעו בוודאות אם הלוחמים נהרגו במהלך פעילות חטיפתם או שנלקחו על ידי מחבלי חיזבאללה בעודם בחיים. ההערכה הייתה כי הם מתו, ואולי אחד מהם היה בין החיים אך פצוע קשה ברמה שלא יכלו להצילו.





















זה ממש לא משנה אם נהרגו מיד או לאחר מכן, רק לכותבי ההיסטוריה. ה' יקום דמם.
זה שארגון הטרור ממסחר מקרים מלפני עשור או שניים מלמד שאין להם מה למכור, חוץ מאשר לטפשים.
מנוולים
בטח שזה משנה אם נחטפו חיים או לא, זה רק מעצים את הכאב…
רק להבין כמה צהל פגיע,
וכמה השם שומר כ ל ה ז מ ן
לא זכרתי את כל השאר רק את החטיפה של השניים. באמת לקרוא את זה ולהבין כמה שמירה יש עלינו…