קואליציה משותקת: שבוע רביעי ברציפות שהכנסת לא מעבירה חוקים שהממשלה מקדמת בשל העדר רוב לקואליציה, בעקבות הסחטנות, כל פעם של מפלגה אחרת, בממשלה הצרה.
בתוך כך, בשעה זו נפגשים ראש הממשלה נפתלי בנט, שר החוץ יאיר לפיד, שר הביטחון בני גנץ ושר האוצר אביגדור ליברמן. הפגישה תעסוק באופן רשמי בעמדה הישראלית עקב הסנקציות והטענות לפלישה רוסית, כאשר ישראל עובדת בימים האחרונים על ניסוח הודעת תגובה. אך בסביבת גנץ אומרים כי אף שנושא הפגישה נוגע לאוקראינה, יעסקו בה גם במשבר בקואליציה.
השבוע, שוב החליטו ראש הממשלה נפתלי בנט וראש הממשלה החלופי יאיר לפיד לשחרר את חברי הכנסת של הקואליציה – הפעם בעקבות החרם של בני גנץ, שהודיע כי 'כחול לבן' לא תצביע עם הקואליציה עד להסדרת נושא הפנסיות למשרתים בצה"ל.
בקואליציה ניסו להפעיל לחץ על גנץ באמצעות איום כי יצביעו בעד הצעת החוק של ח"כ דודי אמסלם אשר דרש לחייב את הממשלה להקים ועדת חקירה ממלכתית על פרשת המימד החמישי, ובכך לחייב אותו לשבור את החרם.
אך גנץ הוכיח להם כי הוא יודע לעשות פוליטיקה ובשיתוף פעולה עם הליכוד, הצעת החוק שהייתה יכולה להביך אותו לו הייתה מאושרת, הוסרה מסדר היום של הכנסת – כך שהאיום הקואליציוני פג.
בהודעה מטעם סיעת כחול לבן נמסר כי היא לא תשתתף בחקיקה הפרטית היום בכנסת, וכי היא לא תיקח חלק בהצבעות פרט לשלושה נושאים שיש בהם פגיעה מהותית או מיידית באם יעברו. "כחול לבן ואני לא נתפשר על העברת החוקים והחלטות הממשלה שהתקבלו ונוגעות באופן ישיר לביטחון ישראל, עוצמת צה"ל ועתידו ודמותה של החברה הישראלית", הבהיר גנץ.
ההצבעות שבהן תתנגד כחול לבן יחד עם הקואליציה הן: הצעת חוק-יסוד: השפיטה (תיקון – הגבלת כהונת שופט בית המשפט העליון), "הקמת ועדת חקירה פרלמנטרית בעניין הכפלת מחיר הצוללות" והצעת חוק-יסוד: השפיטה (תיקון – הקבלת התקופה המרבית לכהונת שופט בית המשפט העליון למשך כהונת ראש ממשלה).





















זה ממש לא בסדר.
רק למנסור עבאס אני מרשה לעשות שרירים..