ראש הממשלה נפתלי בנט, מי שהתגאה בהיותו היוזם של מתווה הכותל שהעניק הכרה בזרם הרפורמי ביהדות, נפגש היום (שני) עם מנהיגי התנועה הרפורמית והתנועה הקונסרבטיבית, אחרי שנים של נתק בין ממשלת ישראל לתנועות הרסניות אלו.
ח"כ אבי מעוז (הציונות הדתית) תקף: "המסיכות מוסרות אחת אחרי השנייה. רה"מ נפתלי בנט ושרי ממשלתו ממשיכים עם האידאולוגיה המסוכנת שלהם, לתת אחיזה לרפורמים במדינת ישראל, ולשם כך הוא נועד עם מנהיגי הרפורמים. מטרת כל השינויים שמבצע השר כהנא בענייני דת ומדינה היא להנדס את תודעתם של אזרחי ישראל כאילו הרפורמים הם עוד זרם לגיטימי ביהדות. עם ישראל חכם יותר מכם, יהדות יש רק אחת ולכן לא תצליחו".
אורן הניג, מנכ״ל מרכז ליב"ה: "יצא המרצע מן השק. למרות הצהרותיה, נחשפו ניסיונותיה של הממשלה לקידום מתווה הכותל של הרפורמים. מתברר שכל מטרתה של הנהגת הממשלה היא להשתיק את הציבור המסורתי, הדתי והחרדי שכולו מאוחד ומלוכד נגד חילול קדושת הכותל. יש לעשות הכל כדי לבלום את כוונותיה המסוכנות, בכל נושא הקשור לזהות היהודית בארץ".
הח"כ הרפורמי גלעד קריב שהשתתף בפגישה אמר בתגובה: "אחרי שש שנים של נתק ואווירה עוינת, יש בשורה של ממש בפגישת ראש הממשלה עם ראשי הזרמים הליברלים בארץ ובתפוצות. בשורה זו חייבת להיתרגם לצעדים מעשיים בכותל, ובזירות נוספות. אנו מצפים לבניית מפת דרכים ברורה לבניית רחבת תפילה ממלכתית מכובדת לטובת תפילה שוויונית בכותל שתיושם בחודשים הקרובים".





















בנט עצמו נולד בבית רפורמי בארה"ב
לא לחינם זה הממשלה שעושה הכי הרבה רפורמות בנושאי יהדות
כי רפורמי הוא רפורמי