ראש הממשלה הנבחר בנימין נתניהו יקבל היום (ראשון) את המנדט להרכבת הממשלה מידי נשיא המדינה יצחק הרצוג, אחרי שהשיג רוב של 64 ממליצים על מועמדותו בפני הנשיא, בתום סבב ההתייעצויות.
נתניהו ביקש להשלים את מלאכת הרכבת הממשלה במהירות ולהודיע לנשיא עוד השבוע 'עלה בידי' ולהשביע את הממשלה החדשה כדי להעיף את שרי הממשלה היוצאת ממשרדיהם, אך התכנית נתקלת בקשיים.
הבעיה הגדולה, סביב בצלאל סמוטריץ', העומד בראש מפלגה שזכתה להישג נאה בבחירות אך נתניהו מסרב להעניק לעומד בראשה את אחד התיקים המרכזיים שהוא דורש: אוצר או ביטחון.
נתניהו הציע לדרעי את האוצר אך הוא נוטה להישאר במשרד הפנים. אם דרעי ייקח את האוצר, סמוטריץ' לא יוותר לו גם על תיק הדתות, תיק חשוב יותר מבחינת ש"ס, בשל השליטה במועצות הדתיות ובמינוי הרבנים.
על פי התדרוכים, נתניהו מעוניין להעניק לבן גביר את מבוקשו, כולל התיק לביטחון פנים ושרים נוספים ולסגור איתו על הסכם קואליציוני, וכך לחייב את סמוטריץ' להצטרף לממשלה תמורת תיק בינוני, כמו תיק החינוך.
יהדות התורה מבקשת את תיק השיכון עבור יצחק גולדקנופף ואת ראשות וועדת הכספים עבור משה גפני. בנוסף מעוניינים במשרד לירושלים ומורשת עבור מאיר פרוש, אך גם עוצמה יהודית מעוניינת בתיק. יהדות התורה תרצה גם סגני שר ליעקב אשר ואורי מקלב, ואת ראשות הוועדה לפניות הציבור לאייכלר.
במפלגת הליכוד, הבכירים לוטשים עיניים לתפקיד יו"ר הכנסת, משרד החוץ, משרד המשפטים, ושלל התיקים הבינוניים שיוותרו להם, לחלוקה לחברי הכנסת לפי מפתח של כשלושים שרים על 64 חברי קואליציה.





















נא להפסיק לריב. אם לא תהיו הוגנים אחד לזולתו סמוטריץ' ימשוך מהנשיא את תמיכתו בביבי.
אני ממליץ לעשות 'אבן ניר ומספרים' ולפתור את הבעיות מי יקבל מה.