אבשלום שושני, פלאש 90

אגודת החסידים לפרוש על חוק הגיוס: "יש הדוחפים להסכמים אומללים עם פיתויים"

לאחר שמונה ע"י גדולי הדור חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל לטפל בנושא ולעמוד על המשמר, ח"כ מאיר פרוש קיבל מכתב חיזוק מ'אגודת החסידים' בארה"ק: "עמדך בחזית המלחמה לה' בעמלק, פיך יהגה חכמה כדרכך בקודש במלחמה"

כתבות נוספות בנושא:

לאחר שמונה ע"י גדולי הדור חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל לטפל בנושא ולעמוד על המשמר, ח"כ מאיר פרוש קיבל מכתב חיזוק מ'אגודת החסידים' בארה"ק לקראת המו"מ הקואליציוני בו יתוקן חוק הגיוס.

"הננו לחזק את ידי מע"כ אחר שנתמנה ע"י גדולי התורה והחסידות מרנן ורבנן האדמורי"ם וצדיקי הדור שליט"א, חברי מועצת גדולי התורה, כנציגם לעמוד על המשמר מול גורמי השלטון לוודא שהחוק האמור לעבור בזמן הקרוב להסדרת מעמד בני הישיבות והציבור החרדי למול שלטונות הצבא, יהיה ללא שום מכסות ויעדים", כותבים באגודה.

"כמי שכבר עמד בעבר בלחצים מבית ומחוץ, ללא פחד ומורא וללא משוא פנים, וכמסורת בית אבות לשמור משמרת הקודש וללחום מלחמת השם על חומותיך ירושלים, וודאי תדעו גם הפעם להתמודד וללחום את מלחמתם של בני התורה ובפרט החלשים מהפריפריה וממשפחות קשיי היום, שלא יפול אחד מהם חלילה למלכודת שפרסו אנשי רשע לרגלו".

"לצערינו הרב, ישנם כאלו אשר מתוך שיקולים פסולים ונגיעות אישיות שאין מי שיכול להסבירם, דוחפים להסכמים אומללים עם פיתויים מכסות ויעדים אשר עשויים להכשיל רבים וטובים שלאונסם או מגודל תמימותם יפלו בפח יוקשים במלתעות ייעדי הגיוס הנוראיים".

"אין מי שיכול להסביר את התנהגותם הנלוזה של הללו, אשר במקום לנצל את השעה הגדולה בה ניתן סוף סוף להביא לרווחה וישועה ולהציל רבים מעוון ומרדת שחת, הם מנסים להחיות את  החוק אותו ניסה להעביר הרשע המרושע אביגדור ליברמן, והקב"ה הצילנו מידו ובטל הוא וגזירותיו, ואך לפלא שיהודים הנראים כחרדים ימשיכו את דרכו להשחית את זרע ישראל במחנות הצבא ".

"אין זה אלא משום שלדברי רבניהם שנתמנו לטפל בחוק זה, מכסות אלו אמורים למלאות דווקא החסידים וקשיי היום, ומשום כך אין בדעתם לעשות משהו בעניין, כי החסידים "בין כה לא לומדים"".

"אבל אנו, שהתחנכנו לאורו של רבינו אור שבעת הימים הבעל שם טוב הקדוש זי"ע וממשיכי דרכו צדיקי הדורות זי"ע ויבדלחט"א רבותינו צדיקי הדור שליט"א, אשר מאירים את רוממות נשמת ישראל, להכיר בערך הנורא והנשגב של נשמה של כל יהודי באשר הוא, יהיה מי שיהיה, כי לא ידח ממנו נדח, להדליק ניצוץ התקוה של הנשמה האלוקית המשתוקקת לדביקות הבורא ית"ש, גם אם היא מוסתרת וכלפי חוץ לא ניכר הודה וזיו יקרת תפארתה. – על כן נלחום במסירות נפש עבור אחינו שבורי הלב , לא לוותר על שום נשמה של יהודי, גם מערי הפריפריה וגם מהמשפחות החלשות, כולנו בני איש אחד נחנו, ולא נפקיר שום יהודי למלא את המכסות, כדי להציל את בנינו על חשבון המכסות של הנשמות החלושות, ולא נרחוץ ידינו בדם אחינו חלילה. כי כל יהודי הוא בן של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא. אשרינו שזכינו".

"על כן דע לך, כי בעמדך בחזית המלחמה לה' בעמלק, פיך יהגה חכמה כדרכך בקודש במלחמה הצרופה כאשר היא באמנה אתך מדור דור, תחזקנה ידיך לעמוד איתן כצור חלמיש בכח משלחיך גדולי ישראל מאורי הדור שליט"א, ובכח אור שבעת הימים הבעל שם טוב הקדוש שמפיו אנו חיים ולאורו אנו הולכים – שלא להתפשר אפילו על נפש אחת מישראל, ולא להסכים לשום מכסות ולשום יעדים, ולשום פיתויים שמטרתם "ריקון הבריכה" כלשונם. דהיינו להוציא את הדגים – בני הישיבות, מהמים – מי התלמוד שהם חיינו ואורך ימינו", לשון המכתב.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מי זה אגודת החסידים? מי הקים אותה? ומי עומד על גבה? ומי הם חברי האגודה? נשמח לאיזה הסבר

אגודת החסידים זה משפ' פרוש. אחרי שלצאנז יש נציג ולבויאן יש נציג, לא ברור איזה קהילות מייצג מר פרוש. ואת זה בא המכתב לתרץ וד"ל…

מידיעה – אגודת החסידים זה קבוצה חסידית שהיתה בזמנו בפלג, ואפילו יזמה עיתון חסידי בהשקפת הפלג (למי שזוכר).
מדובר בחסידים (בעיקר ירושלמים) שהיו פעם אגודאים והיום הם קנאים קצת כמו הפלג, במיוחד בנוגע לחוק הגיוס.
פורוש ניסה כמה פעמים להחזיר אותם לאגודת ישראל.
מטרת המכתב זה לדרוש מפורוש להתעקש על פסקת ההתגברות בנושא הגיוס, כלומר לחוקק את חוק טל עם פסקת ההתגברות, מה שמעורר התנגדות אצל דגל ושס.

אגודת החסידים זה פורוש ומשפחתו פוליטקאי נשאר פוליטקאי

כתבות חדשות באתר

"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הלילה ה-10 ברצף: צבא ארצות הברית החל בגל תקיפות נוסף באיראן
קריסה של הפסקת האש בתימן: מועצת הנשיאות קוראת לשבטים להתאחד נגד השלוחה האיראנית
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ערב של כאוס בכבישים: הפגנות סוערות בירושלים ובבית שמש, אש הוצתה על פסי הרכבת
מבחן הריבונות יוצא לדרך: החל פיילוט "מרחב בטוח" בדרום לבנון בשיתוף ארה"ב
המשפחה מתחננת: "הרב מנחם ז"ל דאג לכולם, מי ידאג ליתום שהשאיר?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
עצרת מחאה מול שערי כלא 10: אלפי חסידי גור זועקים על מעצר תלמיד הישיבה
אפקט של רעידת אדמה: צה"ל נערך לפיצוץ תשתית המנהרות התת-קרקעית ברכס הבופור
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הפריימריז ב"דמוקרטים": הח"כים המכהנים כבשו את הצמרת; נאור נרקיס נדחק לאחור
טראמפ מבהיר: "בנימין נתניהו לא ייעצר בשום אופן"

הכתבות המעניינות ביותר

הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זצ"ל אצל בנו האדמו"ר מבאבוב
מאחורי הקלעים של עצירת ההצבעה: הפניות מהקהילה היהודית והלחץ הפוליטי בכנסת
סכנת כלבת בגליל העליון: שועל נגוע אותר במושבה ראש פינה
"תשלמו מחיר כבד פי כמה": האולטימטום של טראמפ לאיראן בעקבות הרג החיילים
עושים סדר בנדל"ן: הצוות שממליץ לגבות מס רק כשיש ודאות תכנונית
סגירת מעגל בעזה: צה"ל חיסל את מפקד החוליה שחטפה את ענבר הימן הי"ד
העיניים החדשות בשמיים: נחשף מטוס הביון והלוחמה האלקטרונית שיופעל מבוסס בינה מלאכותית
הארוכה בתולדות המדינה: משלחת פיקוד העורף מובילה את שיקום הריסות האסון בוונצואלה
התרגול שמדאיג את המערב: בייג'ינג מכפילה את כוחותיה הימיים בקרבת האי
וואטסאפ

חדש באתר

באבוב הילולא אב פ''ו (30)
הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זצ"ל אצל בנו האדמו"ר מבאבוב
d8a6d387-9b34-49be-aa19-f07c999246c4_tumb_800X480
הלילה ה-10 ברצף: צבא ארצות הברית החל בגל תקיפות נוסף באיראן
Houthis_protest_against_airstrikes_2 (2)_800x448
קריסה של הפסקת האש בתימן: מועצת הנשיאות קוראת לשבטים להתאחד נגד השלוחה האיראנית
WhatsApp Image 2026-07-20 at 22.44
ערב של כאוס בכבישים: הפגנות סוערות בירושלים ובבית שמש, אש הוצתה על פסי הרכבת

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

באבוב הילולא אב פ''ו (30)
הילולת ה'דברי שלמה' מבאבוב זצ"ל אצל בנו האדמו"ר מבאבוב
חלוקת תעודות ומבחן פומבי מכינה לישיבה קטנה בת''ת דרכי אבות צאנז באלעד
מעמד כבוד התורה בת"ת דרכי אבות צאנז באלעד • גלריה
IMG_0692
שמחת הווארט בחצרות ערלוי - סטריקוב
הילולת האר'י הק' בצפת צילום יוסי לוי (61)
יוסי לוי תיעד: הילולת האר'י הק' בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ו' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture