אבשלום שושני, פלאש 90

אגודת החסידים לפרוש על חוק הגיוס: "יש הדוחפים להסכמים אומללים עם פיתויים"

לאחר שמונה ע"י גדולי הדור חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל לטפל בנושא ולעמוד על המשמר, ח"כ מאיר פרוש קיבל מכתב חיזוק מ'אגודת החסידים' בארה"ק: "עמדך בחזית המלחמה לה' בעמלק, פיך יהגה חכמה כדרכך בקודש במלחמה"

כתבות נוספות בנושא:

לאחר שמונה ע"י גדולי הדור חברי מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל לטפל בנושא ולעמוד על המשמר, ח"כ מאיר פרוש קיבל מכתב חיזוק מ'אגודת החסידים' בארה"ק לקראת המו"מ הקואליציוני בו יתוקן חוק הגיוס.

"הננו לחזק את ידי מע"כ אחר שנתמנה ע"י גדולי התורה והחסידות מרנן ורבנן האדמורי"ם וצדיקי הדור שליט"א, חברי מועצת גדולי התורה, כנציגם לעמוד על המשמר מול גורמי השלטון לוודא שהחוק האמור לעבור בזמן הקרוב להסדרת מעמד בני הישיבות והציבור החרדי למול שלטונות הצבא, יהיה ללא שום מכסות ויעדים", כותבים באגודה.

"כמי שכבר עמד בעבר בלחצים מבית ומחוץ, ללא פחד ומורא וללא משוא פנים, וכמסורת בית אבות לשמור משמרת הקודש וללחום מלחמת השם על חומותיך ירושלים, וודאי תדעו גם הפעם להתמודד וללחום את מלחמתם של בני התורה ובפרט החלשים מהפריפריה וממשפחות קשיי היום, שלא יפול אחד מהם חלילה למלכודת שפרסו אנשי רשע לרגלו".

"לצערינו הרב, ישנם כאלו אשר מתוך שיקולים פסולים ונגיעות אישיות שאין מי שיכול להסבירם, דוחפים להסכמים אומללים עם פיתויים מכסות ויעדים אשר עשויים להכשיל רבים וטובים שלאונסם או מגודל תמימותם יפלו בפח יוקשים במלתעות ייעדי הגיוס הנוראיים".

"אין מי שיכול להסביר את התנהגותם הנלוזה של הללו, אשר במקום לנצל את השעה הגדולה בה ניתן סוף סוף להביא לרווחה וישועה ולהציל רבים מעוון ומרדת שחת, הם מנסים להחיות את  החוק אותו ניסה להעביר הרשע המרושע אביגדור ליברמן, והקב"ה הצילנו מידו ובטל הוא וגזירותיו, ואך לפלא שיהודים הנראים כחרדים ימשיכו את דרכו להשחית את זרע ישראל במחנות הצבא ".

"אין זה אלא משום שלדברי רבניהם שנתמנו לטפל בחוק זה, מכסות אלו אמורים למלאות דווקא החסידים וקשיי היום, ומשום כך אין בדעתם לעשות משהו בעניין, כי החסידים "בין כה לא לומדים"".

"אבל אנו, שהתחנכנו לאורו של רבינו אור שבעת הימים הבעל שם טוב הקדוש זי"ע וממשיכי דרכו צדיקי הדורות זי"ע ויבדלחט"א רבותינו צדיקי הדור שליט"א, אשר מאירים את רוממות נשמת ישראל, להכיר בערך הנורא והנשגב של נשמה של כל יהודי באשר הוא, יהיה מי שיהיה, כי לא ידח ממנו נדח, להדליק ניצוץ התקוה של הנשמה האלוקית המשתוקקת לדביקות הבורא ית"ש, גם אם היא מוסתרת וכלפי חוץ לא ניכר הודה וזיו יקרת תפארתה. – על כן נלחום במסירות נפש עבור אחינו שבורי הלב , לא לוותר על שום נשמה של יהודי, גם מערי הפריפריה וגם מהמשפחות החלשות, כולנו בני איש אחד נחנו, ולא נפקיר שום יהודי למלא את המכסות, כדי להציל את בנינו על חשבון המכסות של הנשמות החלושות, ולא נרחוץ ידינו בדם אחינו חלילה. כי כל יהודי הוא בן של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא. אשרינו שזכינו".

"על כן דע לך, כי בעמדך בחזית המלחמה לה' בעמלק, פיך יהגה חכמה כדרכך בקודש במלחמה הצרופה כאשר היא באמנה אתך מדור דור, תחזקנה ידיך לעמוד איתן כצור חלמיש בכח משלחיך גדולי ישראל מאורי הדור שליט"א, ובכח אור שבעת הימים הבעל שם טוב הקדוש שמפיו אנו חיים ולאורו אנו הולכים – שלא להתפשר אפילו על נפש אחת מישראל, ולא להסכים לשום מכסות ולשום יעדים, ולשום פיתויים שמטרתם "ריקון הבריכה" כלשונם. דהיינו להוציא את הדגים – בני הישיבות, מהמים – מי התלמוד שהם חיינו ואורך ימינו", לשון המכתב.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מי זה אגודת החסידים? מי הקים אותה? ומי עומד על גבה? ומי הם חברי האגודה? נשמח לאיזה הסבר

אגודת החסידים זה משפ' פרוש. אחרי שלצאנז יש נציג ולבויאן יש נציג, לא ברור איזה קהילות מייצג מר פרוש. ואת זה בא המכתב לתרץ וד"ל…

מידיעה – אגודת החסידים זה קבוצה חסידית שהיתה בזמנו בפלג, ואפילו יזמה עיתון חסידי בהשקפת הפלג (למי שזוכר).
מדובר בחסידים (בעיקר ירושלמים) שהיו פעם אגודאים והיום הם קנאים קצת כמו הפלג, במיוחד בנוגע לחוק הגיוס.
פורוש ניסה כמה פעמים להחזיר אותם לאגודת ישראל.
מטרת המכתב זה לדרוש מפורוש להתעקש על פסקת ההתגברות בנושא הגיוס, כלומר לחוקק את חוק טל עם פסקת ההתגברות, מה שמעורר התנגדות אצל דגל ושס.

אגודת החסידים זה פורוש ומשפחתו פוליטקאי נשאר פוליטקאי

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture