צילום: דאעש
בכל רחבי העולם, נשבעים מחבלים המזוהים עם ארגון הטרור הרצחני דאעש אמונים למנהיג החדש, המזוהה בשם "אבו אל חסן אל האשמי אל קוריישי", שמונה לתפקידו אחרי חיסול המנהיג הקודם – אבו איברהים האשימי אל-קוראשי.
בסרטון המצורף לכתבה זו, רואים את שלוחת הארגון בחצי האי סיני, שאנשיו נשבעים אמונים למנהיג החדש. בסרטון נראו חמושים ובראשם איש הארגון שכונה אבו שועייב אל-אנסארי, שהבהיר כי אנשי השלוחה ימשיכו לפעול גם אחרי מותו של המנהיג הקודם, אבו איבראהים אל-האשמי: "שבועת האמונים מתחדשת, גם אם המנהיג מת".
אך מיהו המנהיג החדש? יוני בן מנחם כותב כי המנהיג החדש אבו אלחסן אלקורשי הינו דמות בלתי ידועה לגורמי המודיעין של המערב שמעריכים כי בחירתו מעידה על משבר קשה שעובר הארגון, לטענתם בשנת 2015 חוסלו בכירים בצמרת דאעש ובמועצת השורא שלו, דבר שיצר וואקום מנהיגותי בארגון.
משימת זיהויו של מנהיג דאעש החדש אבו-אלחסן אלחשימי אקורשי נמצאת בראש סולם העדיפות של שירותי הביטחון העיראקיים ושל הגוף המיוחד למלחמה בטרור ב-CIA, נראה שייקח זמן רב לפתור את תעלומת זהותו.
עוד כותב יוני בן מנחם כי המודיעין האמריקני עושה כעת מאמץ גדול בחקירת שבויים של דאעש בכלא חסכה, שנמצא תחת שליטת הכורדים, כדי לנסות ולגלות מיהו המנהיג החדש של הארגון. מבחינה מודיעינית חשוב מאוד לזהות במהירות את זהותו של המנהיג החדש ושל המעגל שמקיף אותו כדי למקד את המאמץ המודיעיני לאיתור מיקומו של המנהיג.





















טיל למרכז הקבוצה
אמן!!!