לקראת צום תשעה באב יום האבל לציון חורבן בית המקדש הראשון והשני שיבנה במהרה בימינו, השלימה הקרן למורשת הכותל המערבי את היערכותה לקראת הגעתם של רבבות מבקרים ומתפללים לרחבת הכותל המערבי.
ההמונים צפויים לפקוד את המקום החל ממחר בערב, יום רביעי, ועד לשעות הלילה המאוחרות של יום חמישי. המתפללים יציינו את היום באמירת קינות, קריאת מגילת איכה ובישיבה על הארץ כמנהג האבלות.
ביום חמישי יבואו המונים לצאת הצום בציפיה לנחמת ירושלים, לנוחיות המתפללים ובאופן בטיחותי ומכובד, יחולקו עם סיום הצום אלפי ערכות אישיות הכוללות כיבוד קל ושתייה.
לא תתאפשר כניסת כלי רכב פרטיים לעיר העתיקה, ולכן מומלץ להסתמך על תחבורה ציבורית. יש להישמע להוראות כוחות הביטחון, משטרת ישראל והסדרנים בשטח. ובתפילה שיבנה בית המקדש במהרה בימינו אמן.




















