השבועון האמריקאי "ניוזוויק" דיווח כי איראן חתרה להקמת תשתית להגנה אווירית מקיפה על אדמת סוריה, על ידי שליחת ציוד רב וכוח אדם, כדי להתמודד עם התקיפות המיוחסות לישראל, אך "ישראל ממשיכה לתקוף ולסכל את הפרויקט". על פי הדיווח, מקור מודיעיני אמריקאי המעורה בפרטים, סיפר כי לאחר שהחלו התקיפות המיוחסות לישראל, בשנת 2017, הן "כוונו לנכסים ואינטרסים צבאיים איראניים המאיימים על ישראל".
המקור, באופן ברור, ביקש להישאר אנונימי, אך ציין בפני ה"ניוזוויק" כיצד ב-2017 החלה אחיזתה של איראן בסוריה להתהדק, ובאותו הזמן החלו התקיפות האוויריות שלכאורה ביצעה ישראל. עוד ציין אותו מקור כי במהלך השנתיים האחרונות איראן שינתה את האסטרטגיה שלה, וקידמה יכולות הגנה אזוריות מטעמה בסוריה, "העלות של עשרות מיליוני דולרים במטרה להתמודד עם התקיפות הישראליות", כך מצטט הניוזוויק את המקור.
עוד מסר המקור כי נוכחותם של סוללות הטילים בסוריה שמה בסיכון משמעותי את חיילי צבא המשטר הסורי שבבסיסיהם מוצבים הטילים האיראניים ואתם, כך לפי המקור, ישראל נוהגת לתקוף. המקור טוען כי ישראל ביצעה לפחות שבע תקיפות אוויריות נגד אתרים בהם נפרשה מערכת ההגנה האווירית האיראני בשנתיים האחרונות, כולל תקיפת יעדים בעיר תדמור, בבסיס חיל הים הסורי בטרטוס ושתי תקיפו תבעיר חומס שהתרחשו בשנת 2021.





















זה מעט מידי וגם בלבנון לא תוקפים בכלל והם מיצרים בלי סוף טילים מדויקים ! שהשם ישמור