הסרטון שפרסם ראש ממשלת ספרד בעד הפגנות השמאל
סערה מדינית: הערב (מוצאי שבת) פרסמו בארגוני השמאל שמקיימים את ההפגנות כנגד הרפורמה המשפטית, סרטון מפתיע וחריג במיוחד של ראש ממשלת ספרד, פדרו סנצ'ס שנבחר מטעם המפלגה הסוציאליסטית, כאשר הוא מביע תמיכה במחאה כנגד ממשלת ישראל הנוכחית. דבריו עוררו סערה, שר החוץ אלי כהן הגיב בגינוי רפה בציוץ בטוויטר.
סנצ'ס, בסרטון שהוקרן בפתח המחאה בתל אביב בשבוע ה-17 ברציפות של ההפגנות, אמר כי המפגינים נאבקים על הדמוקרטיה בישראל. "חברים ישראלים יקרים, אנחנו כאינטרנציונל סוציאליסטי, תמיד נאבקנו למען שוויון, חירות, צדק ודמוקרטיה", פתח ראש ממשלת ספרד את דבריו בסרטון, שכאמור עוררו סערה מדינית כאשר במשרד החוץ נדהמו לראות את הסרטון.
"אך כפי שרבים מכם כבר יודעים", ממשיך סנצ'ס, "אלו הם ערכים שאנו לא יכולים לקבל כמובנים מאליהם, ושעלינו לקדם ולהגן על בסיס יומיומי". ראש ממשלת ספרד הוסיף לסיום, כי "עכשיו, כמו תמיד, הסוציאל הבינלאומי עומד בסולידריות עם ישראל. חברים יקרים, תמיד תמצאו אותנו במאבק לדמוקרטיה".
שר החוץ אלי כהן, שביקר השבוע במדריד בירת ספרד לקראת המינוי שלה לנשיאת האיחוד האירופי, הגיב בגינוי רפה בטוויטר: "למתנגדי הרפורמה, אין קווים אדומים, לרבות הניסיון לפגוע במעמד הבינלאומי. אף גורם זר לא יחליט בשביל הציבור בישראל ואני בטוח שלסנצ׳ס אין כוונה כזאת. בתור מי שתומך ברפורמה אין לי ספק שהיא תחזק את הדמוקרטיה ותאזן את הרשויות".

התגובה של כהן בטוויטר





















אדון פרדו
בבקשה את האף שלך תדחוף רק בממחטה!!!
עוד הוכחה שהימין לא יודע לשלוט.
ממשלת ספרד הפרו פלסטינית שכבר ביטלו את הערים האחיות עם מדריד עם ערי בישראל ממשיך את המסורת עתיקת היומין של איזבלה ופרננד הארורים שגירשו את היהודים מעל אדמתם. אבל ב"ה הכלכלה שלהם ברצפה וזה ממשיך כלפי מטה.
אכל יותר מידי מצות
מי שזוועות האינקוויזיציה על מצפון ארצו, מוטב ישתוק וייאלם דום!
מי אמר שהוא עם השמאול אולי הוא בעד הרפרמה מהפגנה שהיתה יום חמישי
גירוש ספרד.מישראל.
רגע, מר סנצ'ז, אם מדברים כבר על דמוקרטיה
רציתי לדעת מה קורה אצלכם במדינה, בחצר האחורית שלכם, בחבל קטלוניה הבדלנית,
שהצביעו בבחירות 'דמוקרטיות' להיפרד ממדית האם ספרד, ואתם (או אתה) אסרתם את מנהיגי הבדלנים, ומיגרתם את ההפיכה,
האם כבר הסתדר לכם שמה 'הדמוקרטיה'??…
ומה עם המחתרת הבסקית שלכם?
אני כמובן לא מתערב בנעשה בארצכם,
אבל אם אתה כבר שואל אצלנו…
היה לנו בריא, מר סנצ'ז, ושבוע טוב, והצלחה בניהול ענייני המדינה שלכם (לא שלנו…)
זה מה שקורה כשאין לשמאל שחקנים טובים מתחילים להביא שחקני חוץ… (גם לא מוצלחים…) הימין ינצח!!!!
הם בכלל מדינת עולם שלישי
מגוחך
חצוף ועז פנים דחוף את האף במדינתך ולא בויכוח פנים ישראלי