מרן ראש הישיבה הגאון רבי גרשון אדלשטיין התייחס היום (חמישי) למבצע "מגן וחץ" ואמר כי "יש עלינו איומים אֲיוּמים מהערבים, צריך רחמי שמים, לאסוף זכויות".
דבריו המלאים: "גם בארץ ישראל, אנחנו מוקפים שונאים, מכל הצדדים, מצד אחד הים, ופה, ופה, ופה, מסביב סביב, כל האומות שונאים אותנו, מצרים… אבל שונאים אותנו, איך אנחנו קיימים? נס, השגחה, ממש חיים בנס! ונס [כדי] שיימשך הנס צריך זכויות, צריך זכויות, צריך זכויות".
"ומה הזכויות? ראשית כל תורה, תורה מגנא ומצלא, עסק התורה, העוסקים בתורה זה לא רק מה שיש החיוב לעסוק בתורה, זה גם חיוב הצלה של כלל ישראל, אלו שעוסקים – מצילים את אלו שלא עוסקים! יש חיוב לעסוק בתורה, זה חיוב, אבל יש פה עוד דבר נוסף חוץ מהחיוב שכל אחד חייב לעסוק, זה הצלת כלל ישראל! הצלת הציבור".
"כעת יש אִיומים אֲיוּמים מצד הערבים כעת, הם מאיימים אִיומים אֲיוּמים, צריכים רחמי שמים שלא יצליחו, צריך זכויות, להוסיף זכויות, זה מה שחייבים, להוסיף זכויות. תורה זה זכות גדולה מאד. ובין אדם לחברו, בין אדם לחברו – ואהבת לרעך כמוך, שלא יהיו חיכוכים, אין חיכוכים, מוותרים, ויתור, מוותרים! ואהבת לרעך כמוך, כאילו שהוא בן, כאילו שהוא אח, ואהבת לרעך כמוך, אהבת ישראל. זה מצות עשה דאורייתא ואהבת לרעך כמוך".
"ויש עוד צורך, להתפלל, תפילה, תהלים, ספר התהלים, זה דבר ידוע שספר התהלים, פרקי תהלים שאומרים, אם אומרים את זה כל יום אז זה נותן זכויות עצומות, יש אנשים גדולים, שכל יום אמרו תהלים, אנשים גדולים, גדולי תורה ממש, כל יום כמה פרקים, כל יום, כמה פרקי תהלים, זה זכות עצומה מאד, תפילה".





















"אין חיכוכים, מוותרים, ויתור, מוותרים! ואהבת לרעך כמוך". גם אני ויתרתי על החרם נגד יהודים, והלכתי וקניתי במאפיית אנג'ל בשכונתי חלה לשבת.
דבריו של ראש הישיבה ריגשו אותי ביותר, החלטתי לנהוג באהבת ישראל ובוויתור. כצעד ראשון, קניתי חלות של אנג'ל לשבת והפסקתי להחרים עסקים יהודים.
דרך אגב הוא עצמו אמר לא לפרסם את כעניין החרם מגודל ענוונתונו
והחרם הגיע מלמטה מהציבור ולא ממנו בכלל
ואני רוצה לראות אם בעל המכולת היה מגיע לאבא שלך ומחטיף לא סטירה, לא היית מתעצבן ולא קונה שם יותר
אז כן אנחנו מוחים על כבוד התודה ועל כבוד תריג המצוות שהם הגיעו להפגין נגד זה
"מחטיף לא". איזו עברית. תלמד להבדיל בין לא ל-לו. אתה משתמש הרבה במונחים אלימים ולא יודע להבדיל בין מכות לבין הפגנה שקטה וחוקית. החרם הזה פוגע בזכיינים חרדים ובעיניי ראיתי איך החרם המיותר הזה פגע בפרנסתם של חרדים זכיינים של אנג'ל.