אבשלום שושני, פלאש 90

הקרב בין הכחולים והאדומים: חשש מחידוש התפרעויות האריתראים • צפו

העימותים האלימים של המסתננים האריתראים בישראל בין תומכי המשטר למתנגדיו, הסתיימו עם נזקים משמעותיים ועשרות פצועים ובמשטרה חוששים מיום נוסף של מהומות • המסתננים דורשים, ברקע ההצהרות על גירושם, להבחין בין הקבוצות

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill

צילום: מצלמת אבטחה

העימותים והמהומות האלימות של מבקשי המקלט שפרצו ברחובות דרום תל אביב, בין קבוצת הכחולים, מתנגדי המשטר האריתראי, לקבוצת האדומים, שתומכים בו, הציפו לפני השטח את הקרבות הפנימיים העזים שמתחוללים בתוך הקהילה האריתראית בישראל.

אחרי הצהרת ראש הממשלה כי יבחנו מחדש את גירוש המסתננים, הם דורשים לערוך הבחנה בין מתנגדי המשטר, אותם הם מבקשים שלא להחזיר לאריתריה, לבין תומכי המשטר – שהם, לטענת המתנגדים, הגיעו רק כדי לחפש עבודה ולכן ניתן להחזירם.

גוונה תחלב, שסיפר כי הוא כבר 12 שנה בארץ, אמר לידיעות אחרונות, בהסבר לרקע למהומות האלימות: "הגענו להפגין נגד הפסטיבל שמיועד לאיסוף כספים שמועברים לדיקטטור, שקונה בהם נשק. אנחנו רוצים לחיות בשלום בישראל, אנחנו עובדים, יש לנו ילדים – אבל בבית שלנו מפחידים אותנו. אנחנו לא רוצים לחיות בפחד".

הבטום מהרי, משוכנע שהעימותים האלימים הם חלק מאסטרטגיה מכוונת שמובילה הממשלה באסמרה: "היא מנסה לייצר עימותים בין חלקים של העם. זה שלטון דיקטטורי, אין להם שום דרך לטפל בכלכלה ולכן הם מייצרים את הסכסוך והאלימות הזאת כדי שכולם ידברו רק על זה".

בתשובה לשאלה מה לדעתו ישראל צריכה לעשות, ענה: "השלטון בישראל לא יכול לעשות כלום, מלבד לקרוא לאנשים לא לאלימות". הוא הוסיף כי "ישראל נתנה לנו הגנה קבוצתית ואני מאוד מעריך את זה. אבל אנשים לא יכולים לקבל שירותים מהשגרירות האריתריאית, היה לאנשים מאוד קשה וישראל לא הכילה את זה. בכל מדינה מתוקנת צריך לאפשר הפגנה למי שרוצה – אבל בלי אלימות".
play-rounded-fill

צילום: דוברות המשטרה

מח"ש החלה בבדיקת הירי החי של השוטרים בעימותים הקשים בדרום תל אביב, בין מתנגדים למשטר האריתראי לבין תומכיו. ראש הממשלה נתניהו עדכן עם צאת השבת כי הוא הקים צוות שרים מיוחד שיבחן נקיטת אמצעים נגד המסתננים שהשתתפו בהפרות הסדר ובין הפעולות צעדי גירוש. מוקדם יותר, נציגי ההנהגה האריתראית טענו כי במכתב שנשלח לפני שבוע למשטרת מחוז תל אביב הזהירו מ"אירוע שמלווה באיומים אלימים".

כפי שנחשף לראשונה בכאן חדשות, במח"ש החלו בבדיקת הירי החי של השוטרים בעימותים. מבדיקה ראשונית של מח"ש עולה כי לפחות שני שוטרים ביצעו ירי חי. במשטרה בודקים את האפשרות שהיה ירי גם בין המפגינים לבין עצמם.

בתוך כך, לשכת נתניהו הוציאה הודעה בנושא עם צאת השבת ובה נכתב כי "בעקבות התפרעויות החמורות בתל אביב, החליט ראש הממשלה לכנס צוות שרים מיוחד לבחון נקיטת אמצעים נגד המסתננים הלא חוקיים שהשתתפו בהפרות הסדר, לרבות צעדי גירוש. צוות השרים יתכנס מחר במשרד ראש הממשלה בירושלים". בדיון עתיד להשתתף ראש הממשלה, למרות ביקורו הצפוי בקפריסין.

מפכ"ל המשטרה רב ניצב קובי שבתאי אמר בריאיון לכאן חדשות: "יש לנו שני מעגלים בהיערכות – למנוע את חידוש המהומות ובמקביל המחאה בקפלן ולצערנו גזרות נוספות כמו ואדי ערב עם הרצח הנתעב שם. היום היה רף אלימות שלא נתקלנו בו בשנים האחרונות. מהבנתי יש הנחיות מחו"ל לגבי התקיפה שהייתה פה היום. אתמול כבר בוצעו מעצרי מנע של מסיתים שידענו שהם דומיננטיים, והבוקר, לאחר שקיבלנו התרעות שהעסק יקדים – הקדמנו את התייצבות חלק מהכוחות. לצערנו ההמון הגיע לרף אלימות שלא נתקלנו בו עד עכשיו".

לדבריו, "הכוחות נקלעו למצוקת חיים ונאלצו להשתמש באש חיה ממאורעות אוקטובר לא זוכרים דבר כזה. כוחות העתודה נכנסו וחולצו את הכוחות ואז עברנו להתקפה באש חיה וביצוע מעצרים הייתה פה היערכות של 200 שוטרי יס"מ שנערכו זה הרבה יותר מכל שנה קודמת. גם לא נתקלנו ברף אלימות מהסוג הזה בעבר אבל כן נערכנו".

על מכתב ההתראה שנשלח אמר שבתאי: "את כל ההתרעות יש ובכל שנה המתנגדים מוחמים ומזהירים אותנו מהאירועים. יש מכתבים כאלה כל היום, אם נתחיל לפעול ולהיות מונחים על בסיס מכתבים אנחנו לא נשמור פה על מדינת ישראל. אז היה פה פיק של יציאה משליטה נקודתי באזור המועדון שמהר מאוד השתלטנו על האירוע. אנחנו במדינה דמוקרטית חופש המחאה הוא של כולם וגם לגופים כמו אריתראים הבעד ונגד זה שניצלו את זה לרעה כרגע – נעשה הפקת לקחים. אנחנו הגדלנו את כמות הכוחות בעקבות ההתרעות שהיה אתמול – אנחנו הכפלנו את כמות הסד"כ, וגם כוחות עתודה שהגיעו בצורה מהירה וסייעו. אנחנו נעשה בדק בית".

לפי מפקד מרחב ירקון, תנ"צ חיים בובליל, המשטרה הייתה בתיאום עם תומכי ומתנגדי המשטר האריתראי, כך שהמחאות יתקיימו בהפרדה. "ניתנו רשיונות בהתאם, אך לצערי משעות הבוקר הצדדים לא עמדו בהתחייבויות", אמר בובליל, "מתנגדי המשטר פרצו את הגדרות, התעמתו עם השוטרים, זרקו אבנים וגדרות. עשינו שימוש באמצעים לפיזור. הופתענו מעוצמת האלימות".

במהלך ההתפרעויות בוצעו מקרי ונדליזם בניידות משטרה, חנויות ועסקים לאורך הרחוב ואף הציתו מבנה. בעימותים נפצעו מעל 170 בני אדם, בהם עשרות שוטרים. רוב הפצועים סובלים מחבלות ופציעות בין השאר מאבנים וחפצים שהושלכו. 39 חשודים נעצרו וברשותם נתפסו אלות, גז מדמיע ושוקר חשמלי.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

מי יורה להם לטפל בונדליזם שעשו?

מה זאת האלימות המטורפת הזאת
שיעיפו אותם מהארץ
למה אנשים אמורים לסבול מחיות אדם האלה??

כתבות חדשות באתר

הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נשיא לבנון מברך על תמיכת המפרציות בפירוק חיזבאללה מנשקו
איראן תוקפת את הצהרת ארה"ב ומדינות המפרץ: "התערבות פרובוקטיבית"
דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארה"ב והמפרציות בהצהרה משמעותית: לא מסתפקים במניעת גרעין
איראן רותחת: "מטוסי קרב טסו באזור; אם ארה"ב לא תרסן את ישראל - נגיב"
החופש המושלם: למה הנופש של 'קשת טורס' בגודאורי הוא בדיוק מה שהמשפחה שלכם צריכה הקיץ
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אזהרת מסע: משרד החוץ קורא להימנע מנסיעות לוונצואלה עד להודעה חדשה
הכבשה והטורפים | ישראל במצב קשה, אבל ה"אשם" המרכזי כבר נמצא
הבטחתו המרעישה של מרן הגר"ש גלאי שליט"א: "פרנסה, נחת, בריאות ואריכות ימים"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פעילות מורכבת: כך נחשף מצבור האמל"ח שהוסלק בקרקעית בור מים עמוק
עימות בקבינט: בן גביר דרש לכסח, זמיר השיב: "רציתם הפסקת אש"

הכתבות המעניינות ביותר

טיסה ישירה לקזחסטן: לקראת יום ההילולא של רבי לוי יצחק שניאורסון זצ"ל
שבר על שבר: מסע הלווית הרבנית הרצליה צרף ע"ה
פילבר: "נשארתי היחיד שמציג תמונה אחרת; הסקרים הפכו לכלי תעמולה"
לחץ כלכלי וחשש מהסלמה: מדוע טראמפ עצר את המערכה מול איראן - ומה המחיר לישראל?
כל כלי לא יוצר עלינו אם נכיר במעלתינו ומעלת אבותינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
כל כלי לא יוצר עלינו אם נכיר במעלתינו ומעלת אבותינו • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מנחה גדולה או מנחה קטנה מה עדיף • הרב יהודה שטרן
שריפה בפתח בניין מגורים: 12 נפגעו משאיפת עשן, בהם שתי נשים במצב בינוני
פרשת בלק • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת בלק • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-04-19 at 12.55
נשיא לבנון מברך על תמיכת המפרציות בפירוק חיזבאללה מנשקו
5895299010329776263
איראן תוקפת את הצהרת ארה"ב ומדינות המפרץ: "התערבות פרובוקטיבית"
WhatsApp Image 2026-06-26 at 13.26
ארה"ב והמפרציות בהצהרה משמעותית: לא מסתפקים במניעת גרעין
7a8929d1-0fd0-4dbf-81e3-895a79e6dca7
איראן רותחת: "מטוסי קרב טסו באזור; אם ארה"ב לא תרסן את ישראל - נגיב"

המיוחדים

צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים

גלריות

חתונה לנין רבי יעקב מאיר שכטער אצל נכדו ר' יוסף בלומנטשאק צילום יחיאל רייכמאן (41)
שמחת החתונה לנין מרן הגה"צ רבי יעקב מאיר שכטר
שבת התאחדות בחצר הקודש מודזיץ צילום שוקי לרר (37)
חסידי מודז'יץ התכנסו לשבת התאחדות במצפה יריחו בראשות האדמו"ר
הלווית הרבנית צרף צילום יצחק ורדי (8)
שבר על שבר: מסע הלווית הרבנית הרצליה צרף ע"ה
הספד בבוהוש צילום שוקי לרר (1)
עצרת הספד בחצה"ק בוהוש על פטירת הרה"צ חיים דוב הלפרין ז"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – י"א בתמוז ה'תשפ"ו

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture