16:15 – הוסר החשש הביטחוני באזור חבל שלום והחלוציות. התושבים יכולים לצאת מהמרחבים המוגנים.
16:05 – התרעת חדירת כלי טיס בבני נצרים
15:55 – ברצועת עזה מדווחים על סיכול ממוקד בדרום הרצועה.
15:54 – צבע אדום בעוטף עזה
15:44 – משרד הבריאות מעדכן על 394 פצועים המאושפזים בבתי החולים נכון ליום ו, 13.10.23, בשעה 15:30, מהם 99 קשה, 193 בינוני ו-102 קל. עד כה פונו לבתי החולים 3,436 פצועים, מהם: 29 אנוש, 322 קשה, 610 בינוני, 2061 קל, 173 חרדה ו-241 בהערכה רפואית.
15:40 – המשטרה מעדכנת כי לפני זמן קצר, שוטרי מחוז חוף הוזעקו לאזור נפילת רקטה. במקום נגרמה שריפה ללא נפגעים בגוף. כוחות משטרה וחבלני המשטרה מטפלים בזירה והציבור מתבקש להמנע מהגעה למקום.
15:30 – צבע אדום בעוטף עזה.
15:19 – צבע אדום בשדרות ועוטף עזה.
15:16 – מערכת קלע דוד יירטה את הרקטה ששוגרה מעזה לצפון.
15:10 – דובר צה"ל: בהמשך לדיווח הראשוני, זוהה שיגור משטח רצועת עזה לעבר אזור צפון הארץ. לוחמי ההגנה האווירית ככל הנראה יירטו בהצלחה את השיגור.
15:07 – אזעקות בעוטף עזה.
15:06 – מד"א: בהמשך לאזעקות האחרונות בצפון הארץ: בשלב זה לא התקבלו קריאות על נפילות או נפגעים. עדכון במידת הצורך.
15:04 – חמאס לוקח אחריות על הירי לעבר צפון הארץ.
15:03 – דובר צה"ל: ראשוני: הופעלה התרעה בצפון הארץ. הפרטים בבדיקה.
15:02 – אזעקות בגליל ובעיר צפת.
14:48 – צבע אדום בעוטף עזה.
14:30 – שר הביטחון יואב גלנט בהצהרה לצד שר ההגנה של ארה"ב: "המלחמה תהיה ארוכה, קשה ויהיו מחירים. אבל אנחנו ננצח".
14:25 – דובר המועצה לביטחון לאומי של ארצות הברית, ג'ון קירבי: "פינוי העזתים מבתיהם ב-24 שעות תהיה משימה קשה".
14:15 – סגן מנהיג חיזבאללה, נעים קאסם, אמר היום כי ארגון הטרור הנתמך על ידי איראן יתרום לעימות עם ישראל בבוא הזמן. "כשיגיע הזמן לפעול, נעשה זאת", הצהיר. לדבריו, מדינות ערב, מעצמות זרות והאו"ם מפעילים לחץ על הארגון שלא להתערב במלחמה.
14:01 – צה"ל מאשר: בעקבות הערכת המצב, הוחלט להוציא צו שטח צבאי סגור במרחב הסמוך ליישוב מטולה.
צה"ל מבהיר כי כניסה למרחב אסורה בהחלט ומבקש מהציבור לגלות עירנות ולא להיכנס למרחב.
הצו הופעל בעקבות התקהלות והפרות סדר המתקיימות במרחב הגבול באזור מטולה. צעדים אלו נעשים כמשנה זהירות בהתאם להערכת המצב.
14:00 – צבע אדום באשקלון.
13:30 – הבוקר הוצא צו אלוף המכריז על מטולה כשטח צבאי סגור. תושבים מתבקשים שלא לעלות לכיוון.
13:21 – החדירה בזיקים: מחבל אחד חוסל. ב"ה לא היו נפגעים.
13:20 – צבע אדום באשקלון.
13:15 – כבר חצי שעה של אזעקות רצופות בעוטף עזה.
12:48 – התראה על חדירת כלי טיס עוין לנחל עוז.
12:43 – עיריית שדרות עם דיווח ראשוני על 2 נפילות בעיר. אחת מהן פגעה ישירות בבית. ב"ה אין דיווח על נפגעים בגוף. עדכונים בהמשך.

12:41 – האירוע הבטחוני בסמוך לחוף זיקים: זוהתה דמות חשודה באזור, בוצע ירי לעברה. האירוע מתנהל.
12:40 – צה"ל פיזר כרוזים בעיר עזה – שבהם הפציר בתושבים להתפנות מואדי עזה דרומה

12:39 – חשש לחדירת מחבלים סמוך לחוף זיקים.
12:38 – מד"א: בהמשך לאזעקות בדקות האחרונות בגזרת שדרות: חובשים ופראמדיקים של מד"א יצאו לסרוק מספר זירות בהם דווח על נפילות. עדכון במידת הצורך.
12:34 – אזעקות בשדרות ועוטף עזה.
12:29 – דוברות המועצה האזורית חוף אשקלון בעדכון ראשוני: כוחות מיוחדים הוקפצו לאזור תעשייה דרומית לאשקלון. נשמע ירי באזור. פרטים נוספים בהמשך.
12:18 – שוב אזעקות: מטח כבד לעבר אשקלון וחבל לכיש.
12:14 – אזעקות בשפלה ובלכיש.
12:09 – מד"א: בהמשך לאזעקות האחרונות בגזרת אשקלון ועוטף עזה: בשלב זה לא התקבלו קריאות על נפילות או נפגעים. עדכון במידת הצורך.
12:07 – צה"ל השמיד עשרות עמדות לשיגורי כלי טיס עוינים (כטב"מים) שנבנו על גגות בתי אזרחים ברצועת עזה
צילום: דובר צה"ל
12:05 – צבע אדום במערב לכיש, אשקלון ועוטף עזה.
11:40 – דובר צה”ל שב ומזכיר כי על מרחב אוגדת עזה מוטל צו שטח צבאי סגור ומבהיר כי כניסה למרחב אסורה בהחלט והיא מהווה סכנה ביטחונית חמורה.
כמו כן, צה”ל ימשיך להתאמן בשטחי האימונים (שטחי אש) ברחבי הארץ במהלך סוף השבוע, ויתכן וישמעו קולות ירי ופיצוצים בישובים הסמוכים.
נדגיש כי כניסה לשטחי האימון ללא תיאום מהווה סכנת חיים ופוגעת בפעילות הכוחות.
צה"ל מבקש בכל לשון של בקשה מהציבור לא להיכנס למרחבים האסורים, ולאפשר לכוחות הביטחון להמשיך ולבצע את משימותיהם – מדובר בסכנת חיים.
11:36 – תיעוד מהמטח האחרון לאשקלון:
11:32 – חמאס על המטח הכבד: ביצענו ירי של 150 רקטות בו זמנית.
11:30 – המטח הכבד מרצועת עזה לישראל: אחרי 10 שעות של שקט.
11:28 – צבע אדום באשקלון ועוטף עזה.
11:25 – כוחות הביטחון הירדניים מפזרים בגז מדמיע את המפגינים שמנסים להגיע לגבול ישראל
11:22 – שר הביטחון יואב גלנט ומזכיר ההגנה האמריקני לויד אוסטין נפגשים כעת ב"בור" הפיקוד בקריה.

11:17 – דובר צה"ל: "מסרנו הודעות למשפחות של 120 חטופים. זה מדיר שינה מעינינו ומאמצים רבים מתרכזים לעניין הזה. יוצאות הרבה הודעות של חמאס – אנחנו נדווח רק מידע אמין".
11:15 – הקריאות ל"יום זעם": בזמן שכבר מאות ירדנים צועדים לעבר גדר הגבול עם ישראל – כוחות הביטחון הירדניים כבר פרוסים ופועלים כדי למנוע מהם להתקרב לשם. במקביל, יש קריאות להפגנות בעשרות מוקדים אחרים, בהם דרום לבנון.
10:28 – אמש בשעות הלילה, תצפיתניות מחטמ״ר אפרים זיהו חשוד שכוב על הקרקע במרחב התפר סמוך לקלקיליה. התצפיתניות הקפיצו כוחות מגדוד פנתר למקום, שפעלו בנחישות ותפסו את החשוד שברשתו נמצא נשק מסוג קרלו וסכין ובכך סוכל פיגוע. החשוד הועבר להמשך חקירת כוחות הביטחון.
10:20 – ציר הרשע: מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה נפגש עם שר החוץ האיראני חסיין אמיר עבד אללהיאן בביירות, לדיון בעקבות המלחמה וההסלמה האזורית.

10:15 – תיעוד פלסטיני מרצועת עזה: הפלת 12 מגדלים תוך דקה אחת
09:50 – תיעוד פלסטיני מהתקיפות הלילה ברצועת עזה
09:20 – בהנחיית משרד התחבורה ובמסגרת היערכות למתן מענה רכבתי לצרכי העורף והבטחון, תתגבר רכבת ישראל את תנועת הרכבות בסוף שבוע ותפעיל רכבות גם במהלך יום שישי בלילה ולאורך יום שבת:
ביום שישי בערב החל מהשעה 18:00 ולאורך כל הלילה תופעלנה רכבות בשיטת "מלא וסע" בין תחנות נתב"ג ות"א סבידור מרכז, ובין תחנות נתב"ג ובאר שבע מרכז.
בתחנת ת"א סבידור מרכז ניתן יהיה להמשיך ליעדים נוספים באמצעות היסעים של משרד התחבורה.
ביום שבת בין השעות 7:00 בבוקר ל-21:00 בערב תופעלנה רכבות בתדירות של רכבת אחת מידי שעה בין תחנות ב"ש מרכז לנהריה, שתעצורנה בתחנות נתב"ג, ת"א סבידור מרכז וחוף הכרמל.
09:15 – בהנחיית שר החוץ אלי כהן, שוחח היום סמנכ"ל אסיה והפסיפיק במשרד החוץ, השגריר רפי הרפז, עם השליח הסיני למזרח התיכון ג'אי ג'ון.
השגריר הרפז הביע את האכזבה העמוקה של ישראל מההצהרות וההודעות הסיניות על האירועים האחרונים בדרום ישראל בהן אין גינוי ברור וחד משמעי לטבח הנורא שביצע ארגון הטרור חמאס כנגד אזרחים חפים מפשע וחטיפת עשרות מהם לעזה.
השגריר הרפז אמר גם כי בהודעות הסיניות אין כל מרכיב לזכותה של ישראל להגן על עצמה ועל אזרחיה, זכות בסיסית של כל מדינה ריבונית שהותקפה בצורת חסרת תקדים ובאכזריות שאין לה מקום בחברה האנושית.
המסרים שפורסמו ע״י גורמים רשמיים סיניים, כגון "עצב נוכח המספר הרב של אזרחים הנפגעים כתוצאה מהקונפליקט", גינוי "פעולות הפוגעות באזרחים" וקריאה ל"הפסקת אש מיידית" אינן מייצגות ולא הולמות את האירועים הטרגיים והזוועות של הימים האחרונים.
08:00 – בגלי תקיפה עוצמתיים; מטוסי קרב של צה"ל תקפו 750 מטרות צבאיות לאורך הלילה ברחבי הרצועה
צילום: דובר צה"ל
07:50 – צה"ל מפרסם את שמותיהם של 12 חללי צה״ל נוספים אשר הודעה נמסרה למשפחותיהם:
– סמ״ר איתמר בן יהודה, בן 21, מרחובות, מפקד כיתה בגדוד 13, חטיבת גולני
– רס״ב (מיל׳) אברהם פלישר, בן 63, ממגן, חבר כיתת כוננות
– סמ״ר דניאל בזגודוב, בן 22, מעפולה, לוחם בסיירת נח״ל, חטיבת הנח״ל
– אל״ם (במיל׳) ליאון בר, בן 53, מגדרה, קצין בכיר באוגדת איו״ש
– סמ״ר ענר אלקים שפירא, בן 22, מירושלים, לוחם בסיירת נח״ל, חטיבת הנח״ל
– סמ״ר שלמה רשטניקוב, בן 20, מחיפה, לוחם בגדוד 51, חטיבת גולני
– רס״ר (במיל׳) אביב ברעם, בן 33, מכפר עזה, חבר כיתת כוננות
– סרן (במיל׳) אברהם חננאל הנדי, בן 37, מכפר עזה, סגן רבש״ץ
– רב״ט נחמן דקל, בן 20, מחולון, לוחם בגדוד 50, חטיבת הנח״ל
-סמל אורי כרמי, בן 20, מראשון לציון, לוחם בגדוד 13, חטיבת גולני
-רס״ם (מיל׳) גיל אביטל, בן 56, מישע, חבר בכיתת כוננות
-סמל בנימין בלאי, בן 20, מרחובות, נהג בחטיבה הדרומית
07:25 – שר החוץ האיראני לאחר הגעתו לביירות: "יש אפשרות" לפתיחת חזיתות נוספות נגד ישראל. התקבל בחום בידי נציגים של חיזבאללה, חמאס והג'יהאד האסלאמי.
07:20 – הודעת צה"ל לתושבי עזה: "צה"ל קורא לכל תושבי העיר עזה להתפנות מבתיהם, לנוע דרומה לשם הגנתם ולהתמקם באזור מדרום לנחל עזה, כפי שמתואר במפה. ארגון הטרור חמאס פתח במלחמה מול מדינת ישראל, העיר עזה היא מרחב שבו מתקיימת פעילות צבאית. הפינוי הזה הוא למען ביטחונכם האישי. ניתן יהיה לחזור לעיר עזה רק לאחר הודעה שתאשר זאת. אין להתקרב לאזור הגדר עם מדינת ישראל".
"מחבלי חמאס מסתתרים בעיר עזה במנהרות מתחת לבתים בעיר עזה, ובתוך בניינים מרובים אזרחים חפים מפשע. תושבי עזה נועו דרומה למען ביטחונכם האישי וביטחון משפחותיכם, הרחיקו עצמכם ממחבלי החמאס שמשתמשים בכם כמגן אנושי. צה"ל עתיד בימים הקרובים להמשיך לפעול באופן משמעותי בעיר עזה, ומעוניין להימנע מפגיעה באזרחים".
07:00 – תיעוד התקיפות בתחילת ליל אמש ברצועת עזה:
06:50 – מארק גרלסקו, מומחה צבאי, אמר לוושינגטון פוסט: "בתוך פחות משבוע ישראל הטילה יותר פצצות מאשר שארה"ב הטילה באפגניסטן בשנה". זאת, לאחר שחיל האוויר הישראלי הודיע כי הטיל כ-6,000 פצצות נגד יעדים של חמאס בעזה – בתוך שישה ימים בלבד. לדברי גרלסקו, מדובר באזור "הרבה יותר קטן וצפוף – שבו גם עלולות להתרחש יותר טעויות".
06:45 – צה"ל עדכן את האו"ם שעל כל הפלסטינים שחיים מצפון לנחל עזה להתפנות תוך 24 שעות לדרום הרצועה, מה שעשוי להצביע על היערכות לכניסה קרקעית. כך מסר דובר האו"ם סטפן דוז'ריק, שהוסיף כי מדובר בכ-1.1 מיליון איש. הוא קרא לצה"ל לבטל את ההחלטה כדי "למנוע ממצב שהוא כבר טרגדיה להפוך לאסון".
06:30 – לילה שקט יחסית בישראל, עם אזעקת צבע אדום בודדת מעט אחרי השעה 01:00 בלילה. ברצועת עזה לעומת זאת, גל תקיפות נרחבות. לפי הדיווחים העזתיים, תוך שעות נספרו יותר מ-120 הרוגים ברחבי הרצועה, ומספר ההרוגים הכולל מגיע ליותר מ-1,500 – לצד 6,600 פצועים.





















רק 1500????? צריך 150000!
מתפנים מבתיהם. לא ’’נמלטים’’. אין רחמים על אכזרים.
שוטרי מחוז חוף. איזה חוף?