ביום שני פרסם אבו עוביידה, דובר גדודי עז א-דין אל קסאם, הזרוע הצבאית של חמאס, סרטון תעמולה נגד ישראל. לפי מקורות בצה"ל ניתן היה להבחין כי אחת מעיניו של אבו עוביידה הייתה גדולה מהרגיל.
אמיר בוחבוט הביא באתר וואלה ציטוט של גורם בצה"ל ולפיו "כל מי שעוקב אחריו באדיקות יכול היה להבחין בשינוי שנוצר לו בעין, למרות שהוא היה חבוש בפניו בכאפייה. היא גדולה מהשנייה וזה חריג".
גורם צבאי מעריך כי אבו עוביידה נפגע מתקיפות צה"ל, נחבל בצורה כזו או אחרת, או שהוא סובל מדלקת ואין לו את התרופה המתאימה. "זו נקודה מעניינת כי לאחרונה הוא צמצם את הפעילות שלו".
התיעוד מתוך הסרטון החדש:

וכך הוא נראה במקור, בתיעוד בו צה"ל חשף את זהותו:
אמיר בוחבוט ציטט בנוסף באתר וואלה גורם ביטחוני בכיר שאמר כי "מערכת הביטחון הישראלית נתנה לאירוע הזה שנקרא אבו – עוביידה לצמוח, להתפתח ולהסב נזק לישראל, במקום לסכל אותו כמו בכירים אחרים. הוא אמנם אדם אחד אבל מפעיל אנשים רבים שמייצרים תעמולה שקרית נגד ישראל, לוחמה פסיכולוגית מתוחכמת מאוד שמשפיעה על החברה הישראלית, כולל בסוגיית התמרון הקרקעי והחטופים ומעבר לכך משתמשת בכלי התקשורת המערביים המסורתיים והרשתות החברתיות להפיץ שקרים, ולהטיל אימה ופחד. הוא הגורם שעומד מאחורי הרעיון לתעד את הפשיטות על העורף הישראלי, תיעוד מעשי הזוועה והפצתם ברשתות החברתיות".
הגורם הוסיף כי "צריך להפעיל מאמץ לחסל את אבו עוביידה, בדיוק כמו שפועלים לחסל דמויות כמו מח"ט חאן יונס רפאעה סלאמה, מח"ט עזה עז אלדין חדאד, מח"ט רפיח מחמד שבעאנה וראש מטה המבצעים של הזרוע הצבאית מוחמד סינוואר. הוא גורם לנזק גדול והשפעה שקרית ומסוכנת".




















