איראן

דיווח דרמטי: כוחות מיוחדים של ישראל פעלו על אדמת איראן, חיסלו מספר אנשי משמרות המהפכה והחרימו מסמכים. על פי הדיווח ברשת BBC מגיש חדשות איראני המזוהה עם משמרות המהפכה אמר לאחרונה כי על פי מקורות מודיעיניים, "ישראל ביצעה בחודש שעבר מבצע מיוחד שבו הרגה כמה אנשי משמרות המהפכה וגנבה מסמכים". השדרן הוסיף כי באיראן נאסר לדווח על האירוע שהתרחש על אדמת איראן. סוכנות הידיעות הרשמית של איראן תסנים, מיהרה לפרסם הכחשה לדיווח.
מפקד כוח קודס של משמרות המהפכה אסמעיל קא'אני, רצה מאוד להגיע לנחם את בכירי חיזבאללה על חיסולו של נסראללה, לבסוף הוא הסתפק בביקור בלשכת חיזבאללה בטהרן ולא יצא בטיסה לביירות. מקורות יודעי דבר אמרו כי הסיבות לכך רבות, ראשית אלו לא ימים טובים לדרוך בארץ החיסולים לבנון, שנית, אין כל כך בכירי חיזבאללה אותם ניתן לנחם. ובנוסף, נמל התעופה בביירות לא מאפשר נחיתת מטוסים מאיראן מחשש שישראל תתקוף שם, מסרים ברורים בנושא הועברו ללבנוניים.
בצאתו מהמשרד של חיזבאללה, הותיר אחריו נשיא איראן מכתב איומים כלפי כל העולם ובעיקר כנגד אמריקה וישראל.
ועדיין באיראן, מפקד משמרות המהפכה הגנרל חוסיין סלאמי הגיע לביקור תנחומים בבית משפחתו של עבאס נילפרושאן, מי שהיה מפקד כוח קודס בלבנון וחוסל במהלך חיסולו של חסן נסראללה. נילפרושאן החליף בתפקידו את מוחמד רזא זאהדי, שכיהן לפניו בתפקיד עד לחיסולו בתקיפה שיוחסה לישראל בסמוך לקונסוליה האיראנית בדמשק.


מעניין להזכיר כי בתגובה על אותו חיסול של רזא זאהדי, תקפה איראן את ישראל בשלוש מאות טילים וכלי טיס בלתי מאוישים. כעת נדמה כי עיקר השיח באיראן מתמקד בניסיון לנקום את חיסולו של נסראללה, וכל זאת קורה כאשר איראן טרם הספיקה לנקום את חיסולו של איסמעיל הנייה שחוסל בבית הארחה של משמרות המהפכה בטהרן.
נפאל
שיטפונות עזים פוקדים את המדינה, עד כה דווח על לפחות 151 הרוגים. מעל 50 נעדרים.
ארה"ב
ההוריקן הלן פגע בימים האחרונים בדרום מזרח ארה"ב, לפחות 93 בני אדם איבדו את חייהם בסופה הקשה וכוחות ההצלה ממשיכים בסריקות בחיפוש אחר נעדרים. כבישים רבים נחסמו לתנועה בעקבות הסערה הקשה ואזורים רבים נותקו מאספקת מים לשתייה ותשתית החשמל באזורים נרחבים קרסה.
מערכת הבחירות בארה"ב ממשיכה לייצר כותרות. במהלך עצרת בחירות אמש אמר טראמפ על המתחרה מולו בבחירות: "ביידן הפך למוגבל שכלית, האריס נולדה ככה"
יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן הגיע בסוף השבוע האחרון לניו יורק לעצר האו"ם במהלך הביקור נפגש עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן ועם סגנית הנשיא קמלה האריס.
בפגישות בין האישים דנו ביחסים האסטרטגיים בין איחוד האמירויות לארה"ב ובעבודה משותפת לחיזוקם והרחבתם, במיוחד בכלכלה, סחר, אנרגיה, השקעות, טכנולוגיה, בינה מלאכותית, חלל, אקלים ותחומים נוספים.


בהמשך נפגש יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן בניו יורק גם עם המועמד לנשיאות ארה"ב דונלד טראמפ.

סין
דיווח בוול סטריט ג'ורנל: צוללת גרעינית חדשה והמתקדמת ביותר של סין, טבעה לפני מספר חודשים במספנה בווהאן. בסין עשו מאמצים רבים להסתיר את האירוע.
האירוע המביך אירע במהלך חודש אייר (מאי) השנה, סין אשר מנסה להדביק פערים למול הצי של צבא ארה"ב חוותה תקלה קשה שגרמה לטביעת הצוללת עוד בטרם יציאתה מהמספנה בה נבנתה. בארה"ב אומרים כי סביר להניח שהצוללת נשאה עליה דלק גרעיני בשעה שטבעה במצולות. בארה"ב אמרו כי לא זיהו סימנים לכך שסין דגמה את המים סביב אזור הטביעה על מנת לוודא שלא דלף דלק גרעיני לנהר.
לאחר הטביעה של הצוללת הובאו למקום עגורנים צפים על מנת למשות את הצוללת ממימי הנהר, כך עולה מניתוח תמונות לוויין מהאזור. ייתכן ומספר אנשים שעסקו בחילוץ הצוללת נפגעו מהדלק הגרעיני אולם בסין סרבו להתייחס לאירועים.
האו"ם
ציר הרשע: שר החוץ האיראני נפגש במהלך שסוף השבוע עם שרי החוץ של רוסיה סין ופקיסטן בשולי עצרת האו"ם בניו יורק. הפגישה עסקה בעיקר המצב ההומניטרי של אפגניסטן.
סעודיה
רבים נוהגים בימים אלו לצאת לפרדסי הרימונים להצטלם על רקע העצים והפירות העסיסיים על מנת לשגר תמונות מלאות נחת לסבים ולסבתות. מסתבר שהמנהג קיים בימים אלה ממש גם בסעודיה שם זו עונת הקטיף של הרימונים. תמונות מרהיבות מפרדסי הרימונים בסעודיה מזכירות לנו שאולי בשנה הבאה נוכל גם אנחנו להגיע לאותם פרדסים קסומים ולהצטלם לאחר כינון יחסי נורמליזציה ושלום בין המדינות.


נישאר בסעודיה. סערה גדולה התחוללה השבוע בעולם הערבי לאחר שדווח כי יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן אמר בשיחה פרטית לשר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן כי "באופן אישי לא אכפת לו מהבעיה הפלסטינית".
את הדברים אמר בן סלמאן על פי הדיווח במגזין אטלנטיק במהלך שיח על האפשרות ליחסים של שלום בין סעודיה לישראל בזמן שצה"ל עדיין לוחם ברצועת עזה.
בן סלמאן אמר לבלינקן: "הם יכולים להיכנס כל חצי שנה, שנה, אבל לא ישר אחרי שאני חותם על משהו כזה. 70% מהאוכלוסייה שלי צעירה ממני. רבים מהם מעולם לא שמעו יותר מדי על הסוגיה הפלסטינית. האם אכפת לי באופן אישי מהבעיה הפלסטינית? לא אכפת לי, אבל לעם שלי כן אכפת, אז אני חייב להבטיח שתהיה לזה משמעות". גורמים רשמיים בממלכה הכחישו את הדברים. עם זאת משמעות הדברים אינה מבוטלת ובהקשר זה יש להזכיר את התייחסותו של רה"מ נתניהו בנאומו באו"ם לקידום השלום עם סעודיה.
לבנון
מטוס סיוע עם עזרה הומניטרית נחת היום בפעם השנייה בביירות. המטוס נשלח על ידי מלך ירדן כמחווה של עזרה לעם הלבנוני הנתון במלחמה עם ישראל.

• כתבה זו מלווה בתיעודים המופצים ברשתות החברתיות וניסיונותינו לאתר את בעלי זכויות היוצרים לא צלחו. אם זהות הצלמים ידועה לכם הודיעו לנו בדוא”ל [email protected]. השימוש נעשה בהתאם להוראות סעיף 27א לחוק זכות יוצרים, התשס”ח-2007




















סה"כ הוא מאוד צמא. אני גם שותה מהקנקן בבית כשאני צמא. לכל יש קנקן משלו וכיף לנו בבית. מה עושים מזה עניין…
אם אתה שותה מהקנקן אתהה גם….
יש הבדל בין האו"ם לבית שלכם
ניראה שפגישה בארה"ב הייתה לא של יורש סעודי אלה של אמיראים. לפחות לפי תמונה שפרסמתם.
יכול להיות שזה היה מחוות זלזול לנואם אחריו…
לא, ככה זה בהאיטי. הם גם צדים ואוכלים חתולים ועכברים.