יו"ר 'דגל התורה', ח"כ משה גפני, נאם הערב (שלישי) במליאת הכנסת והתייחס שוב לדבריו אתמול כי קיבל הצעות מצד האופוזיציה בתמורה להפלת ממשלתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
"ראיתי שיאיר לפיד אמר שאספר מה הציעו לי, אז אני רוצה להגיד לכם את האמת, אני לא מספר שיחות אישיות ולכן לא אפרט, אבל מה שהציעו לי באותה עת בשביל להוריד את נתניהו מהשלטון – זה רעידת אדמה חברתית במדינת ישראל אם הייתי מסכים לזה", אמר גפני.
בתגובה לדברי גפני, הגיב יו"ר האופוזיציה, חבר הכנסת יאיר לפיד בחשבון ה-X שלו: "הסיבה שגפני לא מספר מה הבטחתי לו, היא שלא הבטחתי לו כלום. אומר כאן בפני כולם: בממשלה שלנו כולם ישרתו את המדינה. ומי שלא ישרת לא יקבל אגורה. גפני יודע את זה. כולם יודעים את זה".
דברי גפני מגיעים היום מגיעים לאחר שאמש (שני) לעג לראש האופוזיציה יאיר לפיד שהאריך לגנות את קידום חוק הגיוס אותו כינה ‘חוק ההשתמטות’.
גפני תהה בנאומו “מה היה עושה לפיד אם לא היו חרדים במדינה? על מה היה הנאום שלו, אנחנו נמצאים במדינה במזרח התיכון עם המון אתגרים, הוא רוצה להיות ראש ממשלה, עומד כאן ראש האופוזיציה ולא מדבר על הנושא המדיני, החברתי, הכלכלי, נאום שלם רק על חרדים והחרדים. בכל זאת לא אספר מה יאיר לפיד הציע לי בזמנו רק שאבוא איתו לקואליציה”
גפני הוסיף ואמר כי לא יחשוף את ההצעה של לפיד לחרדים כדי שיכנסו לקואליציה כיוון שהיו אלה שיחות בארבע עיניים. עם זאת הוא הבטיח כי כשיצא לפנסיה יחשוף בספרו את ההצעות שקיבל על מנת שיצטרף לממשלה. “אם הייתי אומר ‘כן’ להצעות שהציעו לי גלנט היה קטן לעומת העניין”.
בתגובה, ראש האופוזיציה יאיר לפיד לא נותר חייב והשיב לטענות גפני: “חבר הכנסת גפני – אתה יותר ממוזמן לספר, לא הצעתי לך כלום”.




















