פיקוד מרכז האמון על אבטחת היישובים ביהודה ושומרון מתגבר החל מהיום את הכוחות בכל המרחב. לאור החלטת הקבינט לתגבר את פעילות הצבא ביהודה ושומרון תוך חתירה להכנעת הטרור בשטח, כוחות צה"ל החלו בתגבור משמעותי של הכוחות במרחב.
כוחות נוספים של לוחמים הובאו ליהודה ושומרון והם ערוכים בהגנה ובהתקפה בכל השטח. בין היתר יתגברו הכוחות צירי תנועה, יקימו מחסומים נוספים ויפעלו בתוך הכפרים הערביים על מנת למנוע אירועים של הפרות סדר המוניות וסיכול פעולות טרור.
בפיקוד מרכז קיימו הערכת מצב ונערכים לשחרור מאות מחבלים חלקם עם דם יהודי על ידיהם אשר חלקם ישובו לבתיהם ביו"ש. הנחת המוצא בפיקוד כי חמאס ינסה בכל דרך לבצע פיגוע משמעותי בתקופה הקרובה ביו"ש בזמן שהוא מנוע מפעילות בעזה בהתאם להסכם שנחתם.
בנוסף, צה"ל ערוך למנוע אירועים של חגיגות וקבלות פנים המוניות למחבלים שישוחררו מהכלא בישראל לשטחי יו"ש. בנוסף לתגבור הכוחות הרגיל, מפקדה חטיבתית של חטיבת הקומנדו תגיע ליו"ש על מנת לתגבר את פעילות סיכול הטרור המרחב.
מעניין לציין את נתוני צה"ל אודות משוחררי עסקת החטופים הראשונה לפני יותר משנה. על פי דיווח של דורון קדוש. שלושה מתוכם חוסלו בהיתקלויות עם כוחות צה"ל בשטח בעת שעסקו בפעילות טרור. עוד 50 מהם נעצרו מחדש לאחר ששבו לעסוק בפיגועים וטרור.




















