צילום: אלי איטקין

ועידת רבני אירופה במינכן: "אירופה הופכת לחילונית – מגיע מבורות"• צפו

במושב מיוחד בנושא זכויות הדת עם בכירי מוסדות האיחוד האירופי וגופים בינלאומיים בועידת רבני אירופה אמר הגר"פ גולדשמידט כי "קהילות מצליחות בעולם נוצרות ע"י אישים ולא ע"י בניינים" • ח"כ אשר תקף את ליברמן • תיעוד

כתבות נוספות בנושא:

play-rounded-fill

צילום: 'חדשות JDN'

במושב מיוחד בנושא השחיטה הכשרה עם בכירי מוסדות האיחוד האירופי האו"ם וגופים בינלאומיים שהתקיים במסגרת הועידה הל"ב המתקיימת במינכן שבגרמניה. מר דניאל הולטגן, דובר מועצת אירופה והנציג המיוחד של מועצת אירופה למאבק באנטישמיות ופשעים על רקע איבה ואי סובלנות דתית אמר במושב כי אירופה לצערנו הרב הופכת לחילונית הולכת וגוברת הנובעת מבורות.

"עלינו להתמודד עם הבורות הזו והאידיאולוגיה שנוצרה בעבותיה נגד חופש הדת בדרך של חינוך ומלחמה עקבית ונחושה כדי לאפשר חיים יהודיים נורמטיביים'. המתאמת מטעם הנציבות האירופית למאבק באנטישמיות ולקידום חיים יהודים באירופה מאבק באנטישמיות וטיפוח חיים יהודיים גב' קתרינה פון שנירביין אמר אף היא כי חינוך הוא ללא ספק המפתח להגנה נוספת על שיטות דת באירופה. גב' פון שנרביין אמרה כי השחיטה הכשרה היא הומנית ביותר והעם היהודי תמיד היה מודאג מאוד מרווחת בעלי החיים. עלינו להסביר ולגרום לכך שאנשים צריכים להיות מודעים לכך".

השליח המיוחד לנושא חופש הדת מטעם משרד זכויות האדם של האו"ם מר אחמד שהיד אמר כי 'לא דיי לדבר על זכויות דתיות – חופש הדת חייב לבטא את הזכויות הדתיות של הקהילות היהודיות ולהילחם למען הקהילה היהודית לבל ייפגעו זכויותיו'. דברים חמים על הגנת הזכויות הדתיות נשא סגן נשיאת הנציבות האירופית מר מרגריטיס שינאס.

אתמול נמשכו הדיונים בועידה הל"ב בהשתתפות מאות הרבנים ששמעו שיעורים והרצאות והשתתפו בעשרות סדנאות מקצועיות. שיעור בנושא 'גדרי ספק פיקוח נפש בעקבות מגפת הקורונה' נשא ראש ישיבת חברון ונשיא עמית של בית המדרש לרבנים בברלין. הגאון רבי משה מרדכי פרבשטין אורח הכבוד של הועידה הגאון רבי אשר ווייס גאב"ד 'דרכי תורה' נשא שיעור מאלף בנושא: 'ידע מדעי ונאמנות הרופאים בהלכה'. בהתרגשות רבה קיבלו המשתתפים את פני הרב שלמה נח מנדל ראש קרן 'שמע ישראל' ונציג הועידה בקנדה שהחלים ברוך השם ממחלת הקורונה. בראש המושב השישי שבו התקיים השיעור וראש ישיבת 'מרכז הרב' וחבר מועצת הרה"ר הגאון רבי יעקב שפירא על 'התמודדות ברגע המשבר'.

יומה השני של הועידה ננעל בדינר חגיגי ל'משפחת רבני אירופה' שבמהלכו הוענקו הפרסים היוקרתיים למנהיגות למצוינות ו'יקיר ועידת רבני אירופה' וערב הצדעה לרבנים בקו החזית.

לאחר המשא המרכזי של נשיא הועידה הגר"פ גולדשמידט נשא דברים אורח הכבוד סגן יו"ר הכנסת ח"כ הרב יעקב אשר – 'יהדות התורה' שהביא מסר חשוב לרבנים ממרן ראש הישיבה הגר"ג אדלשטיין לחיזוק קהילות הקודש באירופה. הרב אשר אמר כי 'כשליח ציבור של היהדות הנאמנה בארץ הקודש אני עומד נפעם לנוכח ההתכנסות הזו שכל מטרתה היא: יתגדל ויתקדש שמיא רבה.

ח"כ יעקב אשר התייחס בנאומו לרפורמת הכשרות והדת בישראל ולדברי ההסתה של ליברמן אמש. "שר דתות במדינת ישראל לא מבין את הסכנה בכך שאם חלילה בארץ הקודש הרף ההלכתי יהיה נמוך מגיור כהלכתו, מי ייתן לרבנים באירופה לגייר בגיור שכפוף להלכה ללא שום שינוי והקלות. במקום להיות אור לגויים בשמירת ההלכה מדורי דורות יגידו לכם תקלו גם אתם כמו בארץ ישראל רחמנא ליצלן"

במהלך נאומו התייחס ח"כ אשר להסתה של שר האוצר אביגדור ליברמן ואמר, "ובעמדי כאן בעיר מינכן במרכז אירופה יבשת שבה מתגלים כמעט בכל יום גילויי אנטישמיות, מכאן, ודווקא מכאן, אני רוצה לומר לאביגדור ליברמן שר האוצר במדינת היהודים, אותם אברכים יקרים שכינת בטלנים השותים קפה ומדפדפים בכמה דפים, הם אלה המשמשים כיום כרבנים ליהודים באירופה איפה שאתה נולדת, אשר במסירות נפשם שומרים שכל יהודי החי באירופה ובעולם כולו יישאר יהודי ומצליחים לשקם ולרומם ולסייע ליהדות ברחבי העולם כדי שהיהדות בעולם תשמר".

עוד הוסיף, "הם עושים זאת, מר ליברמן, מכח מה שרכשו בישיבות ובכוללים שבהם למדו ואף הם מקימים ישיבות וכוללים בכל רחבי העולם שבהם יושבים יהודים ולומדים תורה, לא מדפדפים, ולא מתבטלים, אלא מוסרים את נפשם על תורת ישראל והם אלה העומדים בהצלחה מול האנטישמיות הגואה. ולבושתה של ממשלת ישראל עומד שר ומדבר בנוסח שמזכיר תקופות אפלות ורעות לעם היהודי. חבל שלא שמעת אדוני שר האוצר, את הנאומים ששמענו אמש כאן מנציגי מדינות באיחוד האירופי ואנשי תקשורת מפורסמים שאינם יהודים, איך הם דיברו בשבחם של הקהילות היהודיות, באיזה כבוד הם רוחשים לרבנים הנאספים כאן".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

"אבוי לעט שנצרך לכתוב כאלו דברים": עמוד ההוראה במכתב נדיר לעצירת המחלה הנוראה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
גל תקיפות נוסף באיראן; ארה"ב נערכת לתחילת המצור הימי
מהפכת ההתיישבות בנגב: אושר החוק שיאיץ הקמת יישובים חדשים בדרום
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
בלי תמונת הצבעה: כך נמנע נתניהו מלהיות חתום בפריים על חוקי החרדים
משבר מטוסי התדלוק בנתב"ג: מערכת הביטחון בביקורת חריפה על שרת התחבורה
בשעות הקרובות: ההזדמנות שלכם לישועה במעמד נורא הוד בבית האשה השונמית
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ ברעיון חדש: עסקאות והשקעות מהמפרץ במקום דמי החזר 20 אחוז
סיכול ממוקד ברצועה: חוסלו בכירים בזרוע הצבאית של חמאס בגדוד ג'באליה
מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אושר סופית: הכנסת הקפיאה את מעצרם של תלמידי ישיבות עד לאחר הבחירות
מגפת האבולה בקונגו מחריפה: בארגון הבריאות מזהירים מהיקף תחלואה גדול בהרבה

הכתבות המעניינות ביותר

מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
בהנחיית יועמשי''ת הכנסת: הח"כים החרדים הצהירו שקרוביהם לומדי תורה
אזהרה חמורה: גל הודעות מתחזה למערכות הממשלתיים
נתניהו לאחר ביקור בכור בדימונה: "אם איראן תתקוף - התגובה תהיה עוצמתית יותר"
אירופה תחת מתקפת אש: גל חום קיצוני ושריפות יער משתוללות
''צבע שחור'': ניסיון מעצר של בן ישיבה בשדרות, הבחור שוחרר
דיווח: ישראל שכרה את מנהל הקמפיין לשעבר של טראמפ למבצע השפעה בארה"ב
דוח חופש המידע 2025: תמונת מצב על שקיפות המענה של גופי ממשל לפניות מידע
נמאס לכם מכדור הארץ? נאס"א מחפשת מתנדבים לאסטרונאוטים למחקר
וואטסאפ

חדש באתר

צילום מסך 2026-07-14 231121
גל תקיפות נוסף באיראן; ארה"ב נערכת לתחילת המצור הימי
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
מעלת חודש אב והילולת אהרון הכהן • הרב יוסף חיים אוהב ציון
.
בלי תמונת הצבעה: כך נמנע נתניהו מלהיות חתום בפריים על חוקי החרדים
MIDEAST ISRAEL USA
משבר מטוסי התדלוק בנתב"ג: מערכת הביטחון בביקורת חריפה על שרת התחבורה

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שְׁלִישִׁי • כותרות העיתונים – כ"ט בתמוז ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture