עבד רחים חטיב, פלאש 90

האזרחים שעקבו אחרי חמאס: "התרענו המון פעמים – בצבא לא הקשיבו"

רפאל חיון, אזרח שעסק באיסוף מודיעין גלוי ברשתות הקשר של חמאס, יחד עם הקשב והמומחה לשידור לווייני מנחם גידה, מספרים בראיונות תקשורתיים כיצד ידעו מראש על התכניות של חמאס, ועל העובדה שהם התריעו - ולא שמעו להם

כתבות נוספות בנושא:

רפאל חיון, אזרח שעסק באיסוף מודיעין גלוי ברשתות הקשר של חמאס אמר היום (רביעי) כי "מ-2019 שמעתי אימונים לחדירה, חטיפה ורצח. התרעתי בפני גורמי מודיעין וביטחון. אמרו לי שהם חיים בפנטזיה. לפני 5 חודשים שללו לי את הרישיון לבקשת גורם צבאי. איבדתי 37 חברים".

חיון מסר את דבריו בתוכנית קלמן ליברמן בכאן רשת ב, וטען כי "תפסתי את הראש ביום שבת, והתראתי בפני כל מיני גורמים בביטחון ובמודיעין, גורמים אשמורים להיות דרוכים לזה, והם טענו שזה תרחיש שלא יקרה". לדבריו, הגורמים אמרו לו שהוא מדמיין ושלחמאס אין את היכולת והמסוגלות לכך, "הם חיים בפנטזיה – שרק ינסו", ענו לחיון הגורמים.

כאוסף מודיעין, חיון עוקב שנים אחרי פעילות חמאס, גם הגלויה וגם רשתות הקשר של חמאס, כולל חמ"ל המבצעים שלהם. "שמענו את כל מה שהם עשו באימונים שהם התאמנו במשך שנים. אלה יכלו להיות בין פעמיים לשלושה אימונים בחודש", שיתף חיון.

את המערכות והקבוצות שרפאל מנהל, הם אחר ורק לגורמי ביטחון, בינהם רכזי ביטחון, ולא אנשי תקשורת ולאזרחים אחרים פשוטים כמוהו. "התחלתי את זה לפני הרבה שנים כששמעתי משהו והעברתי אותו. באותו הזמן עלתה הקלטה של שני אנשים שמדברים ביניהם על לחלק פחיות לחיילים. העברתי את ההקלטה לאדם בצה"ל מבלי לדעת מיהו. ב-8200 תרגמו את זה. ואז האדם בצה"ל סיפר לי שהצלתי לו את החיילים".

"סיכלתי המון פיגועים בכל מיני מרחבים", הוסיף רפאל. כמו כן, חיון טען כי הרבשצ"ים הבהירו שהם ממשיכים באימונים ובתירגולים, כי הם מבינים שהתרחיש יכול לקרות איכשהו, למרות שצה"ל סקפטי. "עם הזמן בסוף 2022, הם כבר תיכננו לכל היישובים מכל הכיוונים", שיתף חיון על כך ששמע את ההתארגנות של חמאס לכיבוש יישובי העוטף.

"אחרי זה הם תכננו לנהל משא ומתן במקביל לחטיפה לתוך הרצועה", הסביר רפאל, וזאת לצד האזהרות החוזרות והנשנות שהוא העביר לגורמי הביטחון. "כמה ימים לפני הייתי מרתיע וזה לא היה קורה, אבל לקחו לי את הציוד והרישיון. גורם בכיר בצה"ל טען שלא צריך אותי", טען רפאל.

לדבריו של רפאל, בפעמים קודמות הוא הקפיץ גזרות שלמות וחיילים, ואכן שאלו אותו מה אתה עושה, אך המידע שהוא האזין לו ועקב אחריו, אכן התברר כנכון. חיון מתאבל על חבריו החיילים שנפלו, לצד חבריו האזרחים. "בשבת שמעתי את הפיצוצים, לא היה לי ציוד, אבל חילצתי באירוע הזה מעל 31 נצורים, כולל אדם בכיר בצבא, הוא התקשר אליי ולא היה לו מענה מכוחות הביטחון".

רפאל סיפר בדמעות כי הוא התקשר לכוחות וניסה לעזור ולהקפיצם. "רק אני הייתי זמין. הכוחות נפלו לי אחד אחרי השני. חייגתי לחבר, כוח מאוד מיוחד, הוא עם שלושה לוחמים הגיעו לבד עם אקדח, חיסלו מחבלים וסגרו את האירוע הזה. אתמול הוא בא אליי עם החיילים שלו וחיבק אותי. הוא אמר לי 'אתה הצלת לי את החיים. בזכותך אני פה'".

הקשב והמומחה לשידור לווייני מנחם גידה, חשף במהלך ראיון ל'זמן ישראל' הודעות ששלח בזמן אמת לחברים בקיבוצים סמוכי גדר: "(חמאס) מדברים (בקשר) שינסו לבצע פעילות אקטיבית של חדירה לשטח ישראל. לא ברור אם למטרת חטיפה או ניסיון פגיעה. נראה שינסו גם דרך הים, אף שיש לי ספק אם יש להם דרך לעבור את הסנסורים שהתקנו שם".

בהודעה אחרת עדכן כי מחבלי חמאס עורכים תרגיל בו "חוליית קומנדו ימית תוקפת שלוש מטרות ימיות וחופיות בליווי כיסוי אש אינטנסיבי, עם מטחי טילים חזקים ונוגדי טילים בשיתוף עם יחידות העילית הקרקעית הנעות לעבר שמונה מטרות יבשתיות. [זאת] בליווי וכיסוי אש עם מרגמות ומטענים מתוצרת בית, נוסף על טילי קרקע־קרקע, קרקע־אוויר ואר.פי.ג'י".

לדבריו, "ממאי ועד אוקטובר. זה מזכיר לי את מה שקרה ב־73! חצי שנה קודם לכן היה לנו מידע שלא עשינו איתו כלום ואז באוקטובר יום הדין. אני תיעדתי ודיווחתי לצבא על הכול: תרגילים של פלישה ליישובים שבמסגרתם הורגים אזרחים כולל קשישים, כובשים מקומות, משתלטים ומתקדמים הלאה. שום דבר לא הפתיע אותי".

גידה אומר בראיון ל'זמן ישראל' שההתעלמות מהאימונים של חמאס הייתה יותר מסתם קונספציה; מדובר באדישות תמוהה. "כל יום שמענו ברשת על אימון של חמאס, כל יום תיעדנו. למשל, כוחות קומנדו פושטים על זיקים, לוקחים עשרות בני ערובה, צה"ל מפציץ בחזרה, ואז המחבלים פושטים על נתיב העשרה. הם יצרו סרטי מלחמה והתכוננו לפלישה מהציר של זיקים ועד הציר של נחל עוז ובאזורים הסמוכים לו".

כמה ימים לפני שמחת תורה העביר גידה התרעות על אימוני חמאס נמרצים. "היה תמרון מטורף שמחבלים ביצעו בדופן הדרומית של נתיב העשרה, ודיווחתי עליו בקבוצת הדיווחים שלנו. כתב כאן רשת ב אסף פוזיילוב שוחח איתי וברדיו עשו על זה אייטם. לפני השידור אמרתי למפיקה ששוחחה איתי, 'שמעי, אני מקווה שלא מכינים לנו יום כיפור שני פה'. זה היה ביום שלישי. ארבעה ימים אחר כך הכול התחיל".

גידה מאשים את הצבא בחבלה מכוונת בעבודתו. "ב־3 באפריל נפל דבר, והודיעו לי מביטחון שדה של צה"ל שסוגרים לי את הגישה לרשת הקשר של חמאס. עניינים של חוק ורישיון. הם החליטו שאסור לנו להאזין יותר באופן רשמי והתחלנו לחפש מקורות האזנה משניים. לקחו לנו את המכשיר הדומיננטי להאזנות המרכזיות לרשת".

"ביקשנו, התחננו שלא יגעו לנו ברשת הקשר", מספר גידה. "איך זה קשור לרשת הצה"לית? מה זה מפריע לפעילות המודיעין? הצבא לא טוב בהאזנות למקורות גלויים, ואנחנו השלמנו לו מידע וגם סיפקנו לרבש"צים ולכיתות הכוננות מידע.

"בשלב מסוים שקלנו אפילו לבצע האזנות דרך קפריסין, אבל אנחנו אזרחים שומרי חוק. התחלנו להאזין לרשת הקשר דרך טלגרמים, אבל זה כבר לא היה מאובטח. אולי אם לא היו ממדרים אותנו והיו מקשיבים להתרעות, היה אפשר למנוע את האסון הנורא הזה".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה ל'זמן ישראל': "לא נתייחס לדברים".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

8 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

נראה שצריך לפטר את ראשי מערכת המודיעין ולמנות את אזרחים אלו במקומם!

זה פשוט מרתיח, אלה האנשים שיצטרכו לתת את הדין ביום שאחרי המלחמה, הדם על הידיים שלכם

מישהו מאצלנו שיתף עם החמאס פעולה, אולי זה צד השמאל פה. תעשו בדק בית טוב

אני גם גם חושבת ככה

אולי זה ביבי שמנסה למנוע את ביטול ההפיכה וההפגנות…אולי אותו ביבי שבנה ומיממן במשך עשור את דעאש ישראל

באמת נראה לך שיש מישהו שמאלני ככל שיהיה שרוצה להקריס את המדינה ורוצה שירצחו פה אזרחים?..?.
קצת היגיון…

בגדו פה במדינה.

יאללה כבר תפסיקו לנתח תפסיקו להאשים
זאת הייתה גזרת שמים!!!!!!!!!

כתבות חדשות באתר

המשפחה מתחננת: "הרב מנחם ז"ל דאג לכולם, מי ידאג ליתום שהשאיר?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
פיגוע דקירה סמוך לאלון מורה: פצוע קשה בזירה בה פרצה שריפה; שני מחבלים נוטרלו
רוביו מאיים על איראן: המחיר יעלה עוד; טראמפ מאמין ב"ראש תחת עין"
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דיווח: ארה"ב מתגברת כוחות במזרח התיכון ונערכת להסלמה מול איראן
לילה 12 ברציפות: ארה"ב תקפה באיראן; טהרן ביצעה שיגורים לעבר כווית
השקדן נפטר אחרי סבל עצום: "אפילו ל'ערבים' לא קיבלו אותו בגלל המחלה, מי יחתן את היתומים?"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
התפרעויות בסמטאות וגרימת נזק למצבות: 16 נעצרו בליל תשעה באב
בעקבות ההסלמה במפרץ: בריטניה הוציאה את הצוותים הדיפלומטיים האחרונים שנותרו לה באיראן
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן באיום אם תשתיותינו יותקפו - ננתק את החשמל למדינות המפרץ
דריכות שיא במזרח התיכון: טראמפ מאיים ב"שערי גיהנום", באיראן מוכנים להבעיר את המפרץ

הכתבות המעניינות ביותר

הרב מנחם מנדל פומרנץ • מה חזק יותר מן החורבן?
צפו: רגעי הוד ממרן הגרי"ש אלישיב בתפילת מנחה של תשעה באב
ט' באב • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
חידוש בעולם התורה בהוצאת מפעל החק העולמי: סדר חק לישראל לתשעה באב
כיצד לנהוג עם בחורים שקשה להם לומר את כל הקינות? הפסק המפתיע של מרן רה"י
הלכות מוצאי תשעה באב ודיני אבילות שלושים ומעלת הקדיש • הרב יוסף חיים אוהב ציון
הלכות מוצאי תשעה באב ודיני אבילות שלושים ומעלת הקדיש • הרב יוסף חיים אוהב ציון
הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ה׳ • צפו
הרמב”ם היומי • הלכות שופר וסוכה ולולב פרק ה׳ • צפו
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הילולת הרה"ק החוזה מלובלין זי"ע
יש סיבה לאורך הגלות, עלינו להתבונן בה ולתקן | הגאון רבי עמרם פריד
וואטסאפ

חדש באתר

פומרנץ
הרב מנחם מנדל פומרנץ • מה חזק יותר מן החורבן?
IMG-20260723-WA0010
פיגוע דקירה סמוך לאלון מורה: פצוע קשה בזירה בה פרצה שריפה; שני מחבלים נוטרלו
WhatsApp Image 2026-07-22 at 22.30
צפו: רגעי הוד ממרן הגרי"ש אלישיב בתפילת מנחה של תשעה באב
צילום מסך 2026-07-23 102607
ט' באב • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים
ווארט בקוזמיר קאמרנא שבט הלוי צילום י פריד (1)
שמחת הווארט בחצרות קוזמיר - קאמרנא - שבט הלוי
WhatsApp Image 2026-07-21 at 15.58
כָּל עַמָּהּ נֶאֱנָחִים: תלמידי ת"ת ברסלב בירושלים באמירת תיקון חצות היום

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture