Yonatan Sindel/Flash90

"שלטון חוק מסוג שקיים במדינות עולם שלישי": שר המשפטים מגיב להקלטות היועמ"ש

שר המשפטים יריב לוין תוקף הבוקר בחריפות את מנדלבליט ואת הירושה שהותיר אחריו בדמות המשנה ליועצת המשפטית עו"ד גיל לימון "עוזר אשר בדרך מופלאה דילג מכיסא העוזר הישר לתפקיד המשנה, והוא אחראי על תחום ניגוד עניינים"

כתבות נוספות בנושא:

סגן ראש הממשלה ושר המשפטים, יריב לוין, מתייחס הבוקר לחשיפה של הקלטות מנדלבליט אמש ומבהיר כי מערכת המשפט זקוקה לתיקון דחוף.

שר המשפטים טוען כי גם כיום בזמן שמנדלבליט כבר לא בתפקיד עדיין הותיר אחריו ירושה מפוקפקת בדמות עוזר שהפך למשנה ליועמ"שית, והוא שנותר מתקופת מנדלבליט שאמש נחשף קלונו, אחראי על תחום ניגוד העניינים בממשלה.

בתגובה שפרסם הבוקר כתב לוין: "שנים מספרים לנו ששלטון המשפטנים הוא הדרך למנוע שחיתות. מספרים לנו שהפיכת היועץ המשפטי לממשלה לבעל הבית של הממשלה, והפיכת בג"ץ לשליט על המדינה כולה, זו הדרך להבטיח החלטות תקינות והגונות. שנים אני טוען שאין דבר יותר לא דמוקרטי מזה. היום כולנו רואים שאין דבר יותר שקרי ומושחת מזה. שומרי הסף מטעם עצמם מרשים לעצמם הכל. וזה לא מפתיע, כי כח בלתי מוגבל וחסינות של חבר מונע חקירה של חבר, לא יכולים להביא לתוצאה אחרת".

"איך מנדלבליט מונה אנחנו כבר יודעים. מה שלא כולם יודעים זו העובדה שהוא השאיר בייעוץ המשפטי לממשלה ממשיך – העוזר שלו. עוזר, אשר בדרך מופלאה דילג מכיסא העוזר הישר לתפקיד המשנה ליועצת המשפטית לממשלה. ועל מה הוא אחראי? על תחום ניגודי העניינים בממשלת ישראל ושלוחותיה".

"כשכך מתמנים, אין פלא שכך גם פועלים. בטח כאשר יש גיבוי מהחברים בערכאה השיפוטית העליונה. אכיפה בררנית, גיבוי משפטי מוחלט לממשלה אחת והכרזת מניעה משפטית סיטונית ביחס להחלטות ממשלה אחרת, אפליה פסולה ושימוש לרעה בכח ובעוצמה".

"אלו פניו של "שלטון החוק" שהנהיגו כאן "שומרי הסף". שלטון חוק מסוג שקיים במדינות עולם שלישי – יש כאלה שמותר להם כי הם בצד הנכון, וכאלה שאסור להם כי הם לא מ"שלנו".

השר לוין הוסיף ואמר: "מערכת המשפט זקוקה לשינוי עמוק. רבים מאלה שתמכו ביוזמותיי בעבר, ורבים מאוד מאלה שרצו להאמין שאין בהן צורך, דורשים זאת היום כאיש אחד ובקול גדול. ביחד, לא נוותר. נתקן. נעשה צדק למען אזרחיות ואזרחי ישראל כולם.

אמש פרסמנו את חשיפת ההקלטות של היועץ המשפטי לממשלה לשעבר, אביחי מנדלבליט, משנת 2015, שנה לפני מינויו לתפקיד על ידי שר המשפטים דאז, איילת שקד. באותה תקופה, התנהל קרב משפטי משמעתי סביב סוגיית מינויו, כאשר שנה וחצי קודם לכן הוא נחקר בחשד להפרת אמונים ולשיבוש הליכי משפט בפרשת מסמך הרפז.

על פי הדיווח שחשף עמית סגל, מנדלבליט, ששאף לקבל את התפקיד, חשש מניגוד עניינים אפשרי, במיוחד לאור תפקידו כמזכיר הממשלה, שיכול היה להשפיע על חקירות נגד ראש ממשלה. במהלך התקופה הזו, מתגלה כי למנדלבליט היה "נשק סודי" – חברו אפי נוה, שהיה ראש לשכת עורכי הדין. השיחות בין השניים התקיימו בתדירות גבוהה, ומנדלבליט גייס את נוה כדי לקדם את ענייניו בוועדת האיתור, ועל מנת שיפעל נגד המועמדים האחרים.

עמית סגל מדווח כי נוה מינה מטעם הלשכה את עורך הדין יחיאל כץ לחבר בוועדת האיתור. לכאורה, לא היה קשר בין כץ למנדלבליט, אך למעשה, כץ הופעל בידי מנדלבליט לכאורה בניגוד לנהלים, נגד המועמדים האחרים ובעד בחירתו שלו. סגל חושף שיחות נוספות בהן נוה הסביר למנדלבליט כיצד להעביר מסרים ליחיאל כץ, תוך פעולה בניגוד לנהלים כשהוא מדגיש את החשיבות להיזהר בנוגע לניגוד עניינים: "תצטרך להיות מאוד זהיר עם מה שאתה אומר לו, הוא רגיש לדברים כאלה".

נוה העביר למנדלבליט מידע סודי ממערכת המשפט, שנועד לפגוע במועמדים אחרים. בשיחה אחת, הוא מזהיר את מנדלבליט לגבי החשש מהטענה על יחסי מרות בינו לבין ראש הממשלה, ומסביר כיצד להתכונן לוועדה.

נוה: "הדבר היחיד שמחר יעלה כנראה באמת זה הטענה שאתה כפוף לרה"מ, עובד מולו ויש ביניכם יחסי מרות ופתאום אתה הולך להיות בתפקיד כזה שהיחסים ביניכם יכולים להשפיע עליך, על שיקול דעתך שאמור להיות בלתי תלוי לעילה, והאם הקרבה שלך לרה"מ לא תשפיע שלמחרת תקבל החלטות שהוא לא יאהב אותם או דברים כאלה אז תכין את עצמך".

מנדלבליט: "ודאי שלא, אני היועץ המשפטי של כל הממשלה של הקבינט. ברגע שרה"מ קרא לי באתי. העולם שלי מקצועי, לא עולם פוליטי".

המשך נשמעו השניים מדברים על שרת המשפטים אילת שקד:

נוה: כשיוצא לך לדבר עם הבוס הגדול שלך (נתניהו) תגיד לו שאת הרישאפלים (הכנסת העבודה לממשלה) שיעכב כי זה יעשה ממש נזק לעניין שלך ממש ממש…
מנדלבליט: אני יודע, אני יודע. הוא מכיר גם את טביעות האצבע שלו.
נוה: יש הרי דיבורים שהוא רוצה להביא את בוז'י במקום הבית היהודי, אחרת הוא יכול לשכוח מהיועמ"ש. שקד דדיקייטד לך נקודה סימן קריאה היא אוהבת אותך אתה דתי מתנחל, מכל הסיבות שלהם הולכים עליך בכל הכוח.
מנדלבליט: אני לא מתנחל
נוה: לא משנה סתם אני מקצין.

לאחר העיכוב בדיוני הוועדה והחשש מסיכול מצדו של היועץ דאז יהודה וינשטיין, ניסה מנדלבליט להוביל החלטה מהירה. התבטאויותיו מזכירות טענות שנשמעות בסביבת רה"מ.

מנדלבליט: הם (משפטנים) חושבים שיש פה סיכול ממוקד. הם התחילו בזה שזה רשלנות ורמה נמוכה וזה, היום הם מדברים על חיסול. כל התכלית של החקירה זה לא כי עברתי עבירה, שלושים ושש שעות חקירה כשהם יודעים שלא עברתי שום דבר.
מנדלבליט: הם האזינו למאות שיחות ייעוץ משפטי שלי עם הרמטכ"ל, מאות. משהו מטורף שאין כמוהו. זה הרס הדמוקרטיה.
נוה: מי אישר את ההאזנות האלה?
מנדלבליט: כלום, אין אישור. אני קצין בצה"ל, אני יועמ"ש הרמטכ"ל.
נוה: זה שעברת את זה יעשה אתך יועץ יותר טוב ויותר רגיש
מנדלבליט: אני אני מסכים.
נוה: הכוח משחית ולא תמיד מועיל.
מנדלבליט: ממש, נכון.

גם אחרי שמינוי אושר בוועדה עדיין מנדלבליט חושש שמינויו יסוכל בבג"ץ בעקבות החקירה הפלילית שנפתחה נגדו. בהקלטות שפורסמו על ידי סגל באישורו של נוה, מנדלבליט חושף את הנימוקים שגרמו לפרקליטות להחליט להגן עליו בבג"ץ, ומדגיש כי המניע אינו צדק או משפט, אלא רצון לחסום את מינויו של יועץ משפטי אחר שהמערכת מתנגדת לו:

מנדלבליט: "אנחנו במקום אחר עכשיו. הפרקליטות תהיה איתנו. יהודה דיבר איתי, ואמרתי עליך, מגינים עלינו. מקום אחר". נוה שואל: "השאלה איך מגינים. אתה יודע כשהפרקליטות איתך מהלב או מה?".

מנדלבליט משיב: "לא, המצב שונה כי שי רוצה (להגן עליי) בגלל האופציה בגלל האלטרנטיבה (רוטקופף)".

נוה מזהה: "נפל להם האסימון מה האופציה". מנדלבליט מאשר: "נפל, נפל".

בהמשך, נוה מדגיש את הסכנה: "הוא מבין שאם אתה הולך יבוא רוטקופף בלי למצמץ בכלל, מבינים את זה?".

מנדלבליט מאשר: "כן. הוא מבין מצוין, לא רק הוא, כולם מבינים שם".

נוה מוסיף: "ואתה יודע מה, לא יהיה שם. הם יקבלו את רוטקופף ונגמר הסיפור".

מנדלבליט מוסיף: "תקשיב, הוא יכול להביא מטאטא, לא צריך (תנאי) כשירות לבית משפט עליון. מטאטא בן שמונים ואין מה לעשות. מה שהוא רוצה הוא מביא".

נוה מסכם: "נכון. זה חשוב שהם יבינו את זה שייפול להם האסימון שהם יקללו את הרגע שאביחי הלך כי הם מבינים מי בא במקומו".

לפי סגל, בשליחותו של מנדלבליט, אפי נוה העביר מסרים גם לשופטי העליון – "אם תקבלו את העתירה ייבחר יועמ"ש שאינכם רוצים". המסר עבר והעתירה נדחתה.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

3 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

לא הבנתי אבל גם בעולם הדיינות והרבנות זה ככה, אז מה פסול בזה?

אתה הפסול
שוטה ורשע

נו
עכשיו רפורמה למה מחכים????????????????????
צריך לנצל הזדמנויות

כתבות חדשות באתר

בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הממשלה אישרה באופן רשמי את כניסת השב"כ למאבק בפשיעה הערבית
כמעט אסון בבנימין: כטב"ם ננעל על ישראלים שביצעו מטווח פיראטי
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אש ללא הפסקה: גל תקיפות אמריקני שני בתוך יממה באיראן
האולטימטום של גפני עבד: הממשלה אישרה 39 מיליון ש"ח לשכר הגננות החרדיות
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צה"ל חיסל שלושה מחבלים חמושים של חיזבאללה בדרום לבנון
היסטוריה בכנסת: אושר סופית החוק לפיצול והסדרת סמכויות היועמ"ש
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
כוננות מעצרים: ממחר בבוקר מבצע האכיפה המשטרתי בדרכים שיפגוש את בני הישיבות
20 שנה אחרי מלחמת לבנון השנייה: צה"ל מסכם את הפגיעה במעוז חיזבאללה בבינת ג'בייל

הכתבות המעניינות ביותר

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו
התרגשות בעטרת שלמה: ר' בונים פתח את תקופת 'המסכתא' ב'עטרת שלמה'
ח"כ מישל בוסקילה ימונה לסגן שר החוץ במקום שרן השכל שהתפטרה
הרמטכ"ל בטקס לחללי המודיעין: "לחימת הצללים היא שמאפשרת לאזרחי ישראל לחיות באור"
והאר עיננו בתורתך: הנהלת "אסותא אופטיק" התקבלה אצל הראשל"צ הגר"ד יוסף שליט"א
ח"כ מעוז: "ראשי הקואליציה אשמים בחילול הכותל"
הלמ"ס: מדד יוני הפתיע ולא השתנה; מחירי הדירות ממשיכים לרדת ב-2% בשנה
תחת שריקות הטילים - הרב נתן בן נון בפגישת היערכות עם בכירי הממשל בקייב לקראת ראש השנה תשפ"ו
ח"כ אזולאי במתקפה חריפה על היועמ"שית: "זו לא מערכת ייעוץ – זו מאפייה"
וואטסאפ

חדש באתר

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו
.
הממשלה אישרה באופן רשמי את כניסת השב"כ למאבק בפשיעה הערבית
.
כמעט אסון בבנימין: כטב"ם ננעל על ישראלים שביצעו מטווח פיראטי
WhatsApp Image 2026-07-15 at 22.53
התרגשות בעטרת שלמה: ר' בונים פתח את תקופת 'המסכתא' ב'עטרת שלמה'

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

.
הסרת חרפת המעצרים מעל בני הישיבות; גלריית כנסת מורחבת
בר מצוה לנכד האדמו''ר מביאלא ישרי לב צילום יוסי לוי (11)
שמחת הבר מצוה לנכד האדמו"ר מביאלא ישרי לב
שמחת האירוסיו בבית נאדבורנא באניא- סערדעהלי צילום שימי פ
שמחת האירוסין בבית נאדבורנא באניא - סערדעהלי
י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם חֲמִישִׁי • כותרות העיתונים – ב' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture