על פי דיווח של רויטרס, איראן שלחה הודעות לעיראק, כווית, איחוד האמירויות הערביות, קטאר, טורקיה ובחריין והזהירו כי אם יאפשרו לארצות הברית לתקוף את איראן משטחה או מהמרחב האווירי, הדבר ייחשב לפעולה עוינת נגד איראן – ועלול לעורר תגובה צבאית נגדם.
בינתיים, מפקד הכוחות המזוינים של איראן, מוחמד באגרי, אמר כי המנהיג העליון של איראן נתן אישור לשיחות עקיפות עם ארצות הברית, ואם התקדמות אלה "בכבוד", שיחות ישירות עשויות להיות אפשריות. באגרי הוסיף כי ממשל טראמפ לא היה כנה עם איראן בעבר ולכן לא ניתן לסמוך עליו.
גורם בכיר איראני אמר לרויטרס: "יש צורך בשיחות עקיפות כדי לקבוע את רצינותה של ארצות הברית".
התפתחות זו מגיעה על רקע המתיחות הגוברת באזור, במיוחד בעקבות דיווחים על כך שארצות הברית פרסה מערכות מתקדמות להגנה מפני טילים THAAD לישראל, שלפי האנליסטים יכולים להיות חלק מההכנות לפעולה צבאית אפשרית נגד איראן.
האזהרה האיראנית למדינות שכנות מייצגת הסלמה משמעותית בהודעות הדיפלומטיות ונראה שנועדה לסבך כל תכנון צבאי אמריקאי על ידי הגבלת אזורי היערכות פוטנציאליים למבצעים. באמצעות איום בתגמול צבאי נגד בעלות ברית אזוריות שעשויות לשתף פעולה עם כוחות אמריקאים, איראן מנסה לבודד את ארצות הברית באופן דיפלומטי ובו זמנית לפתוח ערוצים למשא ומתן אפשרי.
העיתוי של האזהרה וגם של הפתיחות לשיחות מצביע על כך שאיראן נוקטת אולי אסטרטגיה כפולה של הרתעה ודיפלומטיה כשהיא מתמודדת עם לחץ מכמה חזיתות.





















המערכות שלנו הרבה יותר מתקדמות , עם נסיון עשיר , בעלות נמוכה יותר. לא מבין מה העניין עם המערכת Thaad הזו