לאחר ביקור מדיני מוצלח של ראש הממשלה בנימין נתניהו בארה"ב, במהלכו נשא נאום מדיני בפני עצרת האו"ם ונפגש עם הנשיא דונלד טראמפ בפעם הרביעית, המריא ראש הממשלה יחד עם פמלייתו חזרה לישראל.
עם נחיתתו יגיע נתניהו לישיבת ממשלה בה יאושר סופית מינויו של אלוף (במיל') דוד זיני לתפקיד ראש השב"כ הבא הקבוע.
מינוי זיני הוא הישג נוסף של נתניהו לאחר התנגדותה של היועמ"שית גלי בהרב מיארה בתחילה למינוי בטענה של ניגוד עניינים וקמפיין הכפשה אלים של גורמים בשמאל כנגד זיני עצמו בטענה שהוא "משיחי" ומסוכן לביטחון ישראל.
הרגעת סמוטריץ' ובן גביר שלא יפרשו מהממשלה
ראש הממשלה יעסוק עם הגעתו ארצה בהרגעת האגף הימני קיצוני בממשלה המתנגד ליישום ואישור תכנית טראמפ לסיום המלחמה בעזה.
הבוקר מפרסמת דפנה ליאל כי השר סמוטריץ' מתלבט האם לפרוש מהממשלה לאור ההכרה הרשמית ברצון במדינה פלסטינית שהוכנס לתכנית 20 הנקודות של טראמפ לסיום המלחמה. אתמול הצהיר כי דבר זה מהווה 'קו אדום' מבחינתו שיגרום לעזיבתו את הממשלה.
על מנת לפתור את הסוגיה הפוליטית, הוחלט על דעת האמריקאים כי לא תובא ההצעה האמריקאית כולה לאישור הממשלה, אלא רק הסכם שחרור החטופים ושחרור המחבלים ונסיגת צה"ל מעזה. הסעיף העוסק בהכרה בשאיפות המדיניות של הערבים לא יובא להצבעה.
במקביל גם בעוצמה יהודית שוקלים את צעדיהם לאור הסעיף הבעייתי שהוכנס להסכם. בישראל ממתינים בדריכות לתגובת חמאס שטרם התפרסמה. בן גביר מסתייג בעיקר מההסכמה לשחרור 250 מחבלים שנגזרו עליהם מאסרי עולם על רצח יהודים. כמו כן הוא אינו מרוצה מההכרה בשאיפות המדיניות של הרש"פ ומבקש הבהרות בנוגע לטיב הממשל הזמני שיוקם בעזה.
ראש מועצת שומרון יוסי דגן פרסם הלילה סרטון מוושינגטון ואמר: "מברך את נתניהו וטראמפ על הדברים הטובים", ומזהיר: "בשונה מהנאומים, המסמך כולל נכונות להקמת מדינת טרור ביו"ש, גם אם בתנאים – זהו קו אדום, לעולם לא יקרה. נילחם להביא ריבונות ביהודה ושומרון".





















נתניהו הביא משהו השג מדיני מעולה אבל השמאל המטורלל ממשיך לחסום את איילון היום כל מה שיעשה לא טוב גם לאחר שובם של החטופים ימציאו בשמאל תירוץ להמשיך להפגין נגדו הכי מענין הקדמת הבחירות לא מוזכרת בהפגנות
ימים קשים לפניך נתניהו
ביידן הביא לנו את ה 7.10.23
טראמפ מביא לנו את מדינת פלסטין
לא להצביע לגנץ.מי שיצביע לגנץ יודע שהוא ילך.עם נתניהו הזהרו
הסכם גרוע , להחזיר את החטופים ואז לחזור לטפל בחמאס.
האמת, לא תארתי לעצמי אפילו לרגע שרוה"מ יטוס מיד חזרה לארץ! תמיד הוא עושה הכל כדי להשאר סוף שבוע נוסף בארה"ב, אפילו שיש באמצע יום כיפור! ועוד דבר מפליא ומשמח, שרה לא הצטרפה לפגישה בבית הלבן!! סוף סוף נפגשו בלעדיה!!
ביבי אתה גאון אתה המנהיג הכי חכם בעולם אלוקים שומר עליך מכל השמאלנים החולנים המטומטמים . אתה מאכיל אותם טיפין טיפין, פשוט גומר עליהם. ימח שמם
וודאי ירגיע את הימין. מה שאמר שם.
לא תופס בישראל. היה תחת לחץ טרמפ שלא קובע.
הקובעים הם: סמוטריץ ובן גביר