המשנה לנשיא בית המשפט העליון השופט נעם סולברג קבע כי היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה תיאלץ להשיב לעותרים חה״כ אביחי בוארון וארגון לביא בתוך 36 שעות ועד ליום חמישי בשעה 12.00 בצהרים, מדוע לא תימנע מכל עיסוק בחקירה בעניינה של הפרקליטה הצבאית הראשית יפעת תומר-ירושלמי, ובדיקת הדלפת סרטון שדה תימן.
ח״כ בוארון וארגון לביא המיוצגים ע״י עו״ד איציק בם, עתרו לבג״ץ בתחילת השבוע בבקשה למנוע מהיועמ"שית לנהל את חקירת הדלפת הסרטון. אתמול הגישו הנ״ל תלונה למפכ״ל המשטרה בבקשה לפתוח בחקירה נגד היועצת המשפטית לממשלה אודות חלקה בחקירת ההדלפה, שעל פי החשד הייתה חלקית והסתיימה במהירות.
כזכור, במוצאי שבת האחרון הודיע שר המשפטים יריב לוין לבהרב-מיארה כי הוא אוסר עליה לעסוק בפרשת הדלפת הסרטון, והבטיח למנות עובד מדינה שיהיה אחראי להעמדה לדין של המעורבים בפרשה. לוין שיגר מכתב ליועמ"שית שבו נכתב היא מנועה מלעסוק "בכל דבר הקשור לפרשת שדה תימן, ובכלל זה חקירת הדלפת הסרטון, עבירות השיבוש והפגיעה בהליכים המשפטיים שבוצעו לכאורה במסגרת הפרשה ובמינוי מ״מ או מחליף לפצ״רית שנאלצה לסיים את תפקידה", בעקבות ניגוד עניינים שיש לה בפרשה.
מוקדם יותר היום הודיע שר המשפטים כי החליט למנות את נציב התלונות על השופטים, השופט בדימוס אשר קולה, למנהל חקירת הדלפת הסרטון שבמרכזו חשודה הפצ"רית. לפי הודעתו לממלא מקום נציב שירות המדינה, הפרופ' דניאל הרשקוביץ, השופט בדימוס הסכים לבקשתו. המינוי הזה, אם ייצא אל הפועל, צפוי להיתקל בהתנגדויות ולהגיע להכרעת בג"ץ.
בתוך כך, יו"ר ועדת החוקה של הכנסת ח"כ שמחה רוטמן דרש מהיועצת המשפטית לממשלה להתייצב מחר לדיון בפרשת הפצ"רית. רוטמן מסתמך על תקנון הכנסת שמחייב נושאי משרה להתייצב לוועדה ולמסור לה מידע שבידיהם על פעילות הגוף שבהם הם מכהנים לצורך הדיון.





















האם היא מתכננת לצאת לשחיה לילית עם הטלפון שלה?
הגיע הזמן להתחיל לעבוד ולעשות ניקיון כללי בכל המשרדים של מפלגת קפלן אשר שרפה כל חלקה טובה במדינה
אחים לנשק. אשר גרמו נזק בלתי הפיך למדינה
והסתדרות אשר גנבו בלי שום רחמנות
לשר אין שום סמכות למנות את נציב קבילות על השופטים לנהל חקירה שבסמכות היועמשית, אבל בלי קשר, אין יתכן שנציב קבילות על השופטים ישמש גם כחוקר וכתובע מול שופטים בזמן שהוא עדיין מופקד על הקבילות של השופטים??
איך אותו אדם גם יהיה נציג בדין וגם עם מורא על השופטים??
הגיע הזמן לנקות את צלאח אדין
קרה פנצ'ר לפצרית….