יו"ר סיעת ש"ס בכנסת, ח"כ ינון אזולאי, יצא נגד מול ביתו של השופט נועם סולברג, במהלך נאום במליאת הכנסת. אזולאי הבהיר כי הזכות להפגין אינה מתירה התקרבות לבתיהם של שופטים ולבני משפחותיהם, וקבע כי "זו לא דרכה של תורה".
"אין מקום לאלימות. אם אתה רוצה להפגין – תפגין, אבל אין מקום לאלימות", אמר אזולאי. לדבריו, "אם הגעת לבית של שופט אפשר להפגין, אבל להתקרב לבית שלו? להתקרב למשפחה שלו?".
בהמשך דבריו בירך אזולאי על גינוי האירועים מצד ראש הממשלה ושר החינוך יואב קיש, אך הוסיף כי הוא מצפה לקול חד-משמעי גם בסוגיית מעצרם של בני הישיבות. "אני שמח שראש הממשלה והשר קיש גינו, ומקווה שכמו שגינו את האירועים הללו, נשמע מהם ומכל המגנים קול ברור ונחרץ גם בנוגע למעצרם של בני התורה", אמר.
אזולאי הדגיש כי מקומם של לומדי התורה הוא בבתי המדרש. "בני התורה שיושבים ולומדים תורה צריכים להיות בבתי המדרש ולהמשיך בלימודם, ולא למצוא את עצמם במעצרים", אמר, והוסיף כי מדובר ב"מסר ערכי וציבורי חשוב שעל הנהגת המדינה לומר בקול ברור".




















