יוסי זמיר, פלאש 90

המו"מ להקמת קואליציית ימין: הזדמנות לממש הבטחות / פרשנות

מערכת בחירות שלמה דיברו ש"ס ודרעי על הצורך בסיוע לנזקקים, בחמלה כלכלית וביטול גזירות. החלטה של דרעי שלא לקחת את התיק האוצר, היא סוג של יריקה בפרצוף של מצביעי ש"ס / יוחאי דנינו קורא ליו"ר ש"ס להתמנות לשר האוצר

כתבות נוספות בנושא:

כשתקראו את הטור הזה, יחלוף כבר שבוע בדיוק מתוצאות הבחירות שהפתיעו את הימין. באותן שעות עמד הימין על 65 מנדטים, אחד יותר מהתוצאה הסופית, וגם אחרוני הספקנים הבינו שהפעם זה קרה. אחרי כל כך הרבה מערכות בחירות, יש הכרעה בישראל ומדובר בהכרעה ברורה.

אחת המפלגות שהכתה את התחזיות, היא ללא ספק מפלגת ש"ס שזכתה בסקרים לשמונה-תשעה מנדטים ובפועל סיימה עם אחד עשר. מספר שרק היושבים במטה הבחירות העליון, ידעו שהוא אפשרי והמפלגה בדרך אליו.

כפי שכבר נכתב בבמה מכובדת זו לא אחת, במערכת הבחירות הנוכחית התרעננו בש"ס עם אנשי קמפיין מעולים, פורצי דרך ומקוריים. הקמפיינים החדים ביותר, ממוקדי המטרה וזוכי התהילה, היו הקמפיינים של ש"ס. זה נכון ליחסי דת ומדינה, שהקמפיינים במגזר החרדי עסקו בהם, וזה נכון גם לקמפיין הרעבים לשינוי, שנועד לקרוץ לאוכלוסייה המוחלשת והכללית.

תוצאות האמת העלו שהציבור באמת היה רעב לשינוי, מבקש חזרה את כרטיסי המזון שהממשלה המתפזרת ביטלה, ונאנק תחת עול הגזירות הכלכליות של איווט האיום. לאורך מערכת הבחירות ש"ס הייתה המפלגה הכמעט יחידה שעסקה בנושא יוקר המחיה שהרים ראש, והתוצאות היו בהתאם. בעוד מפלגות אחרות קרסו, בש"ס רשמו זינוק משמעותי.

אחרי תוצאות הבחירות, התמונה הייתה ברורה: ממשלת ימין שתוקם, ובה יכהנו כשרים בכירים יו"ר ש"ס אריה דרעי ויו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ'. מאז, כאמור, חלף כבר שבוע, והתקדמות של ממש אין. לא בשאלת קווי היסוד של הממשלה הבאה, ולא בשאלת התפקידים.

מבחינת הליכוד, דרעי הוא בן הברית הנאמן, זה שמגיע לו לבחור תפקיד ראשון ורק ראש ממשלה חליפי לא הציעו לו. לעומת זאת, היחסים עם סמוטריץ' מסובכים יותר, כך שיש לא מעט גורמים שמנסים לגמד את חלקו ולהעניק לו תיק תחבורה או תיק אחר. מי יודע, אולי עוד יציעו לו את תיק התרבות עם הטוטו.

אלא שסמוטריץ' שיודע לעמוד על שלו – והראה זאת כבר בכנסת הקודמת כשסירב לאפשר הקמת ממשלה עם רע"מ – הצהיר מבעוד מועד, עוד בטרם הבחירות: הפעם או ביטחון, או אוצר. נתניהו לא שש ושמח להיענות לבקשה הזו, ובשל כך הוא מנסה לעודד את דרעי לבחור בתיק האוצר, מתוך מחשבה שבכך יגרום לסמוטריץ' להסתפק בתיק אחר.

צחוק הגורל, אבל אם בעבר היה התיק לחלומם של המפלגות החרדיות והדתיות, הפעם התהפכו היוצרות ודווקא ראש הממשלה המיועד הוא זה שרוצה להעניק את התיק למפלגה החרדית הגדולה, כשדווקא ראשיה לא מתלהבים.

ההתלבטות בש"ס בנוגע לתיק האוצר היא משמעותית. כל שר אוצר יודע שצריך לקצץ פה ושם, לפעמים אפילו לקומם עליך אוכלוסיות שלמות, בטח ובטח בתקופת מיתון עולמי. דרעי שלא חשוד בטיפשות, מבין שמדובר במלכודת דבש עבורו ולכן הוא נוטה לסרב להצעה הזו, מעדיף את התיקים האהובים כמו הפנים, נגב וגליל, רווחה ושירותי הדת. בסוף בסוף, אין כמו מה שאתה מכיר ויודע, אולי יותר טוב מכל המערכת הפוליטית הנוכחית.

אבל האמת היא שלמרות הנוחות הטבעית לבחור בתיקים הטבעיים, התוצאה שקיבלה ש"ס, מחייבת את דרעי לבחור בתיק האוצר. כן, למרות הקושי בניהול התיק הזה, רק דרעי יוכל לשקם את מה שהותיר אחריו אביגדור ליברמן.

במצב הנתונים הקיים, אם לנתניהו אין פריבילגיה שלא לקדם את פסקת ההתגברות, לאריה דרעי אין פריבילגיה לזנוח את תיק האוצר. תיקי הפנים, שירותי הדת ואפילו רווחה ונגב גליל הם חשובים, אבל ההשפעה שיש לשר האוצר היא השפעה בכל התחומים. על תקציבי עולם הישיבות, על המיסים הדרקוניים שהועלו, על גזירת המעונות, על רשתות החינוך והשוואת שכרם של המורים החרדיים ועל מהפכות נוספות, שרק דרעי יכול להם כעת.

במשך מערכת בחירות שלמה דיברו ש"ס ודרעי על הצורך בסיוע לנזקקים, בחמלה כלכלית וביטול גזירות. החלטה של דרעי שלא לקחת את התיק, היא סוג של יריקה בפרצוף של מצביעי ש"ס, אך לעומת זאת, אם דרעי ייקח לידיו את התיק, הוא יוכל לקדם את האג'נדה שלשמה נבחר. לבטל גזירות כלכליות, לקדם מהפכה בתחום הסיוע לנזקקים ועוד רפורמות חברתיות רבות. רפורמות שרק דרעי יכול לעשות, בדיוק כמו שהוא הבטיח לבוחרים שלו.

בפעם הראשונה בהיסטוריה, כשראש הממשלה המיועד ומפלגתו מבינים שהשותף הבכיר הוא דרעי, עבור יושב ראש ש"ס תיק האוצר צריך להיות הבחירה הראשונה ולא רק כניסיון לבלום את סמוטריץ'.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

זה כמו לתת לחתול לשמור על החלב.
לא יתכן לשמש בתפקיד שר אוצר שכל מהותו הוא לשמור על אוצר המדינה ולנהל אותו נכון בלי חריגה מיעד הגרעון ובמקביל להיות בפוזיציה של גבאי צדקה לנזקקים וחלשים.

כתבות חדשות באתר

בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ניסיון פיגוע במחסום שועפאט: חשוד התקרב ולא נעצר וחוסל
ראש ממשלת עיראק הגיע לטהרן לחלוק כבוד לקברו של חמינאי
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שר החוץ האיראני עבאס עראקצ׳י: "התוקפנות האמריקאית תבטיח שהנשיא ישלם מחיר כבד"
בריטניה מזהירה: ערוכים להגן על עצמנו בעקבות איומי איראן
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ממשיכים לתוך הלילה: נמשכים החיפושים אחר הפעוט בן 4 שנעדר באשקלון
חשד לאירוע ביטחוני בגדר הגבול עם ירדן
מהפכה במגזר: איך למלא משרות דחופות תוך ימים - ובלי להתפשר על האיכות?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
''מה הוא רוצה'': טראמפ "הם רוצים עסקה, אבל הם צריכים לחטוף עוד לעולם לא יהיה להם גרעין"
פעילות מבצעית נרחבת של צה"ל בטובאס ובבית פוריק בעקבות פיגועי הדקירה

הכתבות המעניינות ביותר

מחאת השבת: עצומה לביטול קווי תחבורה ציבורית בשבת בצפת
הפתרון לתרחישי חירום? משאיות חשמליות ישמשו כ"סוללות ניידות" לגיבוי רשת החשמל
כשהטוב הופך לשקוף: האויב השקט של הזוגיות
ירושלמים שימו לב: כביש בגין נסגר הלילה לדרום עד מחר בצהריים בשל הנפת גשרי אופניים
העיר העתיקה בירושלים: שריפת חנות חייט, הושגה שליטה מלאה, אין נפגעים
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
''נחמו עמי'': מעל 100 אלף מתפללים פקדו את הכותל המערבי בתשעה באב
בני ברק: ילד רוכב אופניים פונה במצב בינוני לאחר שנפל במהלך הרכיבה
"תספגו מהלומה מוחצת": שר הביטחון ישראל כץ מזהיר את איראן מתקיפה
וואטסאפ

חדש באתר

CORONAVIRUS
מחאת השבת: עצומה לביטול קווי תחבורה ציבורית בשבת בצפת
Gemini_Generated_Image_1jn1t41jn1t41jn1_800x436
הפתרון לתרחישי חירום? משאיות חשמליות ישמשו כ"סוללות ניידות" לגיבוי רשת החשמל
WhatsApp Image 2026-07-23 at 21.39
כשהטוב הופך לשקוף: האויב השקט של הזוגיות
MIDEAST ISRAEL TERROR
ניסיון פיגוע במחסום שועפאט: חשוד התקרב ולא נעצר וחוסל

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גאב''ד מאקאווא שליט''א
בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן • אדמורי"ם ורבנים מתאבלים על חורבן הבית
IMG-20260723-WA0035
"בְּנֵי צִיּוֹן הַיְקָרִים הַמְסֻלָּאִים בַּפָּז": תשעה באב בהיכל ישיבת "מאור התורה"
.
עשרות אלפים הגיעו לכותל; העדשה תיעדה גם מספר פוליטיקאים
.
"בְּלֵיל זֶה יִבְכָּיוּן וְיֵלִילוּ בָנַי": קריאת מגילת איכה בשכונת מאה שערים

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture