אם יש איום הזוי ומטורלל בכל המתקפה הפרועה של הפוגרומיסטים משמאל, זה האיום על הכלכלה.
בואו חברים, ניהלתם כאן לאורך שנים כלכלה כושלת שכמעט הביאה לקריסה כלכלית של מדינת ישראל.
הגיע מר נתניהו ב-2003 ושינה את התמונה מקצה אל קצה, לחמתם נגדו בכל צורה אפשרית אבל הוא ניצח בשורת מהלכים דרמטיים, כמפורט באורך בספרו הוא ובספרי ימי מדינת ישראל.
האמת היא שכאדם חרדי גם אני לא אהבתי כל צעד באותן רפורמות כלכליות מרחיקות לכת, אבל במבט כלכלי טהור הוא צדק לחלוטין. זו עובדה. נכון, נפגענו מזה אנושות, ויכול להיות שהדרך היתה כוחנית ואגרסיבית, אבל אם ניקח מדינה כמו יוון שהיתה במצב זהה לישראל, רק בלי נתניהו בדרך – והיא הגיעה לפשיטת רגל כזו, שאזרחי יוון לא קיבלו אפילו את המעט שאנחנו מקבלים, כך שבמבט כלכלי – הצעדים היו נכונים.
ב-2009, כאשר חזר נתניהו לכס ראה"מ הוא לקח על עצמו משימה חדשה והפך את ישראל למגה מעצמת הייטק אחרי שנים של דשדוש יחסי.
הכלכלה הישראלית פרחה בתקופתו בצורה חסרת תקדים, כשגם מתנגדיו המרים ביותר נאלצים להודות בחצי פה שהוא 'מר כלכלה' הישראלי.
ואז מגיעים אותם כלכלנים בכירים בעיני עצמם ובעיני התקשורת, אנשים שרובם כבר הוכיחו שוב ושוב את הקטסטרופות הכלכליות אליהם הם גרמו כשהם היו עם הידיים על ההגה, ומפזרים איומים ריקים מתוכן. ניקח למשל את יעקב פרנקל, נגיד בנק ישראל לשעבר, ששנים לאחר שהיה נגיד מונה לסגן יו"ר חברת AIG תפקיד אותו הוא מילא בהצלחה כה רבה עד שהחברה הגיעה למצב שהממשל האמריקאי נאלץ להזרים לחברה הכושלת 140 מיליארד דולר(!) כדי להציל אותה מקריסה. אם חשבתם שלכל אחד מותר לטעות אתם צודקים, אבל זה לא המקרה הראשון של פרנקל הנכבד – שתחת כסאו כיו"ר חברת לומניס קרסה החברה. ב-2008 טען בראיון ש"הרכבת הפיננסית כבר עברה, לדעתי, את נקודת השפל, והיא מתקדמת בכיוון הנכון. זו רכבת גמישה, מגיבה מהר לשינויים. נוסעיה של הרכבת הפיננסית יכולים לחוש שהותירו את הגרוע מאחוריהם". תקופה קצרה אחר כך פרץ משבר הסאב-פריים והפך למשבר כלל עולמי, בניגוד לטענת פרנקל וכמוהו שורת כלכלנים ארוכה. אלו הכלכלנים ה"מומחים" שמדבררים את עצמם לדעת על קריסה כלכלית עתידית.
ומי ניצב מולם? האיש היחיד שהצליח להוכיח שהוא באמת יודע לקרוא את המפה הבינלאומית הכלכלית. איש בשם בנימין נתניהו, שלא רק שצפה מראש את המשברים אלא שבס"ד גם הצליח להוביל את ישראל בבטחה אל מחוצה להם. מולו אתם מגיעים בטענות כלכליות? הרסתם די, הוא תיקן. אתם הוכחתם שאתם לא יודעים מה אתם עושים, הוא הוכיח שהוא יודע מה עושה.
אגב, כלכלנים רבים מאוד מתוך אותם אלו שמקשקשים כעת ומאיימים בראש כל חוצות ולפני כל מיקרופון רענן מצטטים את עצמם: רק בתחילת תקופת הקורונה הם חזרו על אותם אמירות ואיימו על קריסה כלכלית של המדינה, וכשנתניהו הזרים סכומי עתק לאזרחי המדינה הם הסבירו עד כמה הדבר יביא לקריסה כלכלית עתידית – ולא עבר זמן רב והמציאות דיברה בעד עצמה: המדינה הכמעט יחידה שלא ניזוקה כלכלית ואזרחיה לא פשטו יד ורגל בעקבות הקורונה היתה ישראל. האמת היא שלתת לנתניהו את הקרדיט יהיה מאוד לא מדויק: רק רחמי שמיים עלינו מנעו את הקריסה הכלכלית הצפויה אליה הובילה הקורונה, אבל הקב"ה נתן בינה ודעת לממשלה דאז לעשות את החלק שלה בהשתדלות שלנו כבני אדם בארץ.
לא פחות חשוב מכך, חשוב לציין כי מעשית והיסטורית, מה שבלם הרבה מאוד צעדים שהיו מזניקים את הכלכלה הרבה קדימה היו בג"ץ ומערכת המשפט; גם חוקים וגם צעדים דרקוניים שונים שהם נקטו הביאו נזקים עצומים לכלכלה הישראלית. די אם נזכיר בהקשר של משפטי נתניהו את דחיית העסקה עם טיסנקרופ שעלתה למשלם המיסים, עד כמה שאני זוכר, עלות מינורית של כמילארד וחצי ש"ח, אבל אפשר להזכיר את הסכמי הגז שעוכבו לאורך שנים, ולמטיבי לכת נביא את פסק דין אפרופים שהביא לכך שאין חברה בעולם שרגועה אחרי חתימת חוזים בארץ, שכן אהרון ברק מחק למעשה את כל היסודות עליהם מבוססים חוזים כעובדה קיימת, וכן הלאה על זה הדרך – פסיקות נוספות כיד השופטים הטובה עליהם כהנה וכהנה. חיים רמון מפרט בספרו על המלחמה של בג"ץ בצעדים הראשונים בהם נקט רמון לשבירת מונופול ההסתדרות הדורסני שהשבית את המשק – ובפרספקטיבה של שנים ניתן לקבוע בוודאות שלולי צעדים אלו נתניהו לא היה מצליח לעשות את שעשה.
אז תפסיקו לבלבל במוח, ותנו לאנשים שהוכיחו את עצמם פעם אחר פעם להחזיק בהגה הכלכלי, ואם אתם ממש רוצים לתרום לכלכלה הישראלית – תורידו את רמות הבירוקרטיה המטורפות שחלות בכל פינה בכלכלה בארץ באדיבות דרישות מוגזמות ורגולציות הזויות שנחתו על ראש העם בישראל באדיבות מערכת המשפט המסואבת.
הרפורמה במערכת המשפט תתרום לכלכלה, לא תפגע בכלכלה.
זו עובדה.





















כתבה מחכימה.
נשמח לקבל עוד כאלו.