יונתן סינדל, פלאש 90

קריאת כיוון / יוחאי דנינו על המכתב של דנון ואדלשטיין עם האופוזיציה

אם ההפגנות היו באמת על הרפורמה המשפטית, אולי עוד היה מקום לפשרות ולדיונים כדי להחזיר את המדינה למסלולה, אבל ההפגנות הן של אנשים מתוסכלים שלא האמינו שנתניהו יוכל לחזור אי פעם לשלטון. הרפורמה המשפטית היא רק תירוץ

כתבות נוספות בנושא:

כמעט חודשיים שהמדינה בוערת. ההפגנות מתרחבות ומצטמצמות בהתאם למזג האוויר באולפני התקשורת ולאחרונה גם מכת"זיות ורימוני עשן נכנסו לפעולה. ממש כמו בהפגנות אמיתיות של החרדים והמתיישבים.

אבל בסוף השבוע נפל דבר בקואליציה. חברי הכנסת יולי אדלשטיין ודני דנון, חברו לכמה מחברי האופוזיציה ויצאו בהצהרה משותפת, אודות עתידה של הרפורמה המשפטית.

"אנו החתומים מטה, חברי כנסת מסיעות שונות, אשר בראש מעיינינו טובתה של מדינת ישראל, מתחייבים לעשות הכל כדי לשמור על הבית המשותף" כתבו בהצהרה נוגעת ללב שעליה חתומים רק חברי קואליציה שלא יצאו מרוצים מחלוקת התיקים בליכוד.

"אין לנו כל ספק כי על אף שהמחלוקות קשות, חובה עלינו לפעול בכל דרך להגעה להסכמות רחבות. כל שנדרש הוא להיענות להזמנת נשיא המדינה ולקיים דיון על בסיס עקרונות המתווה שהציע. אנו קוראים לכל חברי וחברות הבית לתמוך בדרך זו ולהיענות לקריאת נשיא המדינה".

אחרי פרסום המכתב, החלו הגמגומים וההסברים. דנון ואדלשטיין מסבירים שלא דיברו על הקפאת החקיקה, אבל את האנרכיסטים משמאל, זה כבר מספק. מבחינתם המכתב של השניים, הוא יעד חשוב בדרך להרחבת ההתנגדות בתוך הקואליציה.

האמת היא שהידברות היא לא דבר רע, אבל גם דנון ואדלשטיין וגם נתניהו יודעים שהמאבק על הרפורמה הוא רק הכיסוי למאבק בנתניהו. אם בממשלה הקודמת כל מתנגדי נתניהו נאספו לממשלה אחת שעיקרה היה 'רק לא ביבי' עכשיו כולם מתאספים ברחבי תל אביב מידי מוצ"ש ומכריזים בכל שבוע על נקודת "שיבוש" אחרת.

המפגינים השונים נוטים להכריז בהפגנות השונות, שההפגנות אינן פוליטיות ואין כל קשר לימין או שמאל, לדתיים, או חילוניים. האמת, הם צודקים חלקית. הימין פשוט לא קשור להפגנות, וכך גם לא מי שאכפת לו משמירת חיי הדת בישראל, ההפגנות שייכות לכל מי שהוא אנטי נתניהו. מתאספים לשם מוחים נגד ה-"כיבוש" חמושים בדגלי ארגון טרור, פנסיונרים צבאיים שלא הצליחו להתקדם בשירות הפוליטי יוצאים גם הם להפגין. מארגני מחאות מתווה הגז גם כן מוצאים סוף סוף את עצמם בימים העליזים שלהם, כשהנושא התחלף, היעד נשאר. רק לא נתניהו.

אם ההפגנות היו באמת על הרפורמה המשפטית, אולי עוד היה מקום לפשרות ולדיונים כדי להחזיר את המדינה למסלולה, אבל ההפגנות הן של אנשים מתוסכלים שלא האמינו שנתניהו יוכל לחזור אי פעם לשלטון. הרפורמה המשפטית היא רק תירוץ למחאה, אבל היא ממש לא סיבה ואם בכל זאת יהיה מי שינסה להיענות לדרישות כלשהן, ההפגנות הבאות הן עניין של זמן.

ככל שזה היה תלוי בנתניהו, לא מן הנמנע שהוא היה מעדיף להגיע לחצי פשרה כלשהי, אבל בממשלה מבינים שממשלה שנכנעת להפגנות, לא תוכל להתנהל לאורך זמן. פעם זה מינויו של אבי מעוז, פעם זו הרפורמה המשפטית, פעם זהו החוק שאמור להכפיף את הספרייה הלאומית לשר החינוך ועוד שלל יוזמות. אם הממשלה תיכנע במאבק על הרפורמה המשפטית, ההפגנות הבאות כבר כאן וייתכן שיהיו גם בהיקפים גדולים יותר וזו הסיבה שלממשלה אסור להיענות לשום דרישה.

דנון ואדלשטיין, שני הח"כים הסוררים בליכוד, הם בהחלט אידיאולוגיים, אבל הם גם פגועים. הם זיהו במכתב הזה הזדמנות לפגוע בנתניהו והגישו לו נקמה קרה, אבל יותר משהמכתב הזה שירת את השניים, המכתב הזה הוא קריאת כיוון עבור המפגינים. מבחינתם יש שכר לפעולתם, והבקיעים בקואליציה, הם לא עניין של בל יראה ובל ימצא.

במצב כזה, התיאבון של המפגינים רק יגבר, וההפגנה הבאה היא עניין של זמן, עכשיו זו הרפורמה המשפטית, אבל בהמשך זה יכול לקרות גם בחוקים זוטרים שדנון ואדלשטיין יזמו. זו הסיבה שלממשלה אסור להתייחס ליוזמת ההידברות הזו.

ממשלה שחפצה חיים, לא יכולה להיענות לקריאות להידברות. ממשלה שחפצה חיים, צריכה פשוט למשול ולממש את רצון הבוחר ששלח אותם.

פורסם לראשונה בעיתון 'שחרית'

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

4 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

חזק כתמיד!!!

ידוע שאסור להיכנע לטרור

דברו בגלוי, דנון ואדלשטיין: באיזו מפלגה הייתם חפצים להשתבץ, יש לי פרוטקציה בכולן – עבודה (מיכאלי), מחנה הממלכתי (גנץ סער ואלקין 'חברים לדעה' עד לא מזמן ואולי גם עכשיו), ליברמן (יוצא חבר העמים כמוך, יולי), או המאוחדת? נא תשובה עד פורים.

חד כתער

כתבות חדשות באתר

מודיעין עילית: הסתיימו ימי השבעה – שמונה יתומים שבו לבית ריק
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נבדק האם שוגר מאיראן: כלי טיס בלתי מאויש יורט במרחב גבול סוריה 
הרמטכ"ל זמיר: "ערוכים לחזרה מיידית ללחימה" בעקבות הירי לעקבה
כמה אתם מרוויחים באמת? הסקר שמסעיר את הרחוב החרדי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שינוי מסלול ל"צעדת האלפים לעזה": העצרת תתקיים בחוף זיקים
צה"ל השמיד במהלך הלילה תשתיות טרור של חמאס ברצועת עזה
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
דובר צה''ל: שברי מיירט נפלו סמוך לאילת; אין נפגעים ולא נגרם נזק
הסכם הגרעין החשאי של וושינגטון וריאד: טראמפ מאפשר לסעודים להעשיר אורניום

הכתבות המעניינות ביותר

בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
המטה הלאומי לבינה מלאכותית מחפש את האתגרים הלאומיים שישנו את חיינו
מכרז שנאמד במאות מיליוני שקלים: רשות שדות התעופה מחפשת מפעיל חדש למערך החניה
הילולת האר'י הקדוש זיע"א • הרב נתנאל אביסרור
נתב''ג: טיסת בלו בירד לאיטליה חזרה לישראל לאחר שדייל נפצע
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
אבל בעולם התורה: הגאון רבי יוסף צבי גפן זצוק"ל הלך לעולמו
בשל ליקויים חמורים: משרד הבריאות הורה על סגירה מיידית של מכון בבני ברק
וואטסאפ

חדש באתר

.
בפעם השנייה בתוך חודש ימים: האדמו"ר מגור יגיע לעצרת מול כלא 10
.
חשש לביטולי טיסות המוניים: עשרות מטוסי תדלוק אמריקניים צפויים לנחות בנתב"ג
.
הגר"ד לנדו במתקפה חריפה נגד הכיפות הסרוגות: "עושים מלחמות לכבוד המדינה, זה רצח ממש"
.
היערכות בישראל: הסיכוי להסלמה מול איראן גבר משמעותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

גדולי התורה בארה_ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקב ( (47)
גדולי התורה בארה"ב נפעמו מרמת הלימודים של תלמידי הישיבה לצעירים במוסקבה
האדמו''ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא''מ רוטנר צילום שימי פ
האדמו"ר מטשארנאביל בתפילה בציון חמיו הגרא"מ רוטנר זצ"ל
שמחת הווארט לנין האדמו''ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו''ר מטעמשוואר צילום שימי פ
שמחת הווארט לנין האדמו"ר ממשכנות הרועים ונכד האדמו"ר מטעמשוואר
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים בת''ת 'דרכי אבות צאנז חיפה (33)
חלוקת פרסים ותעודת לתלמידים המצטיינים עמלי התורה בת"ת 'דרכי אבות' צאנז חיפה

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם אֶחָד • כותרות העיתונים – ה' באב ה’תשפ”ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture