שמונה שעות נערך הדיון בבג"ץ בשאלה האם פקיד שלא נבחר על ידי העם יכול לפסול את הבחירה של העם ולהוציא לנבצרות ראש ממשלה נבחר, כאשר על אף שמדובר בחוק יסוד, ואין לבג"ץ סמכות לדון ולפסול חוקי יסוד, הם דנו בחוק בלי שום סמכות.
שר המשפטים יריב לוין הוציא הודעה תקיפה נגד ניסיון ההפיכה המשפטית וכתב, כי "הדיון שמתקיים בבית המשפט הוא הלכה למעשה דיון בביטול תוצאות הבחירות. אף שם מכובס אחר לא יסתיר את האמת הפשוטה הזו".
"משמעות דחיית תחולת חוק הנבצרות היא שפקיד, בכיר ככל שיהיה, יוכל לקחת לעצמו יש מאין סמכויות שמעולם לא ניתנו לו, ולדון באפשרות ההזויה כשלעצמה להוציא ראש ממשלה לנבצרות, וכל זאת בניגוד מוחלט לתוצאות הבחירות. העותרים מבקשים למעשה להדיח את ראש הממשלה נתניהו, כדי לשים סוף לשלטון הימין. נכשלו בקלפי, וכעת מבקשים לבטל את תוצאות הבחירות".
בדבריו הוסיף השר לוין, כי "תוצאת הדבר היא שבישראל לא תהיה יותר דמוקרטיה, אלא שלטון של אנשים ששמו עצמם מעל העם. מעל הכרעת הבוחר בקלפי. בית המשפט שוב מבקש להתערב בחוסר סמכות מוחלט בחוק יסוד. הוא שוב שם עצמו מעל הממשלה, מעל הכנסת, מעל העם ומעל החוק. זו לא דמוקרטיה".
מלבד שר המשפטים שרים וח"כים רבים גינו את הצעד בו נקט הבג"ץ שהחליט לדון בחוק ללא סמכות, בניסיון נואש לבטל את הבחירות של הציבור ולהדיח ראש ממשלה נבחר, כאשר עצם חוק זה הגיע לעולם בשל חוסר דמוקרטיה והתנהלות ללא סמכות של הרשות השופטת.
העם אמנם אמר את דברו, אך הרשות השופטת מוכיחה שוב ושוב כי הציבור לא רלוונטי ובסוף את החלטות נמצאות בידיהם. אולי כדאי לסכם זאת בדבריו של שר התקשורת שלמה קרעי שאמר, כי "השופטים חיים בסרט אם הם חושבים להתערב ולהוציא את ראש הממשלה לנבצרות, חלומות באספמיה. הציבור בוחן את נבחריו, לא השופטים".





















השופטים לא חיים בסרט. אנחנו חיים בסרט (אם לאחר כל פסיקה מקוממת נמצא את עלובי הליכוד מתחמקים או אומרים 'כמובן שנכבד את פסיקת בית המשפט' או אפילו 'לא יעלה על הדעת שלא נכבד…' וכן הלאה.
אם אני השופט, גם אני עושה בדיוק כמותם! אם העם כזה טמבל, מפחד או כבול ידיים, אז למה בעצם שלא?!